Skip to Content

Hvordan Man Bliver Smuk: Vaner Af Kvinder, Der Altid Bliver Attraktiv

Hvordan Man Bliver Smuk: Vaner Af Kvinder, Der Altid Bliver Attraktiv

Selv om der ikke er nogen faste regler for, hvordan man er smuk, er der helt sikkert nogle ønskværdige træk, der gør en person attraktiv.

Ifølge videnskaben har ansigter, som vi anser for attraktive, en tendens til at være symmetriske og se gennemsnitlige ud. Så du skal ikke bekymre dig, hvis du ikke ligner en high fashion-model, for det er sandsynligvis en god ting.

Der er dog nogle andre faktorer, som er til skade for din generelle tiltrækningskraft. Attraktivitet er en egenskab, der skaber interesse og tiltrækning til en person, og det handler ikke kun om naturlig skønhed.

Meget af det handler om at pleje, forskønne, forbedre og passe på din krop. Derudover handler det om, hvordan du opfører dig, bevæger dig og taler.

Der er mange ting, vi kan gøre for at gøre os selv mere attraktive, og de er ikke svære eller udmattende, når vi først ved, hvilken type hudpleje der passer til os.

Vi kan påvirke, hvordan vores hud ser ud, hvad kan bestemme det tøj, vi skal bære, og vi kan bære makeup for at fremhæve vores træk og style vores hår. Kort sagt, du kan lære at se godt ud hele tiden.

Derfor har jeg lavet denne liste over skønhedstips, som du vil studere på din rejse til at se bedst ud.

ANSIGT

1. Pas på din hud på den rigtige måde

Bestem din hudtype.

Dette trin er meget vigtigt. En sund hud er noget af det første, folk ubevidst lægger mærke til hos andre mennesker.

Det første, du skal gøre, er at kende din sande hudtype. Hvis du ikke kender din hudtype, kan det føre til, at du bruger produkter, der kan forværre din hud i det lange løb.

Der er mange måder at finde ud af din hudtype på. En af metoderne er metoden med det bare ansigt.

Du kan prøve den ved at vaske dit ansigt og lade ansigtet være nøgent (uden at tilføje yderligere produkter som f.eks. fugtighedscreme) og tjekke din hud efter tredive minutter.

Hvis din hud føles stram, er den sandsynligvis tør. Hvis du bemærker en glans på din næse og pande, er det højst sandsynligt normalt. Hvis der også kommer en glans på dine kinder, har du sandsynligvis fedtet hud.

Det er også vigtigt at bemærke, at vores hud kan ændre sig over tid på grund af mange faktorer, herunder kost, alder, klima osv.

Find din rutine og hold dig til den.

Hver type hud har brug for en anden type hudpleje og rutine. Internettet er fyldt med råd om, hvordan du kan passe på din hud.

Find ud af, hvad der virker for dig baseret på din type. Hvis du ikke kan se nogen forbedring, skal du droppe din nuværende rutine og finde en anden.

Nogle af de grundlæggende råd er regelmæssig vask, eksfoliering en til tre gange om ugen (med milde eksfolieringsmidler) og fugtpleje.

At have udbrud kan komplicere tingene, men de er mulige at håndtere, og det bedste du kan gøre er at konsultere en hudlæge først.

2. Fremhæv din symmetri med makeup

Makeuppens magt er ubestridelig. Dygtigt anvendt makeup kan fremhæve ansigtet og få alle dine bedste træk til at springe frem.

Du behøver ikke at være makeup-artist for at være god til makeup. Alle kan lære det grundlæggende i at lægge foundation, concealer, mascara og lipgloss, og de vil i sig selv løfte dit look.

Men hvis du virkelig ønsker at lære at gøre dit ansigt mere symmetrisk, skal du finde ud af, hvad der specifikt passer til dit ansigt.

Lær at påføre øjenskygge og eyeliner til hætteformede, nedadvendte, små/store øjne, eller hvad end du har af form. Ud fra din ansigtsform skal du finde den bedste metode til at skabe konturer og påføre bronzer og highlighter.

