Skip to Content

Den Ultimate Guide Til Hvordan Du Ignorerer En Narcissist (Genkendelse Og Efterspil)

Den Ultimate Guide Til Hvordan Du Ignorerer En Narcissist  (Genkendelse Og Efterspil)

For at være i stand til at forstå en narcissistisk adfærd, er det nødvendigt at du møder en der lider af denne sygdom, og selv opleve det, ellers vil du ikke tro på det, hvis nogen fortalte dig hvad de er i stand til at gøre for at få det de ønsker.

Personer der lider af en narcissistisk personlighedsforstyrrelse (OD) er alt for grandiose; de mangler en følelse af empati overfor andre mennesker, og de har et umætteligt behov for at beundre sig selv.

De er overbeviste om at de fortjener særbehandling, og at de er bedst til alt hvad de gør. Disse egenskaber kommer op til overfladen senere i livet når personen bliver voksen og er klar til et forhold.

Problemet viser sig ikke i begyndelsen, fordi en person der lider af OD har ikke brug for at dele noget med nogen. Faktisk har de, men kun med familien, og der er en stor forskel på famile og et forhold.

Når du er i et forhold skal du være i stand til at gå på kompromis, dele dine dybeste hemmeligheder og frygt med den person du elsker.

Det kan en narcissist ikke. En narcissist er ude af stand til at vise nogen form for empati og interesse for andre end dem selv.

Disse personer mener at de er specielle på alle måder, og de leder efter andre mennesker som de mener ikke er specielle på nogen måde, sådan at de kan fodre deres ego og selvtillid, som under overfladen normalvis er lav.

De tåler ikke kritik og har brug for andre til at tro noget om dem. Hvis du gør det modsatte, så vil en narcissist komme efter dig, fordi du har fornærmet og truet noget han sætter stor pris på, nemlig sig selv.

Det bedste for dig vil være aldrig at skulle forholde dig til en narcissist, men desværre, er de fleste af os ikke så heldige, så pludselig befinder vi os på bunden af den mørke hule han har placeret os i.

Af hensyn til dit velvære, skal du lære hvordan du opdager og håndterer en narcissist: hans taktik, i kølvandet af at have overlevet et narcissistisk misbrug og til sidst måder hvorpå du ignorerer en narcissist.

Genkendelse og håndtering af en narcissist

charmerende mand med solbriller udendørs

Normalt er det ikke så svært at opdage en narcissist, men det virkelig problem opstår når du møder en farlig narcissist i forklædning, en som lader til at være en af de gode fyre, indtil at du falder fuldstændig for ham, og han lokker dig ind i hans net og ikke giver dig en chance for at gå, du er fanget, helt alene.

Det er altid den samme historie. I begyndelsen er alt perfekt. Du føler dig så heldig at du endelig har fundet drømmemanden som elsker dig og vil gå til verdens ende for dig.

Du har til med lidt dårlig samvittighed over at du er så lykkelig. Men det varer ikke ret længe. Efter noget tid ser du hans sande ansigt.

Du ser at alle hans masker er væk. Bryllupsboblen er ovre, og han begynder at gøre ting som irriterer dig.

Han forsøger at manipulere og kontrollere dig, men du tager det ikke så alvorligt for vi kan alle begå fejl, og trods alt er ingen perfekte.

Så du ignorerer alle de dårlige tingene der sker. I virkeligheden snyder du kun dig selv.

Inden længe befinder du dig i et narcissistisk helvede med absolut ingen udvej.

Som jeg allerede har sagt, er alle nacissister ikke ens. Nogen vil du genkende nemt, mens andre, som “den glade” nacissist for eksempel, kan du ikke genkende medmindre du har mødt en tidligere.

De snyder dig fordi de er så morsomme at være sammen med. De er karismatiske, har en god sans for humor, og de er generelt elskværdige.

Og når du indser at alt dette bare er en løgn, har de allerede narret og fanget dig. De fængsler dig i din egen krop, de hjernevasker dig. De gør dig til en du aldrig ønskede at være.

