Skip to Content

Sådan Holder Du Op Med At Bekymre Dig Om En Person: 20 Nemme Trin At Tage

Sådan Holder Du Op Med At Bekymre Dig Om En Person: 20 Nemme Trin At Tage

At indrømme over for sig selv, at den person, man har stærke følelser for, ikke elsker en tilbage, er ødelæggende og svært at opnå.

Men det, der er endnu sværere, er at forsøge at finde ud af, hvordan man kan holde op med at bekymre sig om en person, som man elsker mest, men samtidig ved, at den pågældende person er ligeglad med en selv.

At være klar over, at en person, som du ville flytte bjerge for dig, ikke ville løfte en finger for din skyld, fremkalder et bredt spektrum af følelser hos en person.

Først er du vred, så kan du ikke lade være med at undre dig over, hvorfor du ikke er nok til, at de ikke elsker dig tilbage, så prøver du at kæmpe for deres kærlighed, indtil du til sidst kommer til at affinde dig med den barske sandhed og forstår, at den eneste reelle mulighed, du har, er at tvinge dig selv til at holde op med at holde af den person, på den ene eller anden måde.

Det er ligegyldigt, hvor meget tid du har tilbragt med denne person – uanset om I to nogensinde har været i et rigtigt forhold, eller om det bare er en person, du elsker på sikker afstand – er bundlinjen den samme: Det er aldrig let at smide en person ud af dit hjerte og sparke vedkommende ud af dit system, og der er altid smerte involveret.

Men selv om du sikkert ikke tror det nu, er der effektive måder at gøre det på.

Bare følg denne trinvise guide, og jeg forsikrer dig om, at du vil blive ud af kærligheden til denne person hurtigere, end du måske tror.

Hvordan holder du op med at bekymre dig om en person, der har såret dig?

Den vigtigste ting at gøre, når du forsøger at glemme eller holde op med at bekymre dig om en person, der har såret dig, er at omgive dig med positivitet. Det vil sige, at du kun skal omgive dig med de mennesker, der spreder positive og høje vibrationer.

Det næste skridt er at sætte dig ned og få en dyb og ærlig snak med dig selv. Mind dig selv om al den smerte, som den pågældende person har påført dig, og om alt det, du måtte gå igennem på grund af vedkommende.

Du må forstå, at det er på høje tid at begynde at tænke på dig selv og dit eget velbefindende. Din lidelse skader dit mentale helbred endnu mere, end du er klar over.

Du skal ikke skjule dine ar eller lade som om, at de ikke eksisterer. I stedet bør du tælle hvert eneste af dem og være stolt af dig selv, fordi du var stærk nok til at udholde det hele og overleve.

Disse ar er din allierede i denne kamp. De vil blive ved med at minde dig om, at det ikke giver nogen mening at bekymre sig om en person, som aldrig vidste at gengælde dine følelser, og som ikke gjorde andet end at såre dig. De vil motivere dig til at fokusere på en af de vigtigste ting i livet; selvkærlighed.

Jeg ved godt, at du sikkert tænker, at det er lettere sagt end gjort, men tro mig, med denne guide bliver det lige så let at gøre det, som det er at sige, at du er ligeglad med en person, du virkelig elskede længere.

Accepter virkeligheden

Det er ligegyldigt, om du forsøger at fjerne kærligheden til en person, du havde et mærket romantisk forhold til, eller en person, der aldrig var virkelig din, hvis du spekulerer på, hvordan og hvornår du skal holde op med at bekymre dig om en person, der ikke bekymrer sig om dig, er det første skridt altid at se sandheden direkte i øjnene og gøre dit bedste for at acceptere den.

Det, du havde med denne person, har nået sin ende, og vedkommende kommer ikke tilbage, uanset hvor gerne du end ville ønske det.

Så i stedet for at forsøge at vinde dem tilbage, i stedet for at spilde din energi på at forsøge at få dem til at elske dig, så red din værdighed og tving dig selv til at erkende tegnene og acceptere det faktum, at de ikke holder af dig.

Tillad dig selv ikke at gøre dig forhåbninger eller at nøjes med nogle ikke-eksisterende spor af deres følelser – denne person elsker dig ikke, og det er på tide, at du holder op med at have en plads i dit hjerte for dem.

Indrøm dine følelser over for dig selv

Hvis du forsøger at finde ud af, hvordan du kan holde op med at holde af din ekskæreste, skal du være klar til en masse selvransagelse og selvransagelse.

Først og fremmest skal du indrømme dine følelser over for dig selv, for selvbedrag fører dig ingen steder hen.

