Skip to Content

4 Sætninger, Som Giftige Mænd Siger For At Få Dig Til At Føle Dig Fanget

4 Sætninger, Som Giftige Mænd Siger For At Få Dig Til At Føle Dig Fanget

Når en tredjepart ser et offer blive ved siden af sin giftige krænker i årevis, på trods af alt det, han udsætter hende for, er det første spørgsmål, der logisk opstår: “Hvorfor?”

Hvorfor ville nogen ved deres fulde fem blive ved med at være ved siden af en person, der gør deres liv til et helvede, bare et øjeblik mere?

Det, de fleste ikke ved, er, at giftige mænd bruger en række strategier for at holde deres ofre ved deres side så længe som muligt.

En del af disse strategier er normalt nogle almindelige sætninger, de bruger til at få dig til at føle dig fanget i forholdet til dem.

“Jeg vil ændre mig”

Den første og mest almindelige løgn, som alle giftige mænd siger, er, at de vil ændre sig. Når du er involveret med en fyr som ham, og når du begynder at se hans destruktive adfærd, vil du naturligvis gerne væk.

Men han tillader ikke, at du slipper af med ham så let. Faktisk lokker han dig til at blive i dette skadelige forhold ved at give dig mange falske løfter.

Ifølge ham er det sidste gang, han har behandlet dig dårligt. Angiveligt har han endelig indset sine fejl, og han er klar til at gøre en forskel.

Du tror, at den kærlighed, han føler for dig, er så stærk, at han er klar til at ændre sig på grund af dig. Dybest set har du lyst til at tro på ham, fordi du holder så meget af ham.

Du er mere end glad for at give ham en chance til. Men med tiden ender du med at give ham uendeligt mange chancer.

På trods af dine forventninger ændrer din giftige mand sig faktisk aldrig. Det værste er, at han aldrig oprigtigt har planlagt at gøre det.

I stedet var alt dette en del af hans større plan. En del af hans plan om at holde på dig så længe som muligt.

Ja, efter et stykke tid indser du, hvad han har gjort. Men det er, når du allerede er begravet så dybt i hans manipulationer, at du ikke kan se en vej ud.

“Jeg ville være fortabt uden dig”

Nogle kvinder har et ubevidst behov for at redde alle omkring dem. Hvis du er en af dem, tænker du sikkert på dig selv som en superkvinde.

Du antager, at du har evnen til at åbne en mands hjerte for kærlighed og evnen til at vende op og ned på hans liv.

Lad mig fortælle dig en ting: Giftige mænd fornemmer dette. De vælger deres ofre med omhu, og denne mand vidste, at du var en empatisk person, som han kunne fange med sin triste livshistorie.

Det er præcis derfor, han holder dig ved sin side ved at fortælle dig, at han ville være helt fortabt uden dig.

Når han siger sådan noget, afpresser han dig følelsesmæssigt. Du tror, at du ikke kan forlade ham, fordi han har brug for dig.

Ifølge denne sætning er du den eneste lysstråle i denne mands tilværelse. Hvis du forlader ham, vil han være omgivet af mørke, og hans liv vil være ødelagt.

“Du har brug for mig”

På den anden side findes der også en anden type giftige mennesker, som koncentrerer sig om, at du har brug for dem og ikke omvendt.

Når du er fanget med sådan en mand, gør han alt, hvad der står i hans magt for at overbevise dig om, at du aldrig kan klare dig uden ham.

Han vil gøre sit yderste for at gøre dig økonomisk og følelsesmæssigt afhængig af ham. Han hjernevasker dig til at tro, at du ikke har nogen ud over ham.

Selv om han er fuldstændig ligeglad med dig, vil han overtale dig til at tro, at ingen mand ud over ham vil elske dig, som han gør.

Efter noget tid får denne giftige mand dig til at tro, at du ikke er skabt til at blive elsket. Så du ender med at blive hos ham, fordi du tror, at du ikke har andre steder at gå hen.

“Du er for følsom”

En liste over almindelige sætninger, som narcissister bruger, lyder nogenlunde sådan her: “Du overreagerer”, “Du er for følsom”, “Det, jeg gjorde, var ikke noget særligt”.

Ved at sige disse sætninger til dig minimerer din giftige partner din smerte. Han forsøger at vende situationen til sin egen fordel.

Ifølge ham er det ikke ham, der har skylden for det helvede, han udsætter dig for. Han er ikke misbrugeren, og du er ikke hans offer – du er bare alt for følelsesladet og tager alt for personligt.

Dette er faktisk en af formerne for gaslighting. Mens du går igennem alt dette, begynder du at stille spørgsmålstegn ved din egen fornuft.

Du kan ikke lade være med at spekulere på, om han virkelig har ret. Overdriver du virkelig?