Så, for at forhindre at dette sker med dig, burde du læse om disse faresignaler, om hvordan du kan få øje på en narcissist og hvordan man forholder sig til dem.

1. Han er den vigtigste person for ham selv.

skægget mand med rygsæk og kop kaffe

Han taler kun om sig selv. Dette er definitivt den bedste måde at få øje på en narcissist. Bare foretag en lille test.

Når du er ude og en mand kommer i nærheden af dig, og han begynder at tale, så forsøg ikke at sige ret meget i starten.

Hvis det virker som om han ikke bemærker at du er stille, og desuden kun taler om sig selv, så er du helt sikket faldet over en “glad narcissist”, som normalvis er svære at opdage.

Han vil aldrig lytte til noget af det du siger, og hvis du tror at han hører efter når du taler, så lad dig ikke narre.

Han er kun ude efter sætninger hvor du nævner ham, sådan han kan fortsætte med at tale om sig selv.

Det du skal gøre: Det er godt at du har mødt denne type af narcissist, mens det ikke er for sent.

Hvis du virkelig ikke kan komme ud af samtalen, så lad ham tale så meget han vil, det er alligevel derfor han gør de (kun for at høre sig selv tale) og lad som om du lytter til ham.

Mens du står der kan du forsøge at lave en flugtplan, og ved den første chance du får, sætter du det ene ben foran det andet, så hurtigt du kan. Og se dig ikke tilbage.

2. Han bliver rasende når han er såret.

mand iført solbriller

Vi bliver alle vrede fra tid til anden, men ikke unkontrolleret vrede. Det er netop hvad der sker med ham, og han kan ikke kontrollere det.

Normalt bliver de kede af det når deres planer ikke lykkedes fordi de, som skrevet ovenfor, ingen empati har overfor andre, så de kan ikke se eller forstå andres smerte.

Han vil forsøge at bebrejde dig for alle hans fejl, og det lykkedes for ham.

Det du skal gøre: Det første du skal gøre er aldrig at lukke ham ind i dit hovede. Lad ham ikke få dig til at føle skyld for de ting du aldrig gjorde.

Det kaldes for‘gaslighting’ og han kommer til at afprøve det på dig. Han vil forsøge at få dig til at tro på ting der aldrig er sket.

Han forsøger at tro at du er vanvittig, så en dag vil du stole fuldstændigt på ham fordi han har gjort det sådan at du ikke stoler på din egen dømmekraft længere.

Det eneste du kan gøre i denne situation er at true ham med at du forlader ham og virkelig gøre det, hvis det er nødvendigt.

Det vil gøre ham utrolig vred, fordi ingen har ret til at gå fra ham siden han er så vigtig, og det var netop det du lige gjorde.

Du har blot brug for nok mod til at stå stå op i mod disse mennesker, da de så ikke længere vil være istand til at skade dig.

3. Han lever aldrig efter reglerne.

selvsikker ung mand

Han er for vigtig til regler. Han mener ikke at reglerne gælder for ham fordi han er for god til at blive holdt nede af noget andre har skrevet eller sagt.

Han føler at han er en mand som lever efter sine egne regler. Desuden vil han ikke respektere det faktum at du lever efter nogen form for regler eller moralske koder.

Han vil bryde disse regler bare for at vise dig at han er ligeglad med hvad du tror der er rigtigt.

Det du skal gøre: Forsøg at opdag alt dette så hurtigt som muligt. Hvis han har mangel på respekt for den måde du lever på og de ting der er vigtige for dig, så respekterer han dig ikke.

Gå fra ham så hurtigt du kan, for det vil kun blive værre fra nu af.

4. Han forsøger at kontrollere dig.

mand sidder ved søen

Han vil alltid være der, han ser dig altid over skulderen og manipulerer dig til at gøre ting du ikke ønsker at gøre, men som han gør.

Han vil styre dit liv, og det starter med små ting som for eksempel at han aflyser jeres date i sidste øjeblik, kommer for sent eller beder dig møde ham der hvor han vil og når han vil.

