Skip to Content

De 5 Mest Sårende Ting, Enhver Narcissist Vil Gøre Mod Dig

De 5 Mest Sårende Ting, Enhver Narcissist Vil Gøre Mod Dig

Under normale omstændigheder er det værste resultat af et knusende brud et knust hjerte. Medmindre du har været sammen med en narcissist.

Misforstå mig ikke – jeg prøver ikke at påstå, at et knust hjerte ikke er en stor ting, for det er bestemt en af de mest smertefulde ting, vi alle oplever.

Men narcissister stopper ikke ved at knuse dit hjerte, og konsekvenserne af et forhold til dem er meget mere alvorlige.

1. Forringer dit værd

Det første, enhver narcissist forsøger at gøre fra starten, er at nedgøre sit offers værdi. Og hvad der er endnu værre er, at de i starten gør det, uden at du lægger mærke til det.

Narcissister har nemlig et stort problem med lavt selvværd. De har det ikke godt med sig selv, selv når de foregiver at være den mest selvsikre person nogensinde.

Og den eneste måde, hvorpå de kan føle sig ligeværdige med dig, er ved at trække dig ned på deres niveau. De ved, at de ikke kan kontrollere den uafhængige, stærke kvinde, du er.

Så en narcissist gør det til sin pligt at forvrænge dit selvbillede. Han vil fodre din usikkerhed og gøre alt, hvad der står i hans magt, for at du skal tænke på dig selv som mindre, så meget som muligt.

2. Gaslys dig

En anden metode, som alle narcissister bruger, er gaslighting.

Når en narcissist gaslighter dig, får han dig til at tvivle på din egen fornuft, og han forsøger at overbevise dig om, at du er den skøre, når det faktisk er omvendt.

Denne mand vil få dig til at tvivle på dine egne ord og handlinger. Han vil lyve, manipulere dig og forsøge at overbevise dig om noget, der ikke er sandt, bare så du ender med at se ud som den slemme fyr.

Denne mand vil fordreje alt, hvad der foregår mellem jer, indtil han kommer helt ind i dit hoved, og indtil du begynder at tro på hvert eneste ord, han siger.

3. Får dig til at føle dig skyldig

Narcissister har ingen ansvarsfølelse. Og selv når de ved, at det er dem, der er skyldige, vil de aldrig indrømme det over for nogen, og slet ikke over for deres offer.

Enhver narcissist har en måde at finde på undskyldninger for sig selv og retfærdiggøre sin giftige adfærd. Men han stopper ikke der – han vil også overbevise dig om, at det er dig, der er skyld i alt, hvad der er galt i jeres forhold.

I starten er du selvfølgelig godt klar over, hvordan tingene er.

Men til sidst lykkes det denne mand at overbevise dig om, at du er årsagen til alle problemerne i jeres forhold, og at det er dig, der skal ændre dig til det bedre.

Selv når en narcissist opfører sig, som om han tager skylden, gør han det på en forskruet og syg måde.

Selv når han beder om tilgivelse og indrømmer, at han er skyldig i noget, vil han manipulere dig til at tro, at det var dig, der fik ham til at være sådan, og at det var dig, der provokerede ham til at såre dig.

Til sidst begynder du at tro, at du havde fortjent det, og at du fortjente alt, hvad denne mand har gjort mod dig. Og det har hele tiden været narcissistens masterplan.

4. Ændre essensen af din personlighed

Som det allerede er blevet nævnt, stopper narcissistiske mennesker ikke ved at knuse dit hjerte. Nej, de har et behov for at knuse dig fuldstændigt og også knække din sjæl på alle mulige måder.

Når du har tilbragt år ved siden af sådan en person, har du svært ved at genkende dig selv længere, fordi de sletter ethvert spor af den person, du var, før de kom ind i dit liv.

Du mister dig selv fuldstændigt i denne jagt på lykke ved siden af den forkerte mand.

Og når en narcissist ser, at han er lykkedes med sine intentioner, så tror han, at han har vundet.

Han ved, at han har formået at efterlade et permanent mærke på din personlighed, og det blæser hans ego ud af proportioner.

5. Får dig til at miste troen

At gå væk fra en narcissist er noget af det sværeste, man kan gøre. Og hvis det er noget, du har været igennem, ved du præcis, hvad jeg taler om.

Men at hele efter narcissistisk misbrug er endnu sværere. Ser du, en narcissist får dig til at miste troen på mænd og på mennesker i almindelighed.

Denne mand har forvoldt dig så meget skade, at det er naturligt for dig at forvente, at alle andre mænd i dit liv vil behandle dig på samme måde.

Du tror, at alle har til hensigt at knuse dit hjerte, og at der ikke findes en mand på denne planet, som vil se dit værd, og som vil elske dig for alvor.

Men det værste er, at narcissister får dig til at miste troen på dig selv. De overbeviser dig om, at du er den uelskelige, og at du ikke fortjener at finde ægte kærlighed.

De får dig til at tro, at du ikke duer til noget, og de får dig til at holde op med at elske dig selv for alvor.