Accepter, at du holder af denne person, og at din kærlighed er ugengældt. Du er et menneske, og det gør dig til et følelsesmæssigt væsen, så du er nødt til at acceptere, at du lider, og du skal aldrig skamme dig over din smerte.

Hvis det er nemmere, så skriv dine følelser ned. På den måde vil du visualisere dem bedre, og du vil vide præcis, hvad du kæmper imod.

Men lad dem ikke overvælde dig

Det betyder dog ikke, at du skal lade din smerte definere dig eller tage dig helt over.

Ja, du har været igennem en hård periode i et stykke tid nu, men du er meget mere end bare en person med knust hjerte.

Lad ikke dig selv synke helt ned i smerten, og lad alt det, du går igennem, være det eneste, du tænker på.

Lad ikke dine negative følelser suge livet ud af dig og din hjertesorg forvandle dig til en helt anden person.

Sandheden er, at du er såret, men det betyder ikke, at du skal lade disse negative følelser blokere dig for at føle dig glad fra tid til anden.

Værdsæt de sjældne øjeblikke af lykke, og prøv hårdt at gøre dem til dem, der forbruger mest af dig.

Indånd positivitet ind, udånd negativitet ud

Jeg forstår godt, at dine følelser er helt ude i hampen lige nu. Du kører på en rigtig følelsesmæssig rutsjebane, og du tror sikkert, at din tur aldrig vil ende.

Du er stadig forelsket i en pige/fyr, der dolkede dig i ryggen. Det er helt naturligt, at det fremkalder så mange negative følelser.

Du er vred på dem, fordi de har svigtet din kærlighed og din tillid. Og du er endnu mere vred, faktisk er du sikkert rasende på dig selv, fordi du bliver ved med at elske dem og ikke ved, hvordan du skal stoppe, eller om du nogensinde vil kunne stoppe med at holde af dem.

Det er alt sammen helt normalt, MEN du skal finde en måde at lukke al den negativitet ud på. Du er nødt til at fokusere på dit følelsesmæssige og mentale helbred.

Træn, mediter eller gør hvad du tror, der kan slappe af. Og vigtigst af alt: Træk vejret. Find din indre fred. Befri dig selv fra alle de følelser, der kun tynger dig ned.

Det vigtigste er, at du er nødt til at give slip på de negative følelser, der er forårsaget af ubehagelige tidligere oplevelser, for at skabe en ny, positiv begyndelse.

Husk, at alt dette er en del af livet

Hvor hårdt det end kan lyde, så er hjertesorger en del af livet og noget, vi alle har været igennem på et tidspunkt.

Det er trods alt ikke første gang, du har det sådan her, og jeg forsikrer dig, at det heller ikke bliver den sidste gang.

Den person, du elsker, har ret til ikke at elske dig tilbage, og du kan ikke få dem til at føle noget andet.

Samtidig har du ikke ret til at være vred på en person, fordi den ikke giver dig de følelser, som du forventer at få fra den pågældende.

Selv om alt det, du går igennem lige nu, kan virke som verdens undergang, er sandheden, at du vil overleve.

Du vil komme ud af det her i live, og du vil blive stærkere end nogensinde før.

Hold op med at idealisere fortiden

Når vi afslutter et romantisk forhold, har de fleste af os den vane at idealisere den person, vi stadig har følelser for, og den tid, vi har tilbragt ved siden af vedkommende.

Pludselig synes vores eks’ fejl og mangler at forsvinde.

Vi begynder at huske dem som vores perfekte match og ser vores forhold som langt bedre, end det faktisk var.

Nå, men hvis du spekulerer på, hvordan du kan holde op med at holde af nogen, er en af de første ting, du skal gøre, at holde op med at romantisere fortiden.

Det betyder ikke, at du skal tale skrald om din eks-partner, når du har mulighed for det, at du skal spytte på hele jeres forhold, eller at du skal tvinge dig selv til at hade dem, men du skal være realistisk omkring alt det, der skete.

Der var en grund til, at tingene mellem jer to sluttede, og hver gang du tænker på at komme tilbage til din eks, skal du tænke på den grund i stedet for alle de smukke minder, I delte, for det er det, der vil bringe dig tilbage til virkeligheden, hver gang du tænker på at række ud efter dem eller bede om en ny chance.

I stedet for at holde hovedet oppe i skyerne, så tænk på alle de gange denne person har vist sin ligegyldighed over for dig, og alle de gange du har forsøgt at vinde deres kærlighed uden større held.

På denne måde undgår du nostalgi, og du holder dig selv fast på jorden hele tiden.