Dette efterlader dig bundet på hænder og fødder og gør ham automatisk til lederen i forholdet. Senere vil han styre dig ved at fordyde dig at sige hvad du vil.

Han vil afbryde dig midt i en sætning, fordi han føler at han har at sige er så meget vigtigere end det du har at sige.

Det du skal gøre: Det eneste du kan gøre, bortset fra at forlade ham, er fuldstændigt at ignorere alt hvad han har at sige. Gør hvad du tror er rigtigt og lad ikke ham styre dig.

Godtag aldrig hans præmisser, fordi er kun til hans fordel og til din skade. Han vil helt sikkert blive rasende, men inden det kommer så langt bør du allerde være langt væk fra ham.

5. Han har ingen respekt for dine grænser.

Mand med skæg udenfor

Han mener ikke at grænser er vigtige for ham, og han vil fortsætte med at presse dig mere og mere indtil han ødelægger dig helt.

Han vil sandsynligvis bede dig om at gøre noget som du ikke har det godt med, og hvis du afslår, accepterer han ikke et nej.

Jeg mener, han vil sige at det er super, men han har allerede gang i planlægningen af et ondt tankespil for at tvinge dig til at gøre det, for at få dig til at overgå dine personlige grænser.

Det du skal gøre: Bare forbliv stærk og tro på dig selv. Selvom din hjerne allerede er hjernevasket, men et sted dybt inde i dit hjerte og sjæl ved du hvad der er det rigtige og forkerte.

Det kan han aldrig tage fra dig. Tag dit eget standpunkt, og kæmp i mod til det sidste.

Nu hvor du har læst hvordan du kan få øje på en narcissist, og hvordan man skal forholde sig til ham, så lad os gå videre til næste (farlige) del af det at kende en narcissist, nemlig manipulation.

Den taktik narcissister bruger for at manipulere dig.

skægget ung fyr

Det bedste trick de har er “hoovering”.

Det er en speciel teknik de bruger når du bestemmer dig for at du er færdig med at finde dig i alt det fis, når du bestemmer dig for at du ikke ønsker at blive følelsesmæssigt misbrugt længere.

Dette er deres stærkeste våben efter at du indser hvor meget egenkærlighed og selvværd du har mistet i et forhold med en narcissist i forklædning.

‘Hoovering’ er en manipulerende teknik der anvendes til at få en person tilbage til det fornærmende forhold.

Normalvis sker det over lang tid og misbrugeren bruger manipulation til at ramme de bløde punkter hos sit offer og lokker dem tilbage i fælden.

1. De misforstår dine tanker og følelser.

smuk attraktiv skægmand

Lad os sige at de har muligheden for at læse dine tanker, og det en faktisk ting, fordi de ved at se bort fra dine tanker og følelser gør han sådan at du føler at du er den der er vanvittig, og det kaldes “tankelæsning”.

De vil være sikre på at de rent faktisk kan læse dine tanker, og hver gang du har noget at sige, vil de afbryde dig og gå videre til en konklusion fordi de er sikre på at de ved hvad du vil sige.

De tænker ikke over at det er forkert fordi de tager “aldrig fejl”. Hvis du forsøger at tage et standpunkt for dig selv og konfronterer dem med det, vil de få sandheden til at se helt anderledes ud.

2. De skifter samtaleemne.

ung mand iført blå spejlet solbriller

Når du ønsker at konfrontere dem med noget de har gjort, vil de skifte emne til noget andet bare for at få opmærksomheden væk fra dem.

De vil bringe noget op du gjorde forkert for 2 år siden, og vil smide det i ansigtet på dig så de ligner et offer. De vil altid have et es i ærmet til sådanne situationer.

Når du gør noget galt, vil de lade som om at det ikke generer dem, bare for at bruge det i mod dig når det gavner dem.

