Skip to Content

Dating En Ødelagt Mand: 15 Ting Du Ikke Vidste

Dating En Ødelagt Mand: 15 Ting Du Ikke Vidste

Sådan her er historien om at elske en knækket mand i mit tilfælde…

Jeg mødte en fyr, der slog mig af mine fødder! Han var omsorgsfuld, kærlig og støttende. Han var alt det, jeg ledte efter i en mand. Han var min drømmemand!

Desværre fandt jeg efter et par måneder ud af, at han ikke er så perfekt. Jeg indså, at han har problemer, og disse problemer gjorde vores forhold til et levende helvede. For at gøre det klart, så var det ikke et misbrugsforhold, men det var også langt fra et sundt forhold.

Desværre elskede jeg en ødelagt mand. Jeg blev på en eller anden måde en del af den ødelagte mands liv. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville møde en følelsesmæssigt utilgængelig og ødelagt person.

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville snuble ind i en verden af følelsesmæssigt utilgængelige mænd.

Jeg troede, at der endelig ville ske noget rart for mig, fordi jeg fortjente det. Jeg forstår stadig ikke, hvorfor Gud sendte ham til mig. Måske var det hans måde at give mig en lærestreg på. Måske var det meningen, at jeg skulle redde min mand.

Fra hans mørkeste hemmeligheder, fra et liv i smerte og depression, fra kulde. Måske var denne lektion den gave, som Jesus efterlod mig.

Måske.

Hvad betyder en ødelagt mand helt præcist?

Hvis din mand er følelsesmæssigt utilgængelig, skadet, kold og fjern, hvis du ikke kan komme igennem til ham og få ham til at åbne op for dig … Jeg er ked af det, men jeg er nødt til at bryde det til dig, at du har at gøre med en følelsesmæssigt beskadiget og måske endda en brudt mand.

Men det forfærdelige faktum er, at man i begyndelsen faktisk ikke forstår det, når nogen er knust. Brudte mennesker opfører sig som alle andre.

De fortæller vittigheder, griner, ser tv-serier, spiller videospil, hænger ud med deres kære og lever i bund og grund deres liv som vi alle gør. Men deres virkelige kampe opstår, når de bliver alene.

I de øjeblikke behøver de ikke at lade som om, at de er en anden. Disse øjeblikke er der for at vise dem, hvad de har forvandlet sig til.

Og ingen ser, hvad der sker, bortset fra de 4 vægge i deres værelser. I dette tilfælde så jeg, hvordan det føles at være brudt.

15 ting, du bør vide om at elske en ødelagt mand

Når det kommer til min personlige erfaring, så jeg mange tegn på en følelsesmæssigt ødelagt mand, og jeg kunne ikke ignorere dem. I dag vil jeg gerne dele dem med alle jer, der kæmper for at elske en skadet mand.

Så lyt til mig, for det er de ting, du ikke vidste, og som helt sikkert vil hjælpe dig med at opretholde dit forhold til en følelsesmæssigt skadet mand.

Han har traumer fra sin fortid

Den ødelagte mand vil aldrig tale meget om sit tidligere liv. Sagen er den at… Disse mennesker har problemer med at stole på fremmede.

Så du bliver nødt til at gøre dig fortjent til hans tillid og respekt for faktisk at få ham til at åbne sit hjerte for dig.

Grunden til, at din mand er brudt, er, at han har nogle traumer fra sin fortid. Det kan være børnemishandling, at miste sine forældre eller at have svært ved at komme over utroskab.

Alle disse ting har lavet ar på hans hjerte, og han kæmper for at komme over dem.

Så længe han nægter at se sin fortid i øjnene, vil han forblive knust og ulykkelig. Det er en ond cirkel, som ikke kan brydes så let.

Han sammenligner sig selv med andre

Af en eller anden grund tror din mand, at han ikke er god nok til dig. Han vil sammenligne sig selv med andre.

Han vil endda have lyst til at lade dig gå for at finde en bedre mand end ham. Dette er et tegn på en alvorligt skadet mand!

Han synes ikke, at hans liv er værdifuldt, og han har ikke noget selvværd. Hvis du vil beholde ham, skal du lære ham at elske.

Fortæl ham, at du har brug for ham, og at hans tidligere liv ikke er så meningsfuldt, som han tror. Med en elsket person er det lettere at klare livsproblemer.

Han lader dig ikke komme i nærheden

Det mest åbenlyse tegn på en knust mand er, at han aldrig vil lade dig komme i nærheden. Han har problemer med at lukke nye mennesker ind i sit liv.