Find ud af, hvilken stil der klæder dig bedst – dugfrisk eller mat, kølige eller varme toner. Find din tvilling af en berømthed og studer deres bedste looks.

Det bedste råd, når det gælder makeup, er at forstå, at vi ikke skal følge trends, hvis de ikke passer til os, men holde os til det, der ser bedst ud på os.

Strålende hud, store øjne, velplejede øjenbryn og fyldige læber ser altid godt ud, og det samme gælder farver, der matcher din undertone – noget, jeg vil diskutere senere.

Hvis du vil have en strålende hud, skal du bruge fugtighedscreme og primer, før du påfører foundation (og drikke en masse vand). Find en foundation, der passer perfekt til din hud, påfør den ved hjælp af bankende bevægelser i stedet for at trække i huden, og blend den godt ud.

Tjek, om der er nogen skarpe linjer på din hals, inden du går ud af huset. Og spring ikke over løs pudder, hvis du har fedtet eller endda normal hud.

Hvis du har store øjne, kan du bruge naturligt farvede øjenskygger for at skabe den optiske illusion af større øjne (der findes mange YouTube-videoer, der forklarer hvordan; prøv at finde en person med en øjenform, der ligner din).

Du kan bruge falske øjenvipper eller få eyelash extensions for en mere permanent løsning.

For at få plejede øjenbryn kan du besøge en kosmetolog regelmæssigt eller plukke dine egne øjenbryn efter den form, som en kosmetolog tidligere har lavet. Overvej at farve eller afblege dem, hvis de ikke passer til din hårfarve.

Det er afgørende at have en god kontrast i ansigtet, så vent ikke med at plukke brynene, til de er vokset helt til.

For at få fyldige læber skal du sørge for, at de er eksfolieret og hydreret, før du anvender noget andet. Du kan bruge en læbescrub (det er nemt at lave din egen) og fugte med chapstick mere regelmæssigt i løbet af dagen.

3. Få en bøjle

Tænder og smil er meget vigtige for en persons samlede udseende. De kan drastisk ændre dit ansigts udseende, og de er en af de ting, der helt sikkert kan forbedres!

Hvis du tror, at du kan løfte dit smil ved at bruge en tandbøjle, så gør det. At have lige, hvide tænder vil helt sikkert øge din selvtillid.

4. Børst og brug tandtråd et par gange om dagen

At holde dine tænder og din mund rene er ikke kun en sund vane, men det påvirker også din tiltrækningskraft. Frisk ånde er så vigtigt i interaktion med andre mennesker.

At have perfekte tænder er ikke så vigtigt, men at have sunde og rene tænder er det.

For at holde dine tænder rene og din ånde frisk skal du bruge tandtråd og børste dine tænder mindst to gange om dagen (men det er godt at børste dem efter hvert måltid), og glem ikke at børste din tunge!

En forsømt tunge er ofte en årsag til dårlig ånde.

Hvis du er på farten, skal du bruge mundskyl og altid have mintpastiller med i tasken.

5. Fjern hår i ansigtet

Alle kvinder har ansigtshår, men ikke alle har et overskud af det. Nogle er mere synlige end andre. Hvis du er irriteret over din ansigtsbehåring, skal du blot fjerne den.

Disse er et par metoder, du kan prøve; pincet (den nemmeste og billigste, men lidt smertefuld), trådning (hvis du gør det selv, skal du øve dig), voksning (den hurtigste metode) og laser (permanent fjernelse udført i saloner eller med laser i hjemmet).

Du kan også barbere dit hår, men det anbefales ikke, fordi hårene vokser stumpt tilbage og ser mere synlige ud.

Fjernelse af hår i ansigtet omfatter pleje af bryn og overlæbeområdet, men også bakkenbarter og andre dele af ansigtet som f.eks. babyhår på hagen eller i panden.

Det er helt normalt at have hår, og det er ikke noget at være usikker eller skamme sig over.