Afbryd alle bånd

Du ved, hvordan man siger: “Ude af syne, ude af sindet”, ikke sandt?

Nå, det næste og måske vigtigste skridt, du skal tage i denne proces med at glemme en person, du elsker, er at bryde alle mulige bånd med dem.

Det er ikke sådan, at du skal bruge reglen om ingen kontakt til at få din eks til at komme tilbage til dig eller til at få ham/hende til at forstå, hvor meget du betyder for ham/hende.

Du er nødt til at skære dem ud af dit liv for at gøre det lettere for dig selv.

Det betyder, at du skal stoppe enhver mulig kommunikation med den person, du forsøger at komme over.

Bloker deres konti på de sociale medier og deres telefonnummer, stop med at stalke dem, stop med at spørge dine fælles venner om dem, og stop med at dukke op på steder, hvor du ved, at du kan møde dem.

Alt dette lyder måske for drastisk eller endda uhøfligt, men tro mig, det er det eneste, der hjælper, og noget du er nødt til at gøre, hvis du virkelig ønsker at redde dig selv.

Hvordan kan du trods alt forvente at blive forelsket i en person, som du er i konstant kontakt med?

Hvis du føler dig skyldig i at behandle den person, der ikke har gjort dig noget ondt, bortset fra ikke at elske dig tilbage, på denne måde, er der ingen skam i at forklare dem, hvordan tingene er.

Bare bed dem høfligt om ikke at være en del af dit liv længere, fordi du forsøger at glemme dem, og deres tilstedeværelse gør ondt på dig.

Hvis de har et godt hjerte, vil de forstå dig og forsvinde for altid.

Slip af med minderne

At kappe alle bånd går hånd i hånd med at slippe af med alt, der minder dig om den person, du forsøger at komme over.

Sandheden er, at når du bliver ældre, vil du sikkert gerne have en lille ting, der er forbundet med en person, du engang elskede, men på dette tidspunkt kigger du på jeres gamle billeder sammen, og dit værelse er fyldt med deres ting.

Det er netop derfor, at du er nødt til at bevæge dig væk fra alle disse materielle ting på samme måde, som du er nødt til at bevæge dig væk fra den person, der sårer dig.

Det er på tide, at du holder op med at lytte til “din sang” og holder op med at gå til de steder, som I to plejede at besøge sammen.

Undgå at tænke på, hvad der skulle og kunne have været

En af de største fejl, som de fleste mennesker, der forsøger at komme over nogen, begår, er at lade alle “kunne have været” og “burde have været” opsluge dem fuldstændigt.

Dette sker især, når du forsøger at komme videre fra et giftigt forhold, der faktisk aldrig var godt for dig.

Du kan ikke lade være med at spekulere på, hvad der ville være sket mellem dig og din næsten eks, hvis de bare havde givet dig chancen.

Hvordan ville tingene have udviklet sig, hvis din betydelige anden i det mindste havde forsøgt at elske dig tilbage?

Tja, hvis du spekulerer på, hvordan du kan holde op med at holde af nogen, skal disse tanker forlade dit sind så hurtigt som muligt.

Accepter, at tingene blev som de blev af en grund, og at du ikke kan ændre fortiden, så hvad nytter det at sprænge hjernen i stykker om det?

Foretag nogle ændringer i dit liv

Du ved, hvordan nogle piger klipper eller farver deres hår, og hvordan fyre går i fitnesscenteret i perioden efter et brud? Der er en grund til, at det sker.

Når du prøver at finde ud af, hvordan du kan holde op med at holde af nogen, er et af de afgørende skridt, du simpelthen skal følge, at foretage nogle vigtige ændringer i dit liv.

Træd ud af din komfortzone og prøv noget helt nyt. Det er ligegyldigt, om du ændrer din frisure, køber noget nyt tøj, finder en ny hobby, møder nye mennesker og får nye venner eller ændrer dine omgivelser og miljøer – bundlinjen er den samme …

Hver af disse ting vil give dig en illusion af en ny start, og det vil hjælpe dig med at fjerne dig fra alt, der er forbundet med den person, der knuste dit hjerte.

Desuden vil det at indføre nye vaner og mennesker i dit liv være ganske gavnligt for din mentale sundhed, og det er en af de hurtigste måder for dig at forbedre din selvtillid og få dig selv til at føle dig bedre tilpas.

Hold dig selv beskæftiget

En anden vigtig ting at gøre, når du er ved at lære at holde op med at holde op med at holde af nogen, er at sørge for, at din tidsplan er så stram som muligt.

