Skip to Content

Et Brev Til Min Giftige Eks: Tak Fordi Du Gjorde Mig Stærkere

Et Brev Til Min Giftige Eks: Tak Fordi Du Gjorde Mig Stærkere

Ikke i en million år kunne jeg have forestillet mig at falde så dybt for en anden person, indtil du kom ind i mit liv. Du betød alt for mig. Jeg ville have gået til verdens ende, bare for at gøre dig glad. Fordi lykken begyndte at æde mig, da vi begyndte at date.

Alt, hvad vi havde sammen syntes at være så surrealistisk, som en slags en drøm jeg ikke ønskede at vågne op fra. Som det viser sig, var det faktisk bare en drøm, og jeg havde desværre ingen anden mulighed end at vågne op.

Og da virkeligheden ramte mig, føltes det, som om disse drømme var historie og jeg var vågnet op fra mit værste mareridt.

Det var det du var for mig – den smukkeste drøm og det mest forfærdelige mareridt.

Jeg har ofte hørt historier om, hvordan folk ændrer sig, hvordan noget inde i dem er råddent, og de er i stand til at skjule det i lang tid, men på et tidspunkt, kommer det op på overfladen. Du gjorde mig til en troende og historiefortæller af disse forfærdelige historier.

Du sagde, at du elskede mig, men du har aldrig rigtig vist, hvordan man elsker

Dengang kunne jeg ikke rigtig se det, men nu ser jeg det klart; du var ligesom en marionet mester, der trækker i alle strengene på en gang.

Du brugte alle de rigtige ord. Du vidste præcis, hvad du skulle sige og hvordan du skulle siger det, for at komme under min hud og få mig til at gøre tingene på din måde.

Dine manipulation færdigheder, var langt ude over mit ekspertiseområde, som jeg aldrig havde stødt på nogen som dig før. Du blandede det gode med det dårlige, så dygtigt og så naturligt at jeg ikke anede, hvad der foregik, indtil det hele var overstået.

Intet, var nogensinde din skyld; du lod mig tage skylden for de ting, jeg vidste, ikke var min skyld. Når du mistede dit temperament og du råbte ad mig, var det også min skyld, fordi jeg fik dig til at gøre det. Jeg var ansvarlig for, at du fik dårlige nerver.

I det ene øjeblik ville du skrige og råbe og få mig til at føle mig som det mindste og mest meningsløse væsen på denne planet, og i næste gav du mig undskyldninger for din opførsel, på din sukker søde måde for hvad der skete.

Du ville sige alt, i stedet for at indrømme, at det var dig der havde skylden. At undskylde, var aldrig noget du var komfortabel med. Det var altid lettere for mig at gribe ind og tilgive dig. Indtil den dag kom, hvor jeg ikke kunne mere.

en man sitter vid ett bord och skriver ett brev

Indtil en dag, hvor jeg besluttede at nok var nok, og jeg var nødt til at undslippe det helvede, jeg havde levet med dig. Jeg elskede dig stadig, men jeg havde ingen anden mulighed end at sætte mig selv i første række. Jeg havde glemt, hvordan jeg gør det da jeg levede med dig. Jeg havde glemt, hvordan jeg elsker og respektere mig selv.

Jeg begyndte at genopbygge mig selv brik for brik, dag efter dag, uanset hvor lang tid det ville tage mig. Jeg ønsker at være den bedste version af mig selv. Jeg ville have et normalt og sundt forhold, når jeg var klar til et.

Jeg vil have nogen, der bader mig med kys i stedet for at drukne mig i tårer.

Alle mine følelser tilhørte dig, men nu var det på tide de kom tilbage til mig. Nu er det min tur til at være virkelig glad, og jeg ved, at der ikke er nogen plads til dig i mit liv, hvis jeg vil opnå det.  

Så tak for at vise mig, hvad jeg er lavet af. Tak fordi du viste mig, at jeg er stærkere end jeg nogensinde troede. Fordi at forlade dig, krævede den styrke jeg ikke vidste jeg havde.

Tak fordi du lærte mig, hvordan kærligheden aldrig skulle være. Tak fordi du giver mig mulighed for at genkende det rigtige, når det endelig krydser min vej.

Tak og farvel for evigt. Du er ikke længere en del af mig eller en del af mit liv, og du har ikke længere en plads i mit hjerte.