Skip to Content

5 Nyttige Tips Til, Hvordan Man Glemmer Nogen

5 Nyttige Tips Til, Hvordan Man Glemmer Nogen

Relationer er det grundlag, vi bygger vores liv på. De giver mening til vores liv og giver os lyst til at fortsætte.

Så når man mister et forhold til en, man elsker, er det næsten som at miste en del af sig selv, og man står tilbage med et tomrum, som man ikke ved, hvordan man skal udfylde længere.

Man føler, at man har mistet sin mening og sit formål med livet, og at intet længere giver mening.

Du står tilbage med en forvrænget opfattelse af dig selv, fordi du har identificeret dig selv som en andens kæreste i stedet for som dit eget unikke individ.

Og jo mere du svælger i denne følelse af at være fortabt, jo sværere bliver det at finde en vej tilbage fra det hul til den pige, du var for ikke så længe siden.

Den bedste måde at begynde at hele på er at acceptere, at der er en del af dig, der ikke længere eksisterer, og jo hurtigere du accepterer det, jo hurtigere kan du gå igennem de trin, der er nødvendige for at hele og glemme.

SÅDAN GLEMMER DU NOGEN:

1. Det første, du skal gøre, er at finde et nyt formål, en ny grund til at trække vejret

Det er altid en god idé at omgive sig med mennesker, der holder af en.

Tilbring tid med dine nærmeste, find en ven eller et familiemedlem, som du har mest kontakt med, og brug tid på at tale med dem om alt muligt.

Det vil bringe mening tilbage i dit liv.

Det tager selvfølgelig tid, før du begynder at glemme ham og få det bedre, men når du tilbringer tid med mennesker i dit liv, som elsker dig og bekymrer sig om dit velbefindende, vil du automatisk begynde at genvinde en vis selvfølelse og indse, at der trods alt er en grund til at leve.

Du vil måske stadig savne den særlige person, du har mistet, men du vil nu have mere tid til at fokusere på andre dele af dit liv, som du måske har forsømt.

For virkelig at føle, at der stadig er en mening med dit liv, er du nødt til at afsætte tid til faktisk at forsøge at dyrke de eksisterende relationer i dit liv og lade dem tale for sig selv.

Lad være med at forcere noget, følg med strømmen og se, hvordan du langsomt, men sikkert genvinder dit gamle jeg.

2. Hold op med at se forholdet som noget, det ikke var

Du var forelsket, og han var en kæmpe del af dit liv. Det er ikke nemt at have det godt med sig selv efter at have mistet det.

For at kunne glemme en person, der betød så meget for dig, er du nødt til at holde op med at se det for dig som noget, det ikke var.

Det eneste, du kan tænke på nu, er sikkert, hvor perfekte I to var sammen. Han var yin til yang, solskin til storm og den manglende brik i dit puslespil.

Lad mig fortælle dig det. Hvis alt det var sandt, ville du ikke være her lige nu, hvor du læser dette og prøver at finde den bedste måde at glemme hans eksistens på.

Du er nødt til at tage dig sammen og begynde at se jeres forhold for, hvad det var.

Der var kærlighed, ja. Men der var også mange problemer og forhindringer, som I stod over for regelmæssigt. Erindringer er en sjov ting.

Man ser det, man gerne vil se, og husker det, der passer bedst til den fortælling, man fortæller sig selv lige nu.

Du føler dig fortabt, livet har mistet al mening, så du klynger dig til det forliste forhold som den perfekte ting, der gjorde dig hel.

Skat, hvis det var så perfekt, hvorfor læser du så dette? Hvis du benægter, hvordan det virkelig var, så har du højst sandsynligt haft et giftigt forhold.

Og nu fortæller du dig selv eventyr for ikke at få det endnu værre med dig selv.

Det er svært at acceptere den barske virkelighed, det ved jeg. Men jo før du kan få dig selv til at se kendsgerningerne i øjnene, jo før kan du begynde at hele.

Folk slår ikke op, fordi de har gjort noget slemt mod hinanden. De slår op, fordi de er dårlige for hinanden. Lad det synke ind.

Når to mennesker er skabt til at være sammen, finder de altid tilbage til hinanden til sidst.

Men når det er så svært, er det nok bedst at se musikken i øjnene og gå sine egne veje, før det kommer ud af kontrol.

3. Dediker noget tid udelukkende til dig selv og dine tanker

Det kan virke skræmmende at være alene nu, hvor du er så skrøbelig og usikker på, hvordan du skal komme videre.