6. Giv dig selv en ansigtsmassage

Inkluder en ansigtsmassage i din skønhedskur. Hvorfor? Ansigtsmassage reducerer udseendet af fine linjer og rynker, forbedrer hudens tekstur, afslapper muskelspændinger og hjælper med at fjerne døde hudceller.

De hjælper med at bevare et ungdommeligt og friskt udseende ansigt.

KROP
7. Brus regelmæssigt

Selv om det ikke er nødvendigt at tage brusebad dagligt for dit helbred, er det en vane, der får os til at lugte og føle os bedre og mindre bekymrede over kropslugt. Husk at bruge milde produkter dagligt.

8. Exfolier hele kroppen

At eksfoliere din krop er et vigtigt skridt for at få en sund og strålende hud. Efter en ordentlig eksfoliering vil din hud være så glat og blød, at du vil føle dig ti gange renere.

Huden på din krop er tykkere end huden i ansigtet, hvilket betyder, at den har brug for hyppigere eksfoliering (medmindre din hud er for følsom eller for tør).

Hvorfor er eksfoliering godt for din hud? Eksfoliering bruges til at forbedre hudens struktur og fjerne døde hudceller.

Derudover kan det forhindre dannelsen af kropsakne og hjælper med uren hud og indgroede hår.

Det fjerner ophobningen af døde hudceller, som fanger nye hudceller og ofte fører til ujævn hud eller udbrud forårsaget af tilstoppede porer, og det hjælper også med en bedre absorption af produktet.

Hvis du lider af kropsakne, så prøv at være opmærksom på de materialer, du bærer dagligt, og prøv at eksfoliere og fugte din hud sammen med at spise sunde fødevarer (som ikke indeholder en masse sukker).

Der findes en masse DIY-scrubopskrifter, som du kan lave billigt, og nogle af dem er:

Du kan lave en skrubbe med kaffegrums, vand og din foretrukne olie (den dufter og føles fantastisk).

En sukker scrub lavet af brunt eller almindeligt sukker med din foretrukne olie (du kan tilføje æteriske olier, hvis du har lyst). Pro-tip: Smelt sukker i et par sekunder for at krystallerne bliver mindre skarpe og hårde; du kan gøre det samme med havsalt.

Glem ikke at skrubbe dine fødder også. Du kan bruge en scrub eller en pimpsten.

Bemærk: Undgå at eksfoliere samme dag, som du barberer eller voksbehandler din hud. Barbering og voksning eksfolierer allerede huden, så yderligere eksfoliering ville resultere i meget tør hud.

9. Brug fugtighedscreme

Gør det til en vane at fugte din hud efter et bad (og især efter eksfoliering), og du vil takke mig. Det gør en stor forskel i hudens tekstur og holder dig i god duft.

Vælg din yndlingslotion og påfør den på fugtig hud, fordi fugtig hud absorberer produktet lettere.

Hyppig fugtpleje holder din hud glat og blød at røre ved hele tiden, og du behøver ikke at bekymre dig om tørre albuer eller skællende hud.

Udover det vil du altid dufte godt, hvis du bruger den rigtige lotion, selv når du glemmer at bruge parfume.

10. Hold dine negle polerede

Hvis du kan lide udseendet af naturlige negle, skal du holde dem trimmet og rene, men hvis du vil se mere velplejet ud, skal du investere din tid i en hjemmemanicure og pedicure. Det er muligt at vedligeholde dine negle på egen hånd.

Vælg en neglelak (igen, helst noget, der passer til dine accessories, dit tøj eller sæsonen), og følg vores tips til en langvarig manicure:

1. Tør dine negle helt, før du påfører noget. Dette er et vigtigt skridt, fordi det er afgørende for manicurens holdbarhed.

2. Påfør base coats, og lad det tørre helt.

3. Påfør derefter to lag af din valgte neglelak. Sørg for, at din neglelak ikke er gammel og tør, påfør den og lad den tørre grundigt.

4. Afslut med en topcoat og lad den tørre igen.

Undgå varme og vand lige efter en manicure, og så kan du nyde den i flere dage.