Der var så mange af dem, der sårede ham, og det kan være en umulig mission at vinde hans tillid.

Det er op til dig, om du vil holde dig til en mand som denne. Men uanset hvad du beslutter dig for, så husk på, at han er i stand til at elske – han gør det bare på en anden måde.

Hvis du gør dig umage for at vinde ham for dig, vil han måske gøre dig til den lykkeligste kvinde på jorden.

Han er ængstelig

Alle mænd og kvinder, der er følelsesmæssigt skadede eller ødelagte, kæmper med enten angst eller depression. Det er noget, der muligvis kan følge dem, indtil de dør.

Han vil altid have den dosis forsigtighed, fordi han har været igennem så meget lort i sit liv. Han blev såret, og det vil han ikke glemme.

Nu vil han bare undgå at blive såret igen. Derfor vil han opføre sig så ængstelig, når han møder nye mennesker.

Sagen er den, at han bare har brug for at få troen på livet og mennesker tilbage igen og lade andre gøre hans liv rigere.

Han er deprimeret

Selvfølgelig vil han være deprimeret – nogen har såret ham, og nu har han brug for at komme sig over det. Han skal finde en måde at helbrede sit knuste hjerte på.

Han har brug for at føle sig levende igen.

Han har brug for at stole på folk og lade dem komme tæt på. Ellers vil hans liv ikke give nogen mening.

Vi er alle sociale mennesker, og faktum er, at vi ikke kan fungere uden mennesker i vores liv. Hvis din mand har disse tegn, så vær der for ham.

Gå skridt for skridt for at vise ham, at livet trods alt kan være smukt. Du skal bare lade nogle ting gå.

Han har det bedre alene

Et tegn på en følelsesmæssigt skadet mand er, at han hellere vil vælge at være alene end i en flok mennesker.

Han har det scenarie i hovedet om folk, der har såret ham, og det er meget svært at komme på sporet igen.

Det kan være svært at elske en mand som denne. Men hvis dine følelser er oprigtige, er der intet, der kan forhindre dig i at få det bedste ud af ham.

Du skal bare være tålmodig, og tingene vil fungere til din fordel – og til hans, selvfølgelig.

Han tager alkohol

At drikke alkohol er en god måde at ryste stressen væk på. Det ved den knækkede mand udmærket godt.

Han har tilbragt så mange søvnløse nætter med en flaske Jack i hænderne og tænkt på folk, der har såret ham. Han tænkte på den kvinde, der forlod ham.

Det, du kan gøre i en situation som denne, er at tale med ham. Fortæl ham, at hvis han drikker alkohol, vil hans problemer ikke forsvinde.

De vil være endnu større, når han vågner op med tømmermænd næste morgen. Fortæl ham, at det er okay at starte forfra, for det er noget, vi alle gør.

Og vigtigst af alt, fortæl ham, at du vil være der, uanset hvad der sker.

Du vil give ham en frelsende hånd og være hans støtte i alle de hårde dage, der kommer.

Han har mistet sine venner

Når en mand er knust, vil han ikke have lyst til at hænge ud med sine venner. Dette er et af de vigtigste symptomer på et knust hjerte.

Ved at gøre dette sender han et budskab til verden. Han vil have os til at vide, at han har det bedre alene, og at han har brug for lidt tid til at ordne tingene i sit hoved.

Og det, du skal gøre i denne situation, er at lade ham gå. Giv ham tid til at helbrede helt. Vis ham, at du holder nok af ham til at vente på ham.

Jeg siger ikke, at det vil være let, men du vil i det mindste vide, at du har reddet en mand, der var afhængig af dig. Du reddede ham fra dæmonerne inden i ham.

Han vil ikke gå en ekstra mil for dig

Lad os se det i øjnene – han har lige mødt dig, og han tror, at du er den samme som de andre. Du kan glemme alt om, at han vil gå den ekstra mil for at gøre dig glad.

Han er blevet såret, og den eneste person, han ønsker at se lykkelig, er faktisk sig selv. At han går den ekstra mil for dig er noget, der skal fortjenes.

Hvis du holder nok af ham, så vis ham, at livet ikke er en kælling. Vis ham, at du ikke er den samme som de dårlige mennesker, der ødelagde hans liv.

Vis ham, at du vil være der, uanset hvor mange gange han afviser dig. Vis ham, at du ikke er en opgiver. Tro mig, det vil betyde alverden for ham.

Du har KUN én chance

Den ødelagte mand vil ikke give dig mere end én chance. Selv dette er for meget for ham.

