Skip to Content

22 Ting, Som Kun Kvinder, Der Er Blevet Følelsesmæssigt Udnyttet Af En Narcissist, Vil Forstå

22 Ting, Som Kun Kvinder, Der Er Blevet Følelsesmæssigt Udnyttet Af En Narcissist, Vil Forstå

1. Det tager lang tid at hele, fordi man ikke kan undgå eftervirkningerne af at have været sammen med en narcissist. Det er umuligt at undgå smerten, og du ved det, så du accepterer den.

2. Dit selvværd går i vasken. Du føler dig fuldstændig fortabt. Når en narcissist er færdig med dig, føler du dig simpelthen som et stykke lort – ude af stand til at fortsætte dit liv, ude af stand til at genkende dig selv.

3. Før han kom ind i dit liv, var du en normal pige, men når han er færdig med dig, mister du din værdighed; du mister fornemmelsen af, hvem du engang var.

4. Du forsøger at skjule din smerte. Du prøver at skjule det faktum, at alt i denne verden rører dig, men du fejler hver gang. Du er ekstremt sårbar, og du kan ikke skjule det.

5. Du føler dig usynlig, fordi han overbeviste dig om, at du var et nul.

6. Dine øjne vil fortælle sandheden om, hvordan du har det. Du kan smile falsk, men dine øjne er fyldt med sorg.

7. Du smiler ikke længere, fordi du har lyst, men fordi du er nødt til det. Du ved, at folk er bekymrede for dig, så du smiler for at berolige dem. Du har ikke smilet oprigtigt i lang tid. Og det er bare en pris, du må betale for at have med en narcissist at gøre.

8. Du er på vagt. Du har ikke lyst til at tale om det, der skete. At bygge følelsesmæssige mure omkring dig selv er det eneste, du kan gøre for at føle dig sikker. Du har brug for beskyttelse, og lige nu er du den eneste, der kan gøre det.

9. At date en narcissist er ikke uden omkostninger. Du er deprimeret og ængstelig hele tiden, og sådan var du ikke i begyndelsen. Det er en bivirkning, man får af at være i et giftigt forhold.

10. Du kan ikke gå igennem helingsprocessen alene. Kun de mest oprigtige venner vil blive hængende i den periode. Kun mennesker, der virkelig holder af dig, vil være din endeløse støtte. Tag imod deres hjælp; det bliver lettere.

11. Du tror ikke længere på det gode i mennesker. Fordi du er faldet i hans fælde, stoler du ikke på nogen. Det eneste, du ser, når du ser dig omkring, er mennesker, der vil gøre dig ondt. Det eneste, du ser, er ham, uanset hvor du går hen.

11. Du har ikke brug for at blive dømt. Du ved, at du har begået en fejl. Det eneste, du har brug for nu, er forståelse og tålmodighed. Smerten forsvinder ikke bare, og enhver, der siger: “Få det nu overstået!”, har ingen anelse om, hvad du går igennem.

12. Du kan stadig ikke sluge, hvad der skete med dig. Du tror stadig ikke på det. Det hele virker som en ond drøm, som du vil vågne op fra hvert øjeblik.

13. Du har brug for anerkendelse. Du har brug for opmuntring. Det er svært at komme ud af den virkelighed, man har levet i så længe. Det er svært ikke at vente på, at der sker noget slemt. Du har levet dit liv på den måde, og det er umuligt at trykke på reset-knappen i løbet af bare en dag eller to.

14. Du stoler ikke på folk. Den person, du var mest forbundet med, er den person, der har svigtet dig mest. Hver gang du møder en ny, er du i tvivl. Hver gang nogen gør noget pænt for dig, venter du på den pris, du skal betale.

15. I øjeblikket ved du ikke, hvordan man elsker. Du er forslået, og kærlighed er noget, der er så fjernt fra det, du kender. Du er bange for at kunne lide nogen, endsige for faktisk at føle kærlighed.

16. Du prøver at undgå følelsesmæssig lidelse, så du undskylder hele tiden. Du er ked af det, selv når du ikke behøver at være ked af det. Når man var sammen med en narcissist, var det det eneste, man kunne sige for ikke at blive straffet. Du var nødt til at være den onde. Du undskylder for den mindste ting, fordi du stadig er så usikker.

17. Du skjuler dine følelser, fordi du er bange for, at du kommer til at betale en pris for at føle noget. Jo mere du viste dine følelser i dit forhold til en narcissist, jo værre behandlede han dig.

18. Du er bange for at komme til at virke klæbende, afhængig eller overdrevent følelsesladet. Så du vælger at tage den lette vej, og du lukker dine følelser inde. Du holder alt for dig selv.

19. Den ene dag vil du gerne være alene med dine tanker, og den næste dag vil ensomheden kvæle dig. Dit humør skifter inden for få timer.

20. Du har brug for, at nogen er der for dig. Nogen, der overbeviser dig om, at det nok skal gå. Du er en stærk kvinde, det var du i hvert fald engang, men lige nu har du brug for, at nogen beskytter dig, indtil du kommer på fode igen. Indtil du bliver dit gamle jeg igen.

21. Du har brug for, at nogen faktisk holder de løfter, de har givet dig. Du har brug for nogen, der endelig vil sætte dig først, efter at du har boet på bunden så længe. Du har brug for at være vigtig, du har brug for at føle dig levende.

22. Du skal ikke være bange. Der gemmer sig en god pige under det skræmte ansigt. Der er en pige, som kan elske af hele sit hjerte. Men hun er bange nu. Hjælp hende ved at vise, at alle dårlige ting går over til sidst. Det tager bare tid. Masser af tid.