3. De forfølger dig, og forsøger at ødelægge dit omdømme.

Mode mand på gaden palme ved solnedgang

De vil bruge al deres magt på at overbevise folk om at du er den giftige i forholdet, og at det var dig der ødelagde dem.

De vil bagtale dig, fordi deres endelig mål er at få dig tilbage så andre stopper med at tale om dig, og de vil sørge for at hvis du forlader dem har du ingen at gå til.

De vil chikanere folk der elsker dig, og er sammen med dig, og de vil forsøge at bilde dem historier ind om dig. Det er her du finder ud af hvem dine rigtige venner er.

4. De vil bruge sarkasme og en nedladende tone mod dig.

skægget fyr iført en tom hvid t-shirt

Og det vigtigste formål med det er at få dig til at føle dig mindreværdig og såre dig.

Det er en ting at le sammen, men det er en helt anden ting når han bruger sarkasme for at undergrave dig og få di til at føle dig som lort.

Og hvis du siger det til dem, er du ikke cool, og forstår det sjove i det. Det spiller ingen rolle at vittighederne blev lavet med det formål at såre dig.

Eller taler nedladende til dig som var du et barn, som der skal tales anderledes til for at du forstår det. Dette gør at du føler dig dum og ikke værdsat.

Og det er netop det de håber på hele tiden.

Efter noget tid vil du begynde at tvivle på dig selv fordi det virker til at du aldrig har ret i noget af det du siger eller gør, hvilket gør at du istedet slet ingenting siger, hvilket er hvad de ønsker.

5. De vil forvirre dig.

attraktiv mand står i mørk gade foran butikken

Denne taktik er den mest populære blandt alle manipuleringsformer.

De elsker dette kneb fordi det er enkelt. De vil være sikre på at du aldrig forlader dem ved at overbevise dig om at du ikke kan klare dig selv. De vil forsikre dig om at du ikke kan leve uden dem.

Dette fjerner din respekt og din egenkærlighed, fordi de ved at få dig til at tro på ting der ikke er reelle, gør at du tvivler på dig selv.

Dette reducerer niveauet af selvrespekt og egenkærlighed og bringer dig ned på hans niveau. Til sidst vil du begynde at stole på den mand der misbruger dig fordi du tror at du ikke ved bedre.

6. De vil kritisere dig og give dig umulige opgaver.

mand iført stilfulde solbriller i en strikket sweater

Alt dette er planlagt for at give dig umulige opgaver som du aldrig kan opfylde, og derfor føler du dig dum, siden ingenting fungerer.

Selv når det lykkedes dig at gøre noget, vil de finde noget der er galt, og kritisere dig for det.

Det er ekstrem svært at være ligeglad overfor nogen der konstant giver dig kritik, der ikke er konstruktiv, men kun er til for at såre dig.

Hensigten med denne taktik er at få dig til at føle at du ikke er god nok til ham, og du bør være glad for at du er sammen med ham.

Når du endelig indser at den manipulation som narcissisten bruger til at udnytte dig, og du endelig forlader ham, skal du kunne håndtere den tid der kommer efter bruddet, for den kan du ikke undgå.

I kølvandet af narcissistisk misbrug

1. Du skal have dit selvværd tilbage.

kvinde sidder ved vinduet

Det er blevet ødelagt i tusind stykker og du skal finde dem alle igen og sætte dem sammen, og overleve på samme tid. Efter en narcissist er færdig med dig, føler du dig fortabt og alene.

Du har ingen værdighed tilbage, og du er bange for livet, bange for at der sker et samme igen. Du må ikke give op.

Du skal holde ud, for en dag vil du være helet op. Dit liv er ikke slut endnu.

2. Du er sårbar og bange.

Ensom trist kvinde

Du stolte på ham, og han udnyttede dig. Du vil forsøge at skjule det faktum at du er bange for dit liv. Du vil komme til at forsøge at skjule det faktum at alt påvirker dig og får dig til at græde.

Du vil lade som om der ikke er noget galt med dig. Men dine øjne og den måde du agerer på fortæller sandheden.