Så lad være med at gøre dumme ting, og lad være med at fucke det hele op. Vær dig selv, og lær ham, hvordan du fungerer.

Måske har I to en masse til fælles, men det skal du bare finde ud af. Du skal ikke være hård ved ham, fordi han har det sådan.

Han ville gerne være anderledes, men det kan han ikke. Han er stadig ved at lære at elske den nye ham. Og han ville sætte så stor pris på, hvis du kunne være den største støtte på hans livsrejse.

Han kender kun til nutiden

Han lever i nutiden, fordi han er bange for at tænke på fremtiden. En sådan følelsesmæssig usikkerhed forsvinder ikke så let.

For de fleste mænd er det noget, der følger dem som en skygge, resten af deres liv.

Når det er sagt, er knækkede mænd ikke det bedste valg til et langvarigt forhold. De tænker faktisk ikke engang så langt.

At blive gift og stifte en familie er ikke noget, de vil overveje.

Ikke fordi de ikke ønsker det, men fordi de er bange for det. Hvis du spørger dem, tænker de kun på i dag, fordi de ikke ved, hvad der venter dem i morgen.

Han er evigt forsigtig

Ethvert minut, du tilbringer med ham, er stenet. Du ved aldrig, hvad der kan gå galt i hans hoved.

Du ved aldrig, hvornår hans angst og hans frygt kan sætte ind og ødelægge alt det, I to har bygget op indtil videre.

Jeg behøver ikke engang at understrege, at det, I har nu, tog lang tid at opbygge. Det ville være en skam at se det hele gå til spilde på grund af ingenting. På grund af usikkerhed og irrationel frygt.

At opbygge et sundt forhold tager lang tid for ham, fordi han er blevet såret og brændt tidligere. Denne gang vil han sikre sig, at det ikke sker igen.

For dig kan det nemt blive frustrerende, fordi du ikke har al den tid i verden, du har. Dit biologiske ur tikker. Du vil gerne giftes og have børn.

Men med en sådan mand ved din side ved du ikke, om du spilder din tid. Du kan ikke date ham for evigt.

Noget må ændre sig, og det skal ske snart. Brudte mænd har svært ved at gøre noget som helst i forholdet officielt, ikke kun ægteskab.

Du er nødt til at være meget tålmodig

Brudte mænd har ofte brug for nogen til at vejlede dem. De har brug for nogen til at hjælpe dem med at forstå deres knuste følelser.

De har brug for en person, der ved, hvordan de skal håndtere alt det, der foregår i deres sind og hjerter.

I de fleste tilfælde betyder det, at du er nødt til at være meget tålmodig. Det meste af tiden skal du tale om hans følelser og de problemer, der generer ham.

Det er smukt, at du hjælper andre, men du skal være opmærksom på, at dit hjerte ikke bliver såret i processen. Du er også nødt til at tænke på dig selv.

Du er nødt til at vide, hvornår du skal tage et skridt tilbage

Det er svært at vide præcis, hvornår du skal tage et skridt tilbage og lade ham være i fred. Brudte mennesker vil altid bede dig om at lade dem være i fred i deres sværeste øjeblikke.

Alligevel er det ikke altid den bedste idé at lade dem være i fred. Selvfølgelig har alle brug for deres personlige rum. Det er de grænser, du skal respektere.

Men hvad sker der, når de skubber dig væk, men du ved, at du er nødt til at være der for dem. Adfærd er det, du skal holde øje med. Du er nødt til at være opmærksom på, hvordan de opfører sig.

Folk, der lider af depression, opgiver ofte deres personlige hygiejne. De er simpelthen ligeglade med det længere.

Niveauet af deres psykiske sundhed er på et meget lavt punkt.

I disse øjeblikke kan du ikke lade dem være alene, og du kan heller ikke altid være til stede. Hvis du er der hele tiden, vil det drive dem til en endnu værre tilstand, end den de allerede er i.

Så du er nødt til at være usynlig for dem, men alligevel have dem i dit synsfelt hele tiden, uden at de opdager det. Nogle gange er du nødt til at nægte dem det, de vil have, og give dem det, du tror, de har brug for.

Du skal gøre dette afhængigt af den følelsesmæssige tilstand hos den ødelagte mand. Disse valg afhænger udelukkende af dig.

Stol på mig, i de øjeblikke ved du, hvad der er bedst for dem.

Han er ikke følelsesløs. Han har lært at reagere på skuffelse

Han ønsker ikke, at du skal gå igennem den samme følelsesmæssige katastrofe, som han gik igennem. Tro mig – det er det sidste, han ønsker.