Nogle gange giver kedsomhed og for meget fritid os en chance for at tænke mere og dermed lide mere.

Det betyder ikke, at det at begrave dig selv i arbejde er den eneste måde at holde dig selv beskæftiget på.

Det kan også være en mulighed for dig til at gøre alle de ting, du altid har haft lyst til – binge watch din yndlingsserie, gå i biografen, nyd en wellness-spa-dag, lyt til afslappende musik eller bare tag en lur, når du har lyst.

Det vigtigste er at gøre de ting, der opfylder dig og gør dig glad.

Gør dit bedste for at holde dig væk fra ekstra stress, for du har allerede nok at se til.

Men giv dig selv tid til at sørge

Ikke desto mindre kan det at holde dig selv beskæftiget ikke være en undskyldning for at begrave dine negative følelser under gulvtæppet.

I stedet for at lade din smerte være det eneste, du fokuserer på, skal du bestemme en vis mængde tid i hver dag, der er reserveret til sorg.

I løbet af denne tid kan du græde, skrige og gøre alt det, der føles godt.

Men når denne tid er gået, skal du vende tilbage til dine forpligtelser og tilbage til at leve dit liv.

En anden vigtig ting er ikke at presse dig selv for hårdt.

Selv om denne sorg skal have en ende, og selv om du ikke kan tillade, at den fortsætter for evigt, så husk, at vi alle heler i forskelligt tempo.

I stedet for at fokusere på længden af din følelsesmæssige helbredelse skal du fokusere på kvaliteten og på at gøre den så vellykket som muligt.

Sæt dig selv tilbage i datingpuljen

Når du spørger andre, hvordan du holder op med at holde op med at holde af nogen, vil de fleste mennesker råde dig til at finde et rebound-forhold så hurtigt som muligt, fordi det at fylde tomheden i dit hjerte med en ny person er den bedste måde at løse den på.

Ikke desto mindre er det ikke sådan, at bære en masse følelsesmæssig bagage og holde fast i din fortid, at sunde forhold bliver dannet.

Det, du bør gøre, er dog at holde dine muligheder åbne. Bare fordi én person fra din fortid ikke gav dig den kærlighed, du havde brug for, betyder det ikke, at alle andre vil være det samme.

Det bedste for dig er at komme tilbage i datingpuljen uden forventninger. Til at begynde med kan du ændre din forholdsstatus på de sociale medier til single og åbne dig for at møde nye mennesker.

Jeg siger ikke, at du skal springe fra den ene person til den anden – bare giv dig selv en chance for at møde en ny person uden at være belastet af resultatet.

På den måde kan du stadig nyde fordelene ved dit singleliv, mens du holder dig selv underholdt og beskæftiget.

Bare pas på, at du ikke jager en person, du kan lide, væk på grund af dine tidligere traumer.

Tilbring tid med venner

Den bedste medicin mod knuste hjerter er at være i nærheden af de mennesker, vi elsker, og som elsker os tilbage, uanset hvad der sker. Dine bedste venner er virkelig de bedste endorfiner.

I nærheden af de mennesker, du kan være dit sande jeg ved siden af uden falske foregivelser; dem, der ikke vil bruge dine sårbarheder imod dig.

Netop derfor vil det at tilbringe tid sammen med dine bedste venner og familiemedlemmer hjælpe dig med at lære at holde op med at bekymre dig om nogen.

Dine venner er der for at lytte til dig, hjælpe dig med at overvinde denne krise og lyse dine dage op.

Bare sørg for ikke at følge alles råd og forslag blindt, for ingen kan vide præcis, hvad du går igennem.

Tag det som en lærestreg

I stedet for at beklage dig over en person, der tydeligvis er ligeglad med dig, og tage denne hjertesorg som verdens undergang, så prøv at lære af den.

Se det som en test af din styrke og indre kraft og intet andet end en livsudfordring, som du vil overvinde.

Desuden kan alt det, du går igennem, lære dig, at den, der ikke elsker dig, heller ikke fortjener, at du holder af ham eller hende.

Din hjertesorg vil vise dig, hvem dine rigtige venner er, og hvem der er dem, du bør skære fra dig.

Det vil vise dig, hvad der virkelig er vigtigt i kærligheden, og det vil få dig til at forstå, at du kan overleve selv uden den, du troede, du aldrig kunne leve uden.

Fokuser på dig selv…

Hvis du vil lære at holde op med at bekymre dig om nogen, er det næste skridt du skal tage at omdirigere al den energi, du har spildt på denne person, mod dig selv.