Bemærk: Nudefarver er altid et sikkert valg og ser godt ud, især som pedicure.

11. Brug deodorant og parfume

At dufte godt er afgørende, når det kommer til tiltrækningskraft. På en måde er det en non-verbal kommunikation, det påvirker, hvordan andre reagerer på dig.

Vores lugtesans får os til at træffe ubevidste beslutninger. Vores lugtesans er meget kraftfuld, så sørg for at bære deodorant og læg vægt på, hvilken parfume du bruger.

Når du skal vælge en parfume, så prøv at finde din signaturduft. Den rigtige parfume bør styrke din selvtillid, forbedre dit humør og få dig til at føle dig attraktiv.

Der er mange duftfamilier, som du kan udforske, herunder sød, blomstret, frugtagtig, orientalsk, aromatisk osv. Vælg det, du kan lide, og nyd din parfume.

Du skal ikke være bekymret, hvis du ender med at elske meget populære parfumer og føler, at du kommer til at lugte som alle andre piger. Sandheden er, at parfume dufter forskelligt på hver person.

Det afhænger af pH-balancen og temperaturen i vores hud samt vores kost.

Her kan du lære forskellen mellem forskellige typer parfume:

Parfum har den højeste duftkoncentration (generelt mellem 20 % og 30 % for de fleste parfumer). Af alle dufte holder parfumer længst, normalt seks til otte timer, og har den højeste pris.

Eau de Parfum (EDP) har en koncentration på mellem 15 og 20 %. I gennemsnit holder Eau de Parfum i fire til fem timer og er billigere end parfume.

Eau de Toilette (EDT) har en duftkoncentration på mellem 5 % og 15 %. Den er billigere end Eau de Parfum og er en af de mest populære dufttyper, der findes.

Eau de Cologne (EDC), har en lav duftkoncentration, generelt en koncentration på 2-4 % duft og en høj koncentration af alkohol. Den holder kun i op til to timer. EDC kommer generelt i større flasker og er den billigste.

12. Forbedre din kropsholdning

Det er bevist, at en god kropsholdning er mere attraktiv for det modsatte køn. Hvis du ikke er tilfreds med din kropsholdning, er der måder, du kan rette op på den; regelmæssig motion og udstrækning kan i høj grad forbedre den.

En god kropsholdning kombineret med et attraktivt kropssprog og et smil er det, der signalerer kvindelig tiltrækningskraft til mænd.

13. Kropssprog

Kropssprog er en af faktorerne for, hvordan andre opfatter os, så hvis vi ønsker at fremstå mere attraktive, kan vi naturligvis forbedre vores kropssprog og gøre indtryk.

Attraktivt kropssprog omfatter at skabe øjenkontakt, udstille nakken ved at vende håret eller røre/rubbe det, vippe hovedet nedad og kigge opad og løsne armene.

14. Øvelser

Vi er allerede kommet til den konklusion, at en sund krop anses for at være attraktiv. For at bevare en sund krop er det godt at motionere.

Regelmæssig motion kan hjælpe med at vedligeholde vores overordnede figur, men også påvirke vores hud, hår og sexlyst positivt også.

HÅR
15. Vask dit hår regelmæssigt

Hvor ofte du vasker dit hår afhænger af din hårtype; men du skal ikke vente på, at det bliver beskidt. Andre ting, du kan gøre for at bevare et flot hår, er at sove på et silkepudebetræk og trimme det regelmæssigt for at bevare sunde spidser.

Det gør også en forskel at vaske dit hår med køligere vand, når det tørrer, fordi vandets temperatur påvirker neglebåndene og krusethed.

For at kunne style det med succes og finde produkter, der passer til dit hår, er du nødt til at bestemme dit hårs type.

Der findes fire hovedtyper af hår: type 1 (glat hår), type 2 (bølget hår), type 3 (krøllet hår) og type 4 (krøllet hår). Type 1 (eller glat hår) har ingen yderligere underkategorier, mens de andre typer har det.