Hans reaktioner er berettigede. Han er ikke kold og følelsesløs. Han har bare lært at reagere på hjertesorger uden at bruge sine følelser. Han har ikke råd til at lade sit hjerte blive involveret for meget.

Lad ikke dette gå dig på. Han er rationel. Det er det hele.

Hvordan “ordner” du en ødelagt mand?

Nogle forholdseksperter er enige om, at du skal finde ud af, hvad der har skadet eller knækket dem, før du overhovedet forsøger at reparere dem. Det kan jeg dog ikke være enig i.

Det er så svært at få en skadet mand til at åbne op for dig, så du bliver nødt til at vente for længe for at komme igennem til ham, eller du vil måske endda aldrig opdage denne information. Det betyder, at du aldrig vil være i stand til at reparere dem og opbygge et sundt forhold til dem.

Nej, nej, nej, nej. Det eneste, du skal gøre, er at forsøge at forstå din mand. Forstå hans tavshed. Forstå, og vigtigst af alt, respektere hans beslutning om ikke at tale om sin fortid.

  • Vær der for ham, ALTID

Jeres forhold vil helt sikkert være fyldt med mange højder og dale, men du skal være ved hans side uanset hvad. Det vil helt sikkert være svært, fordi han vil forsøge at drive dig væk nogle gange, men du skal være vedholdende og tålmodig.

Når han først indser, at du er hans ride or die, at du har planer om at blive hos ham for evigt, uanset hvad der sker, vil han begynde at ændre sig.

Han vil ikke tillade sig selv at miste en kvinde, der kun er en gang i livet, på grund af sine tidligere traumer og sår.

  • Han har brug for at blive mindet om sit værd

Din mand har brug for at blive mindet om alle sine dyder og styrker. Du blev forelsket i ham, fordi han er en mand af høj værdi, men det er noget, han normalt ikke selv tænker på.

Alle de smertefulde tidligere oplevelser har fået ham til at skabe et meget dårligt selvbillede. Det er noget, du skal hjælpe ham med at ændre. Hjælp ham til at se sit sande jeg, hjælp ham til at se den mand, du forelsker dig i.

Overøser ham med komplimenter, fortæl ham, hvor glad og taknemmelig du er for at have sådan en fantastisk mand ved din side. Det vil styrke hans selvtillid og tro på sig selv.

  • Lyt kærligt

En af måderne, hvorpå du viser ham, at du er der for ham, og at du vil blive ved med at elske ham uanset hvad, er ved at lytte aktivt til alt det, han siger til dig. Det vil vise ham, at du virkelig holder af ham, og få ham til at åbne sig over for dig.

Første gang din mand begynder at åbne op for dig om sin fortid, er det, når du virkelig skal lytte omhyggeligt og være opmærksom på hvert eneste ord, der kommer ud af hans mund.

Du vil kun forstå, hvordan du kan “reparere” din følelsesmæssigt skadede mand, hvis du lytter nøje til hans historie om, hvad der knækkede ham i første omgang.

  • Vis medfølelse

Hvis han åbner sig for dig, skal du være medfølende og vise empati over for hans historie. Hvis han bliver ved med at undgå at tale om sin fortid, skal du igen være medfølende og forstående.

Nogle gange er tavshed virkelig det bedste svar. Din mand har sandsynligvis været igennem for meget, og han ønsker simpelthen ikke at røre ved sine gamle sår.

Hans tavshed vil afsløre for dig, at han har oplevet den værste form for svigt og hjertesorger i fortiden. Den, som en person aldrig helt kommer sig over.

  • Giv jer begge lidt plads

Følelsesmæssigt skadede mænd har brug for en partner, der respekterer deres behov for personligt rum i forholdet.

Du er nødt til at forstå, at din mand stadig har ondt og forsøger at komme sig over sine tidligere traumer. Så mange forskellige følelser overvælder ham, og han har bare brug for at være alene fra tid til anden for at kæmpe sine egne kampe.

Måske forstår du det ikke lige nu, men personligt rum vil også være gavnligt for dig. Du har også brug for at være alene med dine tanker for at sortere dine følelser og træffe de bedste beslutninger vedrørende jeres forhold og dit eget liv.

  • Elsk ham af hele dit hjerte og din sjæl

Det eneste, din mand har brug for, er ren, ærlig og ægte kærlighed. Ægte kærlighed er det eneste, der kan få ham til at ændre sig og helbrede fra sine tidligere traumer.

I stedet for at forsøge at ændre ham konstant, så prøv at acceptere, omfavne og forelske dig i hans fejl og mangler. Sagen er den, at når du virkelig elsker nogen, elsker du alle dele af dem, selv deres værste og mørkeste sider.