Vær ikke bange, og skjul ikke din sårbarhed da det er den der viser dit virkelige jeg i lige nu.

Du skal accepterer det og komme videre til næste fase i livet, og forsøge at vinde din kamp. Derefter vinder du også krigen…

3. Du vil holde din erfaring hemmelig.

kvinde sidder på stranden krammer knæene

Du vil ikke være i godt humør. Du vil ikke smile fordi den verden som du kender er smuldret i tusind stykker ovenpå dig.

Og du vil tie om alt hvad der er sket med dig. Måske er du bange for at andre vil dømme dig, eller sige “hvad sagde jeg”.

Eller måske er du bange for at det sker igen, så du bygger en følelsesmæssig mur rundt om dig selv, og bestemmer dig for aldrig at bryde den mur du har sat op.

Du har besluttet dig for aldrig at lade nogen komme i nærheden af dit hjerte igen. Du har bestemt dig for at du ikke vil lade nogen elske dig.

4. Angst er er det eneste du kender.

eftertænksom smuk ung kvinde

Du føler dig ikke tryg i din egen krop. Minderne om ham hjemsøger dig, og det gør det sværere at få vejret hver gang du tænker på ham.

Du er bange for at du kommer til at støde ind i ham, og at han vil lokke dig ind i helvede igen, og hjernevaske dig som han gjorde første gang. Du tror aldrig at du bliver normal igen.

5. Du tvivler på alle.

forretningskvinde kigger væk og tænker

Du tror at alle mennesker er som ham. Du er bange for at der ikke er nogle gode mennesker, på grund af ham. Du har levet i angst og det har forandret dig.

Hver person der møder dig og dig i øjnene ser øjne der gradvist er blevet ændret fra at han følelsesmæssigt har udnyttet dig og drænet dig indtil der ikke var mere tilbage.

6. Du vil skjule dine følelser.

smuk trist kvinde sidder i bilen i regnvejr

Du vil være for bange til at vise hvordan du virkelig har det, fordi du er bange for at der kommer en og udnytter dig, og du er ikke klar til en ny romance.

Gud ved om du nogensinde bliver klar igen. Men, tag ikke sorgerne på forskud. Det er ikke alle mænd der er sådan, og der kommer en dag hvor du møder en som du skulle have mødt fra starten.

7. Du vil sige undskyld hele tiden.

kvinde sidder og tænker på sengen om morgenen

Du var vant til altid at tage skylden. Du var vant til hele tiden at sige undskyld for det du gjorde, og ikke gjorde. Det gjorde du fordi du var træt af skænderier og kritik.

Du var træt af hans råben og skrigen om hvor uduelig du var, så det var meget nemmere at sige undskyld og acceptere at det var din skyld.

Men det sørgelige er at efter noget tid, begynder du virkelig at tro på at det faktisk var din skyld. Det gør du fortsat – men forskellen er bare at nu behøver du ikke at sige undskyld til nogen.

8. Du vil hade dig selv.

pige, der sidder på karmen, omfavner knæ og ser på vinduet

Du kan ikke se dig selv i spejlet, fordi hver gang du ser dig selv, er det eneste du ser en kvinde der er drænet for energi og træt af livet.

Det er ikke dig. Han tog den virkelige dig og efterlod en slidt kvinde som er træt af livet. Det er derfor at du hader dig selv – du lod ham gøre hvad han gjorde mod dig.

Men fortvivl ikke, du vil finde den styrke du har brug for og den smukke kvinder kommer tilbage. Bare vent og se.

Sandsynligvis er det vigtigste i denne narcissist historie at kende den rigtige måde til at ignorere en narcissist på, ikke lade ham komme ind i dit hovede, nægt ham nogen form for magt som han tror han måske har over dig.

At ignorere en narcissist er nøglen til at overleve, fordi uanset hvad du gør for ham, vil han forsøge at få endnu mere ud af dig.

Nu er pointen at du skal ignorere ham fuldstændig således hans plan mislykkedes, og du kommer ud som vinder.