F.eks. har type 2 (bølget hår) også underkategorier af type 2A, som står for hår med en blød, pjusket struktur, mens type 2B repræsenterer hår med krøller fra midten til spidserne, og type 2C er hår med veldefinerede S-formede bølger.

Prøv at lære mere om denne hårklassifikation og find din hårtype.

16. Style dit hår hver dag

At style dit hår hver dag lyder som for meget arbejde, men det behøver det ikke at være. Der er mange ubesværede frisurer, som du kan lave fra den ene dag til den anden på få øjeblikke.

Hvis det ikke virker, kan du altid prøve en hestehale eller en rodet knold og hjælpe dig selv med lidt hårspray og tørshampoo for volumen.

17. Plej dit hår

Glem ikke at bruge en balsam i dit hår, hver gang du vasker det. Udover det kan du bruge olier til næring.

Du kan påføre dem i hovedbunden, inden du sover (og derefter vaske dit hår om morgenen) eller bruge dem i spidserne for at give dit hår glans.

TØJ OG STIL
18. Find tøj, der passer til din kropstype

At lære kunsten at være smuk har meget at gøre med at vælge det rigtige tøj at gå i. Du har ikke brug for en stylist for at se godt ud.

For det første skal du finde ud af, hvilken type kropsform du har. De fleste kropsformer kan inddeles i fire forskellige kategorier: timeglaskropstypen, æblekropstypen, pærekropstypen og rektangelkropstypen.

Timeglaskropstype: Din hofte og barm er næsten lige store, og du har en veldefineret talje, der er smallere end begge dele.

Æblekropstype: Din kropstype: Dine skuldre og din barm er større end dine relativt smalle hofter.

Pære-kropstype: Dine skuldre og din barm er smallere end dine hofter.

Rektangel-kropstype: Dit taljemål er omtrent det samme som dine hofter eller din barm.

Når du har fundet ud af din kropstype, kan du gå på opdagelse og læse stylisters råd om, hvordan du kan fremhæve din figur.

For eksempel vil en timeglasfigur se godt ud i alt, der fremhæver deres talje, som f.eks. kjoler, der sidder godt på kurverne.

En æblekropstype vil se godt ud i noget, der fjerner fokus fra taljen og i stedet fokuserer på benene eller de øverste dele af kroppen som A-line kjoler, monokrome looks og flydende toppe.

En pærekropstype vil se godt ud i tøj, der giver dem balance i den øverste del, som f.eks. flæse- eller løse toppe med skinny jeans.

En rektangulær kropstype har en udefineret silhuet, som regel med lange arme og ben, og ser godt ud i ærmeløse, stropløse kjoler.

19. Find farver, der passer til din hudfarve

Hvordan finder du ud af, hvilke farver der passer til dig? Simpelt – ved at farveanalysere. Farveanalyse er en metode til at bestemme, hvilke farver på tøj og makeup nuancer harmonerer med en persons hudfarve, øjenfarve og hårfarve.

For det første skal du bestemme din undertone; er den kold eller varm?

En kølig hudtone – du har lyserøde eller rosenrøde undertoner, din hudtone er kølig, og farver med blå undertoner vil passe bedst til dig.

En varm hudtone – du har gyldne undertoner, din hudtone er varm, og gule nuancer vil passe bedst til dig.

Derefter kan du spørge dig selv, hvilken af disse fire farvegrupper du tilhører – sommerfarve, efterårsfarve, vinterfarve eller forårsfarve.

Sommerfarve:

– Kølig hudtone

– Naturligt askeblondt eller lyse-/mellembrunt hår (uden røde eller gyldne highlights)

– Blegblå, grønne eller grå øjne

Efterårsfarve:

– Varm hudtone

– Rødt, rødt, rødbrunt, mørkebrunt eller sort hår med røde, gyldne eller kastanjefarvede highlights

– lysebrune eller grønne øjne

Vinterfarve:

– Kold hudtone

– Askefarvet mellem- til mørkebrunt eller sort hår (uden røde eller gyldne højdepunkter)

– Dybblå, grønne eller brune øjne

Forårsfarve:

– Varm hudtone

– Guldblond eller lys-/mellembrunt hår med gyldne highlights

– Klarblå eller turkisblå øjne, undertiden grønne eller topas-agtige og ofte med gule pletter, ofte med en mørkere kant omkring iris

Din makeup vil også drage fordel af denne viden.

