Skip to Content

5 Fejl Vi Alle Gør, Når Vi Prøver At Komme Oven På Efter Et Giftigt Forhold

5 Fejl Vi Alle Gør, Når Vi Prøver At Komme Oven På Efter Et Giftigt Forhold

Din krop, sind og sjæl er blevet knust af denne person, der ikke engang respekterer dig nok til aldrig at vise sig i dit liv igen. Han dukker sikkert op et sted omkring dig, bare for at gøre det sværere for dig. Det er præcis, hvad en giftig person ville gøre.

På et tidspunkt begyndte du selv at tænke på, hvad der fik dig til at falde for ham i første omgang, og hvorfor du ikke forlod ham tidligere. Men tro mig, det er begge spørgsmål, som du skal finde svarene på, fordi de fakta du står overfor og ved at indrømmer dine problemer er det første skridt mod at komme ovenpå.

Men lad os være ærlig for et øjeblik — at komme oven på er ekstremt svært for os alle. Vi græder og det gør ondt vi ønsker at gå tilbage, men vi ved at vi ikke bør og vi føler så mange andre ting, der ikke er så lette at håndtere.

Især ikke i sådan en skrøbelig sindstilstand. Du er ikke den eneste, der går igennem dette. Vi er alle skyldige i at gøre alle disse fejl, når vi prøver at komme ovenpå efter vores giftige forhold.

For at gøre det lidt lettere for dig og for at minde mig om fejlene jeg har lavet før (så jeg vil ikke gentage dem), her er alle de fejl vi laver, når vi prøver at komme oven på efter et giftigt forhold:

1. Vi går gennem alle minderne i vores hoved

Ja, jeg ved, at dit hoved er fyldt med minder, der vil tage fokus igen men det er det værste du kan gøre. Især hvis du var så langt i helingsprocessen og pludselig dukkede minderne op i dit hoved og braste i gråd uden varsel.

Jeg er udemærket klar over, at du ikke kan ændre din fortid, eller kan du slette dine minder men hvad du kan gøre er faktisk at stoppe dig selv fra at gå gennem den rædsel igen.

Ved at tænke på alle disse oplevelser, genoplever du dem følelsesmæssigt og åbner disse sår igen. Så stop dig selv. Du bør have en teknik klar, som du kan bruge så disse minder ikke æder dig op.

Det jeg gjorde var at spille en sang, der ikke havde noget at gøre med min fortid, og bare hop rundt i lejligheden, indtil jeg fik det bedre igen.

2. Vi ønsker at fremskynde det

Jeg har gjort det for mange gange. Jeg har altid forsøgt at fremskynde min helingsproces, fordi jeg læste online om alle disse metoder, som kunne hjælpe.

Men Rom blev ikke bygget på en dag, og vi kan heller ikke helbrede os selv hurtigt. Giv dig selv den tid du har brug for.

Tro mig, livet vil ikke blive vred på dig, bare fordi du var nødt til at tage en lur på grund af du havde sådant et angst angreb, at det tog alt din energi væk. Bare giv dig selv den tid, der er nødvendig for at helbrede dig selv ordentligt.

3. Vi tror at en anden er ansvarlig for vores følelser

‘Et hjerte er en tung byrde’. Det er et citat fra en af mine yndlingsfilm. Et hjerte er en meget tung byrde, især hvis det er knust, så vi har tendens til at søge hjælp i andre mennesker, og det er en fejltagelse.

Det er OK at finde en supportgruppe, der kan hjælpe dig, lytte til dig, være der for dig.

Men det er ikke ok, hvis du forventer, at de opgiver deres eget liv for at få dig til at føle dig bedre. Vores healing er vores eget ansvar.

Alle svarene på alle dine problemer er skjult et sted inde i dig. Du bør ikke bede andre mennesker om konstant at løse dine problemer.

4. Vi går tilbage

Desværre er der mange kvinder derude, som bare ikke kan acceptere, at det endte den måde som det gjorde, så de går tilbage. Ja, mig inkluderet. Sagen er, at giftige folk ikke giver op så let, de ønsker måske at finde vej tilbage i dit liv igen, men tænk aldrig på at gå tilbage i deres arme, bare fordi din helingsproces i øjeblikket er hård.

Vær stærk! Du er kommet langt og du kaster alt til side, bare fordi de vil tilbage til dig, det er slet ikke smart.

5. Vi tror, at vi aldrig vil elske igen

Det er det, der får os ned med nakken – tanken om aldrig at blive forelsket igen. Du har været igennem så meget smerte og lidelse, du har brugt så mange nætter på at græde, Det ser ud som om der er gået en evighed, siden du har været lykkeligt forelsket.

Men mist ikke troen, du vil elske igen! Dit hjerte vil heles, og din krop vil være klar til at modtage en andens knus.

Indtil da, er du nødt til at være stærk! En dag, når alt dette er forbi, vil du elske mere end du nogensinde har elsket før.