Men at tilbringe tid med dig selv og finde ud af, hvad det er, du ønsker og har brug for i livet lige nu, bør være af største vigtighed.

Hvis du konstant er omgivet af mennesker, hvordan skal du så nogensinde kunne tillade dig selv at have det godt med at være alene?

Jeg siger ikke, at du ikke skal tilbringe tid med dine nærmeste, for det er ekstremt vigtigt for at finde ud af denne solosituation.

Men det er også sundt at tage et sted hen uden nogen til at holde dig med selskab. Invester i dig selv. Få lidt fred og ro til at reflektere over dit liv.

Hvis du er så fokuseret på at glemme den person, der ikke længere er der, vil det aldrig lykkes dig at gøre det.

Den eneste måde er at komme i kontakt med sig selv og fokusere på at gøre sig selv så sund og glad som muligt, uden hele tiden at forsøge at få sig selv til at glemme.

Hvis hele din identitet er forsvundet sammen med forholdet, har du brug for en seriøs selvransagelse. Find ud af, hvad dine behov er. Find ud af, hvem du er uden for forholdet.

Se, hvad der interesserer dig og får dig til at føle dig godt tilpas igen. Genopdag dig selv, før du begynder at falde for en ny for tidligt.

Når du mister bevidstheden om dig selv, er du på ingen måde klar til noget nyt. Det er opskriften på en ny katastrofe.

Du skal ikke skamme dig over at tage dig tid. Der er ingen tidsbegrænsning her, og der er heller ingen dårlig måde at gøre det på.

Gør, hvad du skal gøre for at få det bedre med dig selv igen, og resten vil falde på plads organisk.

4. Fokuser på, hvad det er, du virkelig har brug for i dette øjeblik

Forhold slutter, når den ene eller begge parter er frustrerede over, at den anden ikke opfylder deres behov. Det er en proces, der kulminerer, når tingene bliver for meget at håndtere.

Det største problem er, at disse behov måske ikke bliver kommunikeret godt nok eller simpelthen går tabt i oversættelsen, og den anden person føler sig forsømt, ignoreret eller ligegyldig.

Den anden person er usikker på, hvad der kræves af vedkommende, og det hele resulterer i konfrontationer og skænderier, som kunne have været undgået, hvis der var blevet kommunikeret ordentligt.

Du føler dig følelsesladet og reagerer følelsesladet, og ingen kan bebrejde dig det. Du er nødt til at fortælle dig selv, at du er vigtig, og at dine behov er vigtige.

Og hvis du har så svært ved at kommunikere det til din partner, kan det være, fordi han alligevel ikke er den rette for dig?

Du har ret til at have dine behov. Du har ret til at finde det, der fungerer for dig, uden at tingene går tabt i oversættelsen.

Du har ret til at føle dig tryg i dit forhold.

Hvis du ikke får det, så er det godt at slippe af med det. Det er sundt at gå hver til sit og genopdage sig selv og sine behov, så man kan være bedre for en anden i fremtiden.

5. Omfavn dit nyfundne singleliv og lær at være lykkelig igen

I processen med at finde ud af, hvad det er, du skal med dit liv nu, skal du omfavne din nye frihed.

Se det som en smuk, ny, positiv oplevelse, der vil hjælpe dig med at komme i kontakt med dit gamle jeg igen og måske få dig til at se, at det ikke er så slemt alligevel.

Når du har lært at klare dig selv, vil du være klar til at komme videre og virkelig glemme den person, du engang elskede.

Du vil se meget tydeligere, at det ikke kun var regnbuer og sommerfugle, som du havde forestillet dig i dit hoved.

Du vil se det præcis, som det var; et rodet, kompliceret forhold, hvor to mennesker bare ikke kunne finde fælles fodslag om mange ting og gjorde hinandens liv uudholdeligt på daglig basis.

Når du ser det, vil du være på rette vej og klar og sund nok til at vende tilbage til dit gamle, fantastiske jeg, som har så meget at tilbyde, hvis den rigtige person dukker op, og det gør de.

Det vigtige er, at du aldrig mister troen på dig selv. Du er fantastisk. Og en dag vil nogen vide at sætte pris på dig.

Men indtil den dag kommer, vil du være lykkelig og tilfreds, præcis som du er – single og uden behov for, at nogen fuldender dig.

For du er en sej tøs, og ingen kan fortælle dig andet!