Nu hvor du har skilt dig af med alle, der ikke fortjener dig, er det på tide, at du begynder at gøre dig selv lykkelig uden at forvente, at andre skal gøre det. Det er på tide at fokusere på at forbedre dit mentale helbred og dit velbefindende generelt.

Tag en pause fra resten af verden. Det er på tide at arbejde på at forbedre dig selv og sætte dig selv først. Fokuser på at øge dit selvværd og forbedre din egenomsorg, for det er virkelig de eneste ting, der kan hjælpe dig med at helbrede og komme videre.

Vigtigst af alt: Nu hvor du er holdt op med at elske den forkerte person, er det på tide at begynde at elske dig selv endnu mere.

… Om dine drømme og mål

Bare fordi du i øjeblikket går igennem en svær tid i dit liv, betyder det ikke, at du skal glemme alt det, du har planlagt for din fremtid. Lad ikke din smerte definere dit liv, og lad den aldrig ødelægge din fremtid.

Du er nødt til at sætte dig selv øverst på din prioriteringsliste igen. Du er nødt til at forstå, at din fremtid er langt vigtigere end din fortid.

Jeg ved, at der er sket så mange dårlige ting med dig, og at det hele har påvirket dig meget, men du er nødt til at finde en afslutning én gang for alle og lade alle de ting, der tynger dig ned, ligge i fortiden.

Glem hvad du føler og husk hvad du fortjener

Den person var sikkert en stor og vigtig del af dit liv i alt for lang tid, og det er helt normalt, at dine følelser for vedkommende ikke forsvinder fra den ene dag til den anden.

Men bare fordi du elsker nogen, betyder det ikke, at du skal være sammen med dem for enhver pris. Nogle gange er kærlighed virkelig ikke nok.

Og du vil få det en dag, tro mig. Du vil forstå, at du ikke kan blive ved med at elske en person, der ikke behandler dig godt, og som bliver ved med at såre dig.

Du vil også forstå, at du skal elske dig selv først og fremmest over alle og alt andet. Du vil indse, at du aldrig mere skal acceptere mindre, end du fortjener, nogensinde igen. Fra det øjeblik vil du kræve alt eller intet, ægte kærlighed eller ingenting.

Lær kunsten at give slip

Du er nødt til at affinde dig med det faktum, at personen ikke fortjener dig. Det er livet… Nogle mennesker er kun beregnet til at blive i dit liv i et stykke tid, og der er dem, der er beregnet til at blive der for evigt.

Gud sender nogle mennesker i dit liv for at lære dig en lektie. En lektion om, at du aldrig skal give hele dig selv til en person, som slet ikke fortjener dig.

Accepter, at det at elske nogen ikke gør, at de fortjener dig. Og begynd aldrig at tænke på, at livet ikke er retfærdigt… Nogle gange giver det dig ikke det, du ønsker, kun fordi du fortjener så meget mere, og fordi livet har forberedt det hele til dig i den nærmeste fremtid.

Det er svært at give slip, det er endda hjerteskærende, men der er så meget skjult skønhed i det. Det er på høje tid at holde op med at holde fast i en person, der har ladet dig gå for længe siden.

Bare husk, at tiden altid heler

Hvis du vil lære at holde op med at holde af nogen, er det sidste, men bestemt ikke mindst vigtige skridt at minde dig selv om, at tiden heler alle sår.

Tiden vil helbrede alle dine sår og efterlade dig med smukke ar. Ar, der altid vil sidde fast på din sjæl og tjene som en god påmindelse om, hvor stærk og modig du var.

Åh og selvfølgelig en påmindelse om, at du aldrig nogensinde skal give 110 % af dig selv til en anden person eller et andet forhold igen.

Du vil sandsynligvis have brug for meget tid til at helbrede helt, men når du gør det, vil du være i stand til at komme videre, som om intet var sket. Som om dit hjerte aldrig blev knust og splintret i millioner af stykker.

I en nøddeskal

Denne guide til, hvordan du holder op med at bekymre dig om nogen, vil minde dig om, at du altid bør være øverst på din prioriteringsliste i livet, og den vil også lære dig kunsten at give slip.

For at være ærlig er det aldrig let at stoppe med at bekymre sig om en person, der var en vigtig del af dit liv i så lang tid. Det er en helvedes rejse, men du må stole på mig med dette, du vil se, at det var det hele værd i sidste ende.

Nogle gange er man bare nødt til at give op over for visse mennesker. Sandheden er, at du aldrig vil være i stand til at finde den rigtige person, så længe du holder fast i den forkerte…

Skål for “at give slip” og vidunderlige nye begyndelser.