Skip to Content

Til Alle De Modige Børn, Der Har Slået Op Med Deres Giftige Fædre

Til Alle De Modige Børn, Der Har Slået Op Med Deres Giftige Fædre

Dette brev er til alle de børn, der har slået op med deres giftige fædre og fundet lykken langt væk fra dem.

Hvert eneste ord kommer fra bunden af mit hjerte, og jeg mener alt det, jeg siger.

Jeg ved, at der er mange af jer, som ikke havde en dejlig barndom. Jeg ved, at I ønskede så mange ting fra jeres far, men at I ikke fik dem.

Og jeg ved, at det gjorde så ondt på jer.

Jeg ved, at en far skal være en person, som man elsker til månen og tilbage, men problemet var, at din far aldrig viste dig den kærlighed på samme måde.

De var egoistiske nok til at gøre andre ting, når du havde brug for dem.

De var der ikke for dig, når du havde det dårligt, efter du dumpede til en eksamen. De var der ikke, når de skulle have lært dig at køre bil.

De var der ikke, når du ville tale med dem om de ting, som kun fædre taler om med deres børn.

Og ved du, hvad det værste var? Alle de andre børn omkring dig havde fantastiske fædre, som var sammen med dem hele tiden og gav dem den kærlighed og støtte, som de havde så meget brug for.

Du fik bare ikke det, du længtes så meget efter.

Og sandheden er, at du ikke bad om for meget.

Du bad bare om, at din far skulle være med til din fodboldkamp eller en konkurrence, som du vandt førstepladsen i. Du ville bare have, at din far skulle være stolt af dig på grund af dine præstationer.

For selv om det kun var små ting, betød de så meget for dig.

Du var bare et barn, og du troede, at en far skulle være en person, der ville beskytte dig mod alle de dårlige ting, der kunne ske for dig.

Men din far var der aldrig, for hver gang du ville tage hans hånd, mens du var bange for noget, lod han din hånd gå og sagde til dig, at du skulle konfrontere din frygt.

Hver gang du ville have et kram eller et kys, fordi du ikke havde set ham i et stykke tid, sagde han bare, at du skulle sætte dig ind i bilen, og han spurgte ikke engang om noget om dig.

Han ville ikke vide noget om dine følelser, om de ting, du gik igennem, og om dine følelser for ham.

Han var kold og distanceret.

Han opførte sig, som om han ikke var din far. Han opførte sig, som om han ikke ville have dig.

Og på grund af alt dette blev dit hjerte knust. På grund af hans kolde holdning troede du, at du ikke var god nok.

Du troede, at problemet lå i dig, selv om det hele tiden lå i din far.

Du følte dig mindre værd, og du spurgte dig selv, om din far ville være lykkeligere, hvis han havde en anden som sin søn eller datter.

Du spurgte dig selv, om du gjorde noget forkert hele tiden, og hvorfor din far ikke gav dig den kærlighed, som du fortjente.

Og du brugte så mange søvnløse nætter på at græde dig selv i søvn og lide i stilhed.

Men ved du hvad?

Selv hvis du troede, at det hele var din skyld, så skal du bare vide, at det var det ikke. Du var bare uheldig at være barn af en følelsesmæssigt utilgængelig mand, en mand, der ikke engang kunne elske sig selv ordentligt, en mand, der opgav livet før sin død.

Du var blot endnu et offer for en giftig far, der så dig lide, men aldrig tilbød sin hånd. Så vær vred, smadr ting, græd, gør alt det, du vil.

Bare lad vreden gå.

Lad al den giftighed og vrede, der er inde i dig, gå væk. For hvis den bliver inde i dig, kan den slå dig ihjel.

Frustrationen over ikke at få den kærlighed, som du længes efter, er så stor, at den kan slå dig til følelsesmæssig død. Men det er ikke det, du ønsker, vel?

Du ønsker ikke, at din far skal se, at han ødelagde dig, du ønsker ikke, at han skal se ilden i dine øjne blive mindre og mindre.

Du ønsker, at han skal se dig stå på dine egne ben efter så mange dårlige ting, som han har gjort dig. Du vil ikke have, at han skal se, at du var hans offer, og at du vil have ar på dit hjerte hele livet.

Nej, det ønsker du slet ikke.

Det er derfor, du skal være klog.

Du er nødt til at tænke over, hvordan du kan overvinde dine problemer. Og uanset hvad du gør, skal du ikke forsøge at tage hævn over ham.

Du ved, karma er en kælling, og den vil få ham til at betale for alt det, han gjorde mod dig.

En dag vil han bede dig om at give ham bare en lille smule af din kærlighed, om at give ham fast hånden, mens han siger sine sidste ord.

En dag vil han føle sig ligesom dig, ligesom et lille barn, der hungrer efter kærlighed og tilgivelse.

Den dag vil du huske, hvordan du bad ham om at holde dig i hånden, mens du var bange. Og du vil huske, hvordan han gav slip på din hånd og sagde til dig, at du skulle konfrontere din frygt.

Det minde vil stikke dig i hjertet med al sin kraft, men du vil stadig give ham din hånd. Du vil tilgive ham for alt det, han gjorde mod dig.

Du vil vise ham, at du er et større menneske, end han var. Men du vil også lade ham gå.

For det giver ingen mening at holde fast i noget, der aldrig var virkeligt.

Og hvis du nogensinde husker din far, hvis noget minder dig om ham, og hvis du ønsker, at han var der sammen med dig, skal du ikke tage telefonen for at ringe til ham.

Ja, han er din far, han er din skaber, men han er også den mand, der ødelagde dig, da du havde mest ondt.

Du har lov til at elske ham. Men elsk ham på den måde, som han aldrig finder ud af.

Giv ham ikke tilfredsstillelsen af at vinde i sidste ende.