Skip to Content

6 Tips Til At Være Alene Uden At Blive Ensom

6 Tips Til At Være Alene Uden At Blive Ensom

At være ensom er den værste følelse, der findes. Det kan beskrives som følelsen af tomhed. Du føler, at du har et kæmpe hul i brystet og i dit liv.

Det er, som om man konstant savner nogen, der ikke engang var der, og som ikke kommer. Og uanset hvor meget du prøver at tage dig sammen og føle dig glad i et sekund, så lykkes det ikke. Den lille følelse af lykke, du føler, er faktisk falsk.

I det øjeblik, du begynder at føle dig glad, er der noget inden i dig, der simpelthen blokerer for den følelse. Din underbevidsthed fortæller dig, at lykke ikke er godt for dig, og at du slet ikke bør føle sådan.

Den fortæller dig, at det er meningen, at du skal føle dig så tom og så ensom så længe som muligt. Du kan ikke ryste den følelse af dig.

Hvis du for nylig har slået op med nogen, vil du føle, at han er den eneste, der kan få dig til at føle dig fuldkommen igen. Men han vil aldrig blive din igen. Og Gud ved, hvornår den følelse forsvinder. Den kan være væk i morgen. Men det kan være, at den er kommet for at blive.

Så hvis du vil undgå at føle dig ensom, er her nogle tips, du bør følge:

1. Lær dig selv at kende

At være alene uden at blive ensom er en svær opgave. For ikke at blive ensom er du nødt til at lære dig selv og dine følelser at kende. Når du forstår dine følelser, vil du vide, hvad der fungerer bedst for dig, og hvad der gør dig glad.

Gør flere af de ting, der gør dig glad. Læg alle dine kræfter og dit fokus i det, og du vil opleve, at du er stærkere end nogensinde før.

2. Få dig en hobby

Det er allerede blevet nævnt, at du bør gøre flere ting, der gør dig glad. Find en ting, du virkelig nyder at lave, og gør det til en hobby, eller tag nogle kurser, så du kan lære noget nyt.

Der er mange muligheder. Tag dig tid til at udforske og se, hvad du er interesseret i. Hvis du prioriterer din lykke blandt andre følelser, vil du glemme, hvad ensomhed overhovedet er.

3. Gå ud med dine venner

At gå ud med sine venner er altid en god idé. Tag dem med på din yndlingsrestaurant, så I kan indhente det forsømte over et dejligt måltid.

Der er kun én regel: Alle emner, I taler om, skal være positive. Venner, der griner sammen, bliver sammen – og også dem, der spiser.

4. Tænk ikke på forhold

Når du ser din veninde med sin kæreste, skal du ikke straks tænke: “Det vil jeg også have”. Tænk på, hvor glad du er for, at hun har fundet en, der er hendes tid værd og gør hende glad. Deres forhold er ikke perfekt.

Det er der faktisk ikke noget forhold, der er. Men når du er alene, skaber du et billede i dit hoved af, at det eneste, der gør folk lykkelige, er at være sammen med nogen.

Virkeligheden er meget anderledes. Lad ikke din fantasi narre dig. Du bliver ikke lykkelig, hvis du finder en kæreste. Du bliver lykkelig, hvis du beslutter dig for at være lykkelig. Derfor skal du ikke engang tænke på forhold, og hvordan andre har det. Fokuser på at gøre dig selv lykkelig.

5. Få travlt

For at undgå at tænke på forhold, skal du have travlt, hvad enten det er med arbejde eller med den hobby, du har skabt for dig selv. Den tid, du har, mens du er single, er for værdifuld til at spilde.

Det er din chance for at gøre alt, hvad du nogensinde har ønsket at gøre, uden at være afhængig af nogen. Du har al den tid og energi, du har brug for til at gøre lige, hvad du har lyst til.

Så kom i gang, og arbejd på dine drømme. Gør dine drømme til virkelighed. Du skal ikke vente på noget. Du er den eneste person, der ved, hvordan du skal være dig selv. Ingen vil opfylde dine drømme for dig. Hvis du omgiver dig med dine drømme, kan du aldrig være ensom.

6. Hav det sjovt

Det vigtigste i dit liv er i det hele taget at have det sjovt.

For at være tilfreds med dit liv er du nødt til at have det sjovt, mens du lever det. At tage hvert skridt i dit liv med et smil på læben er, hvad livet bør være. Du er den eneste person, du har i dit liv, og det er vigtigt at lære at have det sjovt med dig selv. Når du har det sjovt med dig selv, vil du ikke engang tænke på at have det sjovt med nogen andre.