4 måder at ignorere en narcissist på.

1. Ignorer dem som et middel til at såre dem.

smuk blond kvinde kigger væk på efterårsdagen

Når en narcissist er færdig med dig, har du det rigtig skidt. Du ønsker ikke længere at leve livet fordi han ødelagde det for dig.

Hvis det skete for dig under normale omstændigheder, at en normal person havde såret dig, er den første reaktion ofte hævn.

Du ønsker at såre den ande på samme måde som de sårede dig, for at den person lider lige så meget som dig. Men det virker ikke med narcissister, fordi hvis forsøger at spille det spil med dem, taber du.

De vil dreje det rundt, og du ender med at blive såret igen.

Hvis du virkelig ønsker at hele på samtid som du sårer ham i processen, er den bedste måde at gøre det på at ignorere ham.

Ikke at give ham opmærksomhed er det der sårer ham allermest, men du skal starte helbredelsesprocessen samtidig med at du ignorerer ham.

Prøv ikke at finde ud af om han har ondt, fordi du forsøger at lade som om han ikke eksisterer. At høre til ham hvordan han har det, vil bare give ham mere betydning, og han vil føle sig stærkere.

Bare hold ham helt ude af dit liv og fokuser på dig selv. Det vil ødelægge ham.

2. Giv dem ikke energi og tilfredsstillelse.

kvinde stående ved vinduet

De er ikke som normale mennekser. Normale mennekser revitaliserer sig selv med positive ting såsom kærlighed og venskab, men narcissister drives af konflikter, argumentation og smerte.

Du tænker at de dybt inde ikke er tilfredse med sig selv. De har en meget lav selvopfattelse og det er derfor de har opbygget disse alter egoer (falske personligheder) til at skjule sit sande jeg.

Så, når du tilfredsstiller dem ved at involvere dig i deres diskussioner og giftige tanker, er du blot med til at fodre deres narcissistiske sjæle.

Men, ved at ignorere en narcissist, nægter du dem den føde som går til deres negative energi, og de vil langsomt men sikkert dø indefra.

3. Ignorer dine kriser.

eftertænksom kvinde med blå øjne

Du tror at når du har ignoreret ham, og fortalt ham, at du er færdig. Men det er desværre ikke sandt, og han ved det. Han ved at du fortsat tilknyttet ham.

Han ved at du har behov for en dose af ham fordi han er blevet et rusmiddel for dig.

Så han vil vente tilpas længe uden kontakt, for så at angribe dig når du kommer ind i en krise – hvor du tvivler på dig selv og din evne til at fortsætte med at leve uden ham.

Dette er der hvor mange kvinder begår fejl. De er midt i krisen, og kommer tilbage, og tager i mod dig med åbne arme, og sværger at han vil ændre sig.

Men kort efter bliver det hele det samme igen, præcis som det var før.

Ignorer det behov du har for at gå tilbage til ham. Ignoere hans løgne og løfter om at han vil ændre sig for det kommer aldrig til at ske.

Det er bare en taktik for at lokke dig tilbage ind i forholdet.

Hold fast i din styrke og ignorer ham på de tidspunkter hvor det er et spørgsmål om liv og død for dig, og du vil afvæbne ham sådan at det aldrig kommer tilbage.

4. Det vigtigste er at elske dig selv.

kvinde bag vinduet

Dette er det største slag du kan give ham. Hvis du er tro mod dig selv, og hvis du aldrig tvivler på det du gør, kan han ikke røre dig.

Hvis du er stærk, og du ikke lader nogen såre dig, vil hans manipulation ikke være i stand til at skade dig længere.

Narcissister er hjælpeløse når deres ofre henter deres sanser af selvtillid og selvrespekt fordi nu kan ingenting røre dem, og kærlighedshistorien mellem en narcissist og hans offer er endelig slut, en gang for alle.

Den Ultimate Guide Til Hvordan Du Ignorerer En Narcissist (Genkendelse Og Efterspil)