Skip to Content

Til Pigen Som Har Været Igennem Helvede

Til Pigen Som Har Været Igennem Helvede

Kære dig,

Der er du, fyldt med dårlige tanker om dig selv. Ser på dig selv som en der ikke fortjener at gå på denne jord. Ser på dig selv som en der ikke har nogen grund til at fortsætte med dette liv, når det eneste det har givet dig er smerte. Du har ikke flere krafter at kæmpe med, for alt det du har været igennem har drænet dig.

Når du ser dig selv i spejlet, ser du kun en nedslit person som ikke ved hvordan hun skal komme videre. Ved du hvad jeg ser? Jeg ser en kriger. Jeg ser en person som har været igennem helvede, men som også har overlevet det. Overlevet. Du er i live. Det er det største tegn på at det ikke er ovre dig dig endnu.

Paulo Coelho sagde at livet har har mange måder at teste en persons vilje på – enten ved at der slet ingenting sker, eller ved at alt sker på en gang. For dig var det det sidste. Livet kastede alt på dig på en gang. Som om det testede dig for at se om du var stærk nok til at modstå stormen.

Med alt det livet har budt dig, har du haft svært ved at få tingene til at fungere for dig. På et tidspunkt stoppede du og tog et overblik over dit liv, og du kunne ikke lide det du så. For det var alt for meget at håndtere. Ikke et spor af lys i sigte – kun mørke dage, der kom en efter en, og som aldrig gav håb om at det nogensinde vil stoppe.

Men ingen storm varer for evigt. Uanset hvad stormen drejer sig om, varer den ikke for evigt. Og det du skal gøre er at holde ud indtil stormen er ovre, eller endda endnu bedre, lære at danse i stormen. For hvis du vil se regnbuen, må du lære at elske regnen.

Ingenting i livet som det først ser ud som. Jeg ved at du ser på dig selv som en person der ikke er god nok. Jeg ved at du tror du blev sat i denne verden kun for at lide, men du tager fejl. Livet lader dig blot gå gennem helvede, sådan du lærer at sætte pris på himmelen.

Du er blevet såret for mange gange, og de fleste af dem har du sikkert ikke fortjent. Du er blevet såret af mennesker du troede aldrig ville gøre noget for at få dig til at græde, men det gjorde de. Du stolte på dem, og din tillid blev ødelagt. Men der er et lys, hvis du vælger at se det. De personer der sårede dig vidste dig hvad du kan og hvem du ikke kan stole på, og det er op til dig at vælge hvad du vil bruge lærdommen til.

Den værste del af det helvede du har været igennem, er det faktum at du blev for god til at tage afsked. Ingen her i verden burde blive vant til konstant at se mennesker forlade dem, men det er du blevet. Men jeg vil have at du ved en ting. Det er ikke alle personer som kommer ind i dit liv der er meningen der skal blive der. Ikke alle personer som du ønsker bliver, vil være gode for dig. Nogle gange er det du ser på som en forbandelse, virkelig en velsignelse i forklædning. Så, alle de personer som forlod dit liv, er faktisk dem der slet ikke fortjente at være der.

Jeg ved at at du har vært igennem helvede, men du bør aldrig lade dine sår blive en person du ikke er. Du bør aldrig fortvivle over det der er sket i fortiden. Ja, livet har været hårdt for dig, men du må huske på hvad det gamle ordsprog lærer os om livet: Aldrig et nederlag, altid lærdom.

Tragedien kommer an på det øje som ser den. Hvis du vælger at være et offer for verden. Vil at det der sker med dig fodre den mørke side af din sjæl, hvor du opfatter dig selv som forkastet, lidende, skyldig og fortjener at blive straffet. Hvis du vælger at være en eventyrer, kan forandringerne – selv de uundgåelige tab, siden alt her i verden forandrer sig – forårsage en del smerte, men det vil hurtigt skubbe dig fremad og tvinge dig til at reagere – Paulo Coelho

Rejs dig op og le af din smerte. Le fordi at selv om den vil ødelægge dig, så gjorde den dig kun stærkere. Du ender som vinderen, men du er kun en vinder hvis du vælger at være en vinder.

Stol på mig når jeg siger – dette er ikke verdens ende. Ikke endnu. For du har været igennem helvede og det er kun det bedste der venter forude. Så lad smerten gå. Du har krydset den værste del af vejen. Nu er tiden inde til de gode oplevelser. Vær ikke bange for at omfavne dem.

Tro det eller ej, du fortjener også at være lykkelig. Og det bliver du. Nøglen er ikke at give op på livet. Vær tålmodig. Din tid kommer snart.