SUNDE VANER
20. Få masser af søvn

Det er vigtigt at få nok søvn af mange årsager, herunder et generelt godt helbred (og mindre synlige mørke rande).

Nogle af de ting, der er forbundet med ikke at få nok søvn, er en højere kropsvægt og at have en større risiko for hjertesygdomme eller slagtilfælde.

Det er også forbundet med depression og øget inflammation i kroppen og kan også påvirke vores følelser og sociale interaktioner.

Omvendt er det at få nok søvn forbundet med bedre koncentration og produktivitet samt bedre sportslige præstationer.

21. Drik vand

At drikke vand har store sundhedsmæssige fordele og hjælper os med at se bedre ud og føle os bedre hver dag. Fordelene omfatter skylning af kroppens affaldsstoffer, opretholdelse af blodtrykket, hjælp til fordøjelsessystemet og levering af ilt i hele kroppen.

Når det specifikt kommer til skønhed, hjælper det din hud til at se yngre ud ved at fugte og øge elasticiteten, det øger din hudens glød og hjælper din hud med at fjerne akne eller tilstande som eksem.

Tips til at drikke mere vand er bl.a. at have en vandflaske (helst genanvendelig) med dig overalt og huske at drikke mindst et glas vand efter hvert måltid.

22. Spis nærende mad

At spise sund mad hjælper dig med at føle dig bedre tilpas og se bedre ud.

For at vedligeholde din hud skal du sørge for at indtage nok mad som fede fisk (rig på E-vitamin og omega-3-fedtsyrer), avocado (rig på sunde fedtstoffer, E-vitamin og C-vitamin) og mad rig på betacaroten, som søde kartofler.

TILLID
23. Undgå at sammenligne dig selv med andre

At sammenligne dig selv med andre mennesker fører kun til følelser af jalousi og utilstrækkelighed. For at hjælpe dig selv med at holde op med at gøre det, kan du prøve at blive opmærksom på, hvad der udløser dig, og derefter undgå dine udløsende faktorer.

En af de største triggere i dag er de sociale medier. Det er næsten umuligt at scrolle ned i et feed uden at se noget, der får dig til at få dårlig samvittighed over dig selv, endnu et niveau, du ikke kan nå.

Det er dårligt for dit mentale helbred og bør ikke undervurderes i dit liv.

I stedet for at stræbe efter uopnåelige mål kan du arbejde på at forbedre det, du har, og finde værdi i det, du har indeni. Du kan bruge andres succes som inspiration, ikke som noget, du skal slå dig selv i hovedet over.

24. Accepter komplimenter

For nogle mennesker føles det akavet at tage imod komplimenter, og det er som regel fordi de overtænker det, der er blevet sagt, eller fordi de ikke kan se sig selv matche det, der bliver sagt i komplimentet, på grund af lavt selvværd.

Det er dog ikke en grund til ikke at tage imod et kompliment. Folk giver hinanden komplimenter for at anerkende noget, de kan lide ved en anden person, så hvorfor ikke acceptere det?

Det er også en god idé at gengælde et kompliment og at komplimentere folk oftere generelt.

Efter alt det, der er blevet sagt, er det vigtigt at forstå et par ting fuldt ud. Selv om vi ikke kan benægte vigtigheden af udseendet i en persons liv, kan vi heller ikke benægte vigtigheden af alt andet, som gør deres liv til et liv.

Der er så meget mere i os end vores udseende. Vores karaktertræk, interesser, viden og den måde, vi behandler andre mennesker på, spiller også en stor rolle for vores samlede tiltrækningskraft.

At lære at være smuk vil ikke hjælpe os med at føle os selvsikre, medmindre vi omfavner os selv som vi er indeni og udenpå, og det er der, den sande skønhed ligger.