Skip to Content

Til Pigen Med En Træt Sjæl, Det Er På Tide At Redde Sig Selv

Til Pigen Med En Træt Sjæl, Det Er På Tide At Redde Sig Selv

Jeg har været der, hvor du nu er. Jeg var så følelsesmæssigt drænet, at jeg kom ind i en tilstand af følelsesløshed. Jeg mistede min lyst til livet. Jeg mistede evnen til at føle glæde eller smerte. Jeg blev en skygge af den glade pige, jeg var engang.

Jeg blev ved med at spørge mig selv, “Hvordan er jeg havnet her?”. “Hvordan blev jeg en person, som jeg ikke længere genkender?”. ”Hvordan endte jeg med denne trætte sjæl inde i mig?” Jeg var rådløs og jeg kunne ikke svare på nogen af disse spørgsmål.

Men kom jeg til den konklusion, at du ender med at blive pige med en træt sjæl, når du giver for meget af dig selv til andre, og det efterlader dig helt tom indeni.

Du sparer ikke på dine følelser. Du gør alt for at gøre andre glade, at du helt glemmer din egen lykke.

Du har alt for travlt med at tørre andres tårer, at du aldrig tager dig tid til at trøste dig selv og helbrede dit eget hjerte.

Du ender med at blive en pige med en træt sjæl, ved at handle hårdt, når din verden falder fra hinanden. Ved at være stærk for alle andre omkring dig.

Ved at bære alt den vægt på dine skuldre uden at spørge andre om hjælp. Ved at være opmærksom på, at du kun kan stole på dig selv.

Du endte med at blive en pige med en træt sjæl, fordi du glemmer at sætte dig selv i først række. Ved at forsømme det faktum, at du nogle gange har du brug for tid til dig selv.

Du tænker aldrig på, at du har brug for tid til at genoplade batterierne og sætte dig selv i første række. Nogle gange er det okay at sige “nej”, hvis du ikke har lyst til at gøre ting. Nogle gange skal du bare forkæle dig selv og slappe af.

Du ender med at være en pige med en træt sjæl, fordi du giver for meget til dem, der tager det for givet.

Du giver hele dit hjerte til andre, der ikke er dig eller din tid værdig. Du ser det bedste i andre, der kun giver dig det værste. Du ser den person, du elsker, for hvad det kunne være, snarere end hvad de er nu, og det tager meget plads i dit hjerte.

Ensomheden æder dig op. Du fortsætter med at fortælle dig selv, at i sidste ende vil alt være fint, og at nogen vil sætte pris på, hvem du er. Nogen der vil gengælde alt. Nogen der vil give alt den kærlighed tilbage, som du giver.

Problemet er, at du bliver syg af alt den venten. Positiviteten løber ud, og alt hvad der var tilbage var stort intet. Ingen viljestyrke til at komme ud af sengen. Ingen styrke til at give et smil. Ingen tårer. Ingen smerte. Ingen lykke.

Jeg ved det, fordi jeg selv har følt det. Jeg følte at jeg kigger på mit liv på afstand, ude af stand til at leve det. På et tidspunkt troede jeg selv jeg ville aldrig forlade denne tilstand af følelsesløshed. Intet kom til mig. Jeg var en fortabt sag, indtil jeg besluttede mig for at helbrede min trætte sjæl.

Jeg vidste, at det ikke ville være let at komme ud af denne tilstand jeg var havnet i. Men jeg besluttede at få det til at fungere. Jeg har været i situationer, hvor nogen var nede og havde brug for min hjælp, og jeg var klar til at hjælpe dem. Denne gang var det tid til også at være alt for mig selv.

Hvis du har en træt sjæl, og hvis du har oplevet lignende følelser som jeg har, håber jeg, at listen over ting jeg har gjort for at hjælpe mig selv, også vil hjælpe dig:

1. Din sjæl er træt, men den lever stadig.

Til Pigen Med En Træt Sjæl, Det Er På Tide At Redde Sig Selv

Du står nu lige på et sted, hvor du ikke kan se nogen udvej. Og du lever ikke livet; du overlever kun. Og nu det er tid til at stoppe. Det er på tide at du gør noget produktivt i dag. Det er på tide at komme ud af sengen og leve livet igen. Det er på tide at du klæder dig på, kommer ud og trække vejret.

Det bliver ikke nemt, og det sker ikke over natten, men hvad end du gør, er du nødt til at flytte dig, at blive på samme sted, vil gøre dig noget godt, og det vil ikke føre dig nogen steder hen. Du får både gode og dårlige dage. Det er vigtigt at du holder fast og aldrig giver op.

2. Behold de gode mennesker tæt på dig og forlad de giftige så hurtigt som muligt

Til Pigen Med En Træt Sjæl, Det Er På Tide At Redde Sig Selv

Sørg for at du er omgivet af gode mennesker. De vil få dig til at føle at du er i live igen.

Alle disse giftige personlighedstyper, alle disse følelsesmæssige blodigle, alle disse typer skal du smide ud, lås og forsegle døren når de er ude. Du har ikke brug for dem i dit liv. De vil gøre deres bedste for at trække dig med ned.

