Skip to Content

4 Typer Narcissister Enhver Empat Tiltrækker

4 Typer Narcissister Enhver Empat Tiltrækker

Hver narcissist har noget sindssygt uimodståelig over sig, noget der suger dig ind og forbruger dig – som et sort hul.

De charmerer dig med deres perfekte opførsel, der er til at dø for. Efter at de har lagt en forbandelse over dig, de er klar til at angribe. Det er først da, at de viser deres sande ansigt – når det er for sent og for svært for dig at undslippe.

De tygger på dine følelser, og senere spytter de bare dem ud og efterlader dig helt ødelagt og usikker.

Så spørgsmålet er, hvorfor tiltrækker disse to typer mennesker, narcissister og empater hinanden så stærkt?

Måske er det fordi empater er så følsomme, at de retter sig mod disse følelsesmæssige vampyrer — de tiltrækker dem med så meget af den positive energi, som narcissister fodrer sig med. Måske er det bare måden at genoprette livets balance på.

Empater er tilbøjelige til at bekymre sig om andre og helbrede dem. De kan ikke forhindre sig selv i at gøre uret i ret. Det er derfor, de bliver tiltrukket af narcissister — de vil helbrede dem og hjælpe dem. Fangsten er, at det eneste, de opnår er at blive såret selv.

Det vigtigste, som ethvert empat skal indse, er, at de aldrig helt kan helbrede en narcissist og sætte en stopper for deres narcissistiske sindsspil. Dette kan kun stamme fra narcissister, selv.

seriøs mand i jakkesæt tænkning

Beskyt din empat personlighed ved at undvige kuglen fra starten. I stedet for at date en narcissist og falde i hans fælde, skal du passe på dem lige fra starten. Lær at identificere de forskellige typer narcissister for at beskytte dig selv i fremtiden.

Der er to hovedtyper af narcissister: Sårbare og usårlige

Sårbare narcissister er meget følsomme og skrøbelige dybt inde. Deres største frygt er frygt for opgivelse og afvisning, så de vil gøre alt for at beskytte sig selv. De vil sætte på deres masker på I håbet om at der er noget at tilbede. I den proces har de ingen empati for andre. Det eneste der er vigtigt for dem er sig selv. De er ude af stand til at vise kærlighed og hengivenhed til andre.

Deres største våben mod dig er de spil, de spiller. Bare et af disse spil narcissister spiller er følelsesmæssig manipulation. De bruger alle de midler, de er nødt til for at få dig op i et hjørne. De vil få dig til at tro på ting, der ikke er sande eller ikke eksisterer.

Usårlig narcissister repræsenterer det traditionelle billede af en narcissist — den ene af alle billeder, når de ser en narcissist. Det er en person med ekstremt høj selvtillid, der kun kan lide sig selv. De søger magt og herlighed. De idoliserer ikke nogen, kun dem selv. Deres største problem er, at de tror, at de er gudlignende figur, som er bedre end nogen anden.

Disse to hovedtyper af narcissister kan opdeles i flere undertyper: amorøse, kompenserende, elitistiske og ondartede narcissister.

Eftertænksom ung mand i plaidskjorte sidder og tænker udendørs

De kælen narcissister er normalt goldniggere og seriøse hjerteknusere. De vil bruge dig til de ting, de har brug for og det er penge og sex. Når du er kommet under deres magt og givet dem det, de har brug for, vil de snart begynde at kede sig og kaste dig væk som en brugt moppe – de er totalt ligeglade med dine følelser.

De er alt for selvsikker og normalt sindssyg tiltrækkende, men indeni er de intet andet end en tom overfladisk skal.

De kompenserende narcissister er meget gode løgnere. De kan godt lide at kompensere for alle de ting, de aldrig har opnået, så de lyver om deres præstationer og præsenterer sig så meget mere, end de virkelig er. Problemet er, at de er så gode løgnere, at du ikke opdager det.

De søger normalt følelsesmæssigt ustabile mennesker, der vil tjene som deres ego blomster. Disse mennesker vil være dem i forholdet, der vil beundre deres falske præstationer. Denne slags narcissister kan ikke tage kritik, og det er en af grundene til, at de mobber følelsesmæssigt ustabile til at være deres ‘supportere’.

Elitisternes narcissister er overbeviste om, at de er de bedste, selvom deres tidligere præstationer hævder andet. De har virkelig ingen grund til at tro, at de er bedre end andre, men de gør alligevel.

De er ekstremt arrogant og lider af en gud-kompleks, tænker de er de eneste, der betyder noget, og at de er bedre end alle andre.

Disse er de typer mennesker, som du som empath har brug for at passe på. Det er bedre, hvis du spotter dem i begyndelsen, end at komme ind i den onde og farlige cirkel som de trækker dig ind — når de har deres hænder på dig.