Jo mere du elsker ham, jo mere vil han forsøge at blive et bedre menneske for dig.

  • Vær tålmodig, meget tålmodig

At “ordne” en følelsesmæssigt ødelagt eller skadet mand vil være en helvedes rejse, så du skal virkelig bevæbne dig med tålmodighed.

Bare husk på, at ægte kærlighed altid er værd at kæmpe for. Når det først lykkes dig at få ham til at indse sit eget værd og bevise over for ham, at du aldrig ville kunne såre ham og få ham til at gå igennem det helvede, han allerede har været igennem en gang, vil du nyde alle de søde klumper af ægte kærlighed.

  • Få ham til at ændre sig selv af hensyn til din kærlighed

Bundlinjen er, at du aldrig skal forsøge at ændre ham, du skal kun motivere ham til at forstå, at han har brug for den forandring for sig selv. Og du skal selvfølgelig være hans største støtte på den svære og overvældende rejse.

Det er nøglen til, at dit forhold til en brudt, følelsesmæssigt utilgængelig mand kan fungere.

At elske en ødelagt mand er en forpligtelse…

At være i et langvarigt forhold med en følelsesmæssigt ustabil person er en enorm forpligtelse – uanset hvor følelsesmæssigt stærk du er.

Måske vil du ikke se det i første omgang, men deres mentale helbred kan have en alvorlig indvirkning på dit på en negativ måde.

Skadede mænd kommer med en masse følelsesmæssig bagage og en fortid, der hjemsøger dem. Hvis du ikke kan håndtere det, så lad være med at gå ind i det.

At forlade et giftigt eller misbrugte forhold på et tidligt tidspunkt er ikke en forbrydelse. Du skal bare lukke de døre, der ikke længere fører nogen steder hen.

At tænke på dine egne behov og dit mentale helbred er ikke at være egoistisk. Det kaldes at elske dig selv.

Den ødelagte mand citater

For at afslutte det hele har jeg tilføjet et par citater, som vil gøre tingene mere klare for dig. Desuden kan disse citater tjene som en ret god motivation for din følelsesmæssigt skadede mand til at helbrede og knække sig ud af den situation, han er i øjeblikket i én gang for alle.

1. “Du er skadet og ødelagt og ustyrlig. Men det er stjerneskud og kometer også.” – Nikita Gill

2. “Der er intet stærkere end en ødelagt mand, der har genopbygget sig selv.” – Ordsprogene 24:3

3. “Gud leder efter knuste mænd, der har dømt sig selv i lyset af Kristi kors. Når han vil have noget gjort, tager han mænd op, der er kommet til enden af sig selv, hvis tillid ikke er til sig selv, men til Gud.” – Henry Allen Ironside

4. “En knust mand lærte at nyde det, han kunne, når han havde mulighed for det.” – Jennifer Ashley

5. “Hvis et stykke knudret snor kan slippe vinden løs, og hvis en druknet mand kan vågne, så tror jeg, at en knust mand kan helbrede.” – Annie Proulx

6. “En knust mand ved ikke, hvad han skal gøre med en kærlighed som hendes. Den er blid og givende, men intens, og den rammer i bølger. Hun giver ham en hel, grænseløs og betingelsesløs kærlighed, men han er så stædigt knust, så han lader den glide gennem sine stykker – nu er hun også i stykker.” – Allison Ryder

7. “Manden uden hage, uden udholdenhed, død mand, knækket mand, hvad som helst. På din vej til toppen får du altid noget kritik. Kritik er en stor motivation. Fiasko er ikke en mulighed for mig.” – Wladimir Klitschko

8. “Det kræver en stærk kvinde at håndtere en knækket mand.” – Ukendt

9. “De vil aldrig regne mig blandt de knækkede mænd.” – George Jackson

I korte træk

At være en knækket mand er ikke en dårlig ting. Det betyder blot, at en mand som ham har været igennem flere ting end de andre. Og når alt kommer til alt, ønskede han helt sikkert ikke at blive såret og efterladt med hjertesorger.

Det, en mand som denne mand higer mest efter, er en kvinde, der vil vise ham, at han efter det hele kan være den gamle ham – den ubrydelige!

Nu er det virkelige spørgsmål; er du kvinde nok til at elske en knust mand?

Hvis du ikke er klar til at elske sådan en mand af hele dit hjerte, er det bedre for dig at gå væk fra starten. Hvis du er for følsom til at håndtere det, vil det forhold ødelægge dig.