Du skal være omgivet af kærlighed og positivitet. Du kan finde det. Du skal bare se bedre for og se, at du har familie og venner, der ubetinget elsker dig og bekymrer sig om dig.

De er noget du skal være meget taknemmelige for. De vil ikke være i stand til at kæmpe dine kampe for dig, men de vil være ved din side ved hvert trin på vejen.

3. Jagt alt det nye og omfavne forandringer

Til Pigen Med En Træt Sjæl, Det Er På Tide At Redde Sig Selv

Du skal gøre det en pligt, at du gør noget nyt ved enhver lejlighed der byder sig. For eksempel besluttede jeg at prøve noget nyt hver eneste weekend. Såsom at gå på galleri. Gå i biografen.

Tag en cykeltur. Tilmelde mig til et kursus. Møde nye mennesker. Tag en fridag på arbejde og tag en spa dag. Vandreture. Planlæg en tur. Går på en tur. Tjek den nye bar, der lige er åbnet. Nyd en solnedgang. Og listen fortsætter.

For første gang begyndte jeg at lave disse små ting for mig selv. Og jeg havde virkelig brug for dem. De gav mig så meget.

Jeg forsøgte at gøre andre mennesker glade og stolte af mig, at jeg helt forsømte mit eget behov for at slappe af, trække vejret og tage det let fra tid til anden.

Verden vil ikke stoppe bare fordi du tager tid til dig selv. Det kaldes selvpleje, og det er nødvendigt at forkæle dig selv fra tid til anden.

4. Du er nød til at indse, at det ikke er dit job at gøre andre mennesker glade

Til Pigen Med En Træt Sjæl, Det Er På Tide At Redde Sig Selv

Ligesom det er ikke deres, at gøre dig glad. Folk er bare vant til at være afhængig af dig.

De ved, at du altid er der for at redde deres dag. De ved, at de kan regne med dig og stole på dig. De begynder at tro på at ingeting kan løses uden din hjælp. Men tro mig: det kan det ikke

Du skal lade dem leve deres eget liv. Ved at være ved deres backup hele tiden, gør du dem ingen tjeneste.

Du tager byrder, der ikke er dine egne, så de lærer aldrig helt, hvordan de skal bære deres egne. Sikkert vil du hjælpe, når du kan. Du vil lytte og støtte, men det behøver ikke at være på din egen regning.

5. Find en måde at helbrede dit sind på

Til Pigen Med En Træt Sjæl, Det Er På Tide At Redde Sig Selv

Når du har at gøre med en træt sjæl, er tingene er ikke bare dårlig på ydersiden, dit sind skal også repareres. Hvordan du vil gøre det, der afhænger af dig.

For eksempel, hvis du er en religiøs person, kan du måske tale med nogen i din religiøse gruppe, finde trøst i bønner og finde mening i noget der er oven over dig.

En anden ide er at lære at meditere. Mange mennesker finder det beroligende

Du kan bare sidde i naturen slappe af og trække vejret. Du kan gøre hvad der passer dig og din personlighed bedst.

Det et er svært at snakke generelt om vores åndelige side, fordi hver og en af os har forskelligt syn på af hvad det er. Det vigtige er, at du finder det, og at det helbreder din sjæl.

6. Tal med nogen der kan hjælpe dig

Til Pigen Med En Træt Sjæl, Det Er På Tide At Redde Sig Selv

Hvis du holder alt inde i dig selv, er det ikke underligt, at din sjæl bliver træt. Du virker hård på ydersiden, men du smulder indefra, og det koster.

Det bedste er at snakke med en person, der kan hjælpe dig med at få dig til at føle bedre. Nogle gange, når du bare siger alt højt, gør den vægten på dine skuldre lidt mindre tung.

Nogle gange er alt hvad du behøver, er en kop kaffe og en fornuftig samtale med en ven. Andre gange har du brug for nogle ekspertråd.

Så hvorfor ikke prøve terapi? Det kan være gavnligt, giver nogle gange upartisk indsigt i dit liv, og terapeuter kan tilbyde nogle retningslinjer til din helingsproces.

7. Husk at sætte dig selv i først række

Til Pigen Med En Træt Sjæl, Det Er På Tide At Redde Sig Selv

Du skal af med den følelse, at du gør noget forkert ved at sætte dig selv i første række. Du skal passe på dig selv og investere mere tid i dig selv, så der er nemmer efor dig at være der for andre.

Hvis du bare giver uden at tage noget til gengæld, uden at give dig selv nok tid til at genoplade, nok kærlighed og nok pleje, vil du igen finde dig tom inden i. Og du kan ikke drikke fra en tom kop, kan du?

Forkæl dig selv på den måde, som du vil have at andre til at behandle dig. Folk vil hurtigt lære, den måde, som du elsker, respekterer og accepterer dig selv på, er den måde. Så giv dem gode retningslinjer.

Du ender med at blive en pige med en træt sjæl, når du giver for meget af dig selv til andre, at det efterlader dig tom inden i. Det dræner dig følelsesmæssigt og efterlader dig i en følelsesløshed. Det er tid til at redde sig selv