Skip to Content

5 Ting, Som Narcissister Er Mest Bange For

5 Ting, Som Narcissister Er Mest Bange For

Narcissistiske mennesker elsker at blære sig og lade, som om de ikke er bange for noget, men det er langt fra sandheden. Narcissister er faktisk store babyer, når tingene bliver vendt mod dem.

I dag bringer vi dig 5 ting, der vil ryste enhver narcissists verden.

1. Afvisning og forladthed

Når en narcissist føler sig afvist, bliver han vred – undskyld, han bliver rasende. Han vil gøre alt, hvad der står i hans magt, for at true dig og få dig til at føle dig dårlig. Når du afviser ham, betyder det, at du afviser alt det, han vil have dig til at se og tro, at han er, og det får ham til at sætte spørgsmålstegn ved sin egen eksistens og alt det, han står for.

Det er også udelukket at forlade ham, og han vil gøre alt, hvad han kan, for at få dig til at blive. Han er for bange til at konfrontere sin egen tomhed, og det er derfor, han faktisk har brug for dig. Han vil kæmpe med næb og kløer for at undgå det, selv hvis det betyder, at han er nødt til at ødelægge dig i processen.

2. At blive ignoreret

At ignorere ham er bogstaveligt talt noget af det værste, du kan gøre mod en narcissist. Han nærer sig selv med opmærksomhed, og uden den mister han sit narcissistiske brændstof og dør en langsom død.

Hvis han føler sig ignoreret, vil han give dig grunde til at hade ham; på den måde vil du i det mindste anerkende hans eksistens, og negativ opmærksomhed er stadig bedre end slet ingen opmærksomhed.

3. Kritik

At kritisere alle omkring dem er dybest set deres job, men de hader at blive kritiseret. De har ubevidst skabt en forsvarsmekanisme mod alt, hvad der kan få dem til at føle sig uperfekte eller stemplet ligesom alle andre.

De mister rationalitet og sund fornuft, når deres svagheder og sårbarhed bliver udstillet – det skræmmer dem virkelig.

4. At blive gjort til grin

En narcissist er fuldstændig ude af stand til nogensinde at grine af sig selv. Hvorfor ikke? Fordi han ikke har nogen humoristisk sans, men du kan være sikker på, at han vil grine af dig, når du falder og brækker armen, eller grine af en andens ubehag.

Man skulle ikke tro det, men narcissister er meget følsomme.

Det eneste problem er, at deres følsomhed ikke gælder andre end dem selv. Da han konstant forsøger at præsentere sig selv i det bedste lys, vil det at pille ved hans facade eller endnu værre, ved hans sande jeg, konfrontere ham med den skræmmende tomhed, der konstant hjemsøger ham.

5. Ikke at blive respekteret

Lad os være ærlige, alle de ting, der er nævnt ovenfor, kan være acceptable for en normal person, men at blive disrespektet er noget, vi alle er bange for. Selvfølgelig vil en narcissist tage dette til et andet niveau.

Denne frygt jager en narcissist hele tiden, og bare det at tænke på det giver ham imaginære personlige angreb, selv når de ikke eksisterer.

Igen afslører det hans sande ansigt, det, han konstant forsøger at skjule.

Hvis man ikke respekterer en narcissist, udløser det alle de forsvarsmekanismer, han er i stand til at have, og han bruger raseri, løgn, projicering, benægtelse og falsk kærlighed bare for at holde facaden oppe og undgå den rædsel, det er at erkende, at han har mistet sit sande ansigt.

Hvis du kan relatere til ordene i denne artikel, vil du måske være interesseret i at læse min bog om at komme over en narcissist her.