Skip to Content

Vi Elsker Hinanden, Men Kan Ikke Være sammen: Hvad Skal Man Gøre

Vi Elsker Hinanden, Men Kan Ikke Være sammen: Hvad Skal Man Gøre

‘Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen’… Ja, der er to sider af kærligheden, og dette er den ikke så kønne side. Den forbudte, næsten umulige form for kærlighed kan såre en person mest.

Det er, når dit hjerte er fyldt med kærlighed til en person, men samtidig går du igennem den mest smertefulde hjertesorg. Du elsker dem, men du ved, at du ikke burde gøre det, og det dræber dig indeni.

Faktisk har vores hjerte den forfærdelige vane at ignorere vores sind lidt for ofte. Det er bare sådan, at uanset hvor hårdt du prøver, og uanset hvor meget du ønsker det, kan du bare ikke kontrollere det.

Du kan ikke kontrollere dine romantiske følelser, og du har heller ikke magt til at slette nogen fra dit hjerte. Du skal dog vide, at uanset situationen er ægte kærlighed altid kampen værd. Og jeg er her for at hjælpe dig med at komme ud af den kamp som en vinder.

Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen: 8 mulige grunde, med råd om forholdet

Der er forskellige grunde til, at to forelskede mennesker ikke kan være sammen. Jeg har udvalgt de mest almindelige og forsynet dem med nogle effektive råd om forhold.

Du kender ordsproget: Udskydelse bringer tab… Så lad os finde en måde at bygge en bro mellem dig og din elskede på, og få tingene mellem jer til at fungere.

1. Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen på grund af afstand.

Jeg ved det godt … det er surt at være i et langdistanceforhold. Da vi var kærester, måtte min mand flytte langt væk på grund af sit arbejde, og jeg sværger, det var det sværeste år i mit liv.

Vi overvejede dog aldrig at bryde op som en mulighed. Vi lovede hinanden, at vi ville blive sammen uanset hvad, og at ingen afstand vil kunne skille os ad.

For at gøre en lang historie kort, så udholdt vi det hele, og nu, fire år senere, er vi lykkeligt gift. Din kærlighedshistorie kan få den samme slutning, men kun hvis du gør en indsats for at få dit langdistanceforhold til at fungere.

– Forståelse og regelmæssig kommunikation er det mest effektive våben mod afstand

I skal simpelthen opføre jer som om, I er i et “normalt” forhold. Hold jævnligt kontakt, tal og facetime med hinanden hver dag, tal om jeres dage, planlæg jeres ferier sammen, find en måde at holde intimiteten i live på, uanset om det er gennem sexting eller andet …

Vær tålmodig og forstående frem for alt andet. Husk på, at afstand betyder ingenting, når to mennesker ærligt elsker hinanden og ønsker at blive sammen uanset hvad.

2. Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen på grund af forskellige trosretninger.

Jeg forsøger altid at trøste mig med, at vores samfund har overvundet disse trosrelaterede problemer, men desværre er det ikke sandt. Disse ting eksisterer stadig, og mange par beslutter sig for at gå fra hinanden på grund af deres forskellige religioner.

Vær venlig ikke at blive et af disse par. Gud elsker os alle, og i hans øjne er vi alle ens.

– Det hele starter og slutter med respekt og accept

I kan altid blive enige om at være uenige om nogle ting; du bør dog ikke være respektløs over for eller helt afvise din partners værdier og overbevisninger. Hvis de er vigtige for dem, må sådanne ting også være vigtige for dig.

I sidste ende kommer forskellige helligdage med forskellige trosretninger. Det betyder, at du har flere grunde til at fejre dem og flere grunde til at være glad og omgivet af mennesker, du elsker.

3. Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen, fordi vi er forpligtet over for andre mennesker.

I er dybt forelskede i hinanden, men er den ene eller begge af jer gift? Faktum er, at disse ting sker hver dag, og det er netop grunden til, at skilsmisse findes.

Indgå dog ikke i nogen form for forhold, mens du ikke afslutter dit ægteskab. At være i et forhold med en gift mand/kvinde er frygtelig svært og ender næsten aldrig på en god måde … tro mig, jeg kender det bedst.

– I er begge nødt til at vælge en side

I denne beslutningsproces bør du spørge dig selv om én ting og være brutalt ærlig med svaret. Er I virkelig forelsket i hinanden, eller tror I, at det bare er lidenskab eller forelskelse?

Dette kan måske hjælpe dig med svaret; 10 afgørende forskelle mellem kærlighed og forelskelse.

Hvis du er i tvivl om styrken af din kærlighed, kan du begå en stor fejltagelse ved at forlade din partner… en fejltagelse, der vil hjemsøge dig resten af dit liv.

Men hvis I er sikre på, hvad I føler for hinanden, så er det uretfærdigt at lyve over for jeres livspartner. I skal finde styrken til at forlade jeres ægteskab og stå ved siden af hinanden, selv om hele verden står imod jer.

4. Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen, fordi vi bliver ved med at såre hinanden.

Gaslighting, følelsesmæssigt misbrug, manglende forståelse og respekt, manipulation, jalousi … Er det alle disse mønstre i dit forhold?

Bare fordi du er forelsket, betyder det ikke, at du også skal være blind. Det er godt, at I begge er opmærksomme på jeres usunde forhold, men det er ikke godt, at I overvejer at opgive jeres kærlighed.

Hvis den ene person bliver ved med at såre den anden, så er det ugengældt kærlighed, og der er virkelig ingen mening med at kæmpe for den slags forhold. Men hvis I begge er lige skyldige i disse fejl, kan I få jeres forhold til at fungere igen, hvis der er en gensidig vilje til at gøre en indsats for det.

– Arbejd på jeres forhold i stedet for at give op

Kun kujoner forlader og giver op, når tingene bliver svære. Det gælder om at blive og blive ved med at kæmpe.

Du har allerede taget et stort skridt i retning af at reparere dit forhold; du har indrømmet, at det er giftigt. Nu skal du bare finde en måde at presse denne toksicitet ud og gøre det sundt igen.

Bare fordi I er gået på et par forhindringer på jeres vej, betyder det ikke, at I ikke længere kan være sammen. I kan og I skal det for jeres kærligheds skyld.

5. Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen, fordi vores familier ikke godkender det.

Uanset hvor meget I prøver at bevise, at jeres kærlighed er oprigtig, og at I virkelig er skabt for hinanden, vil jeres familier bare ikke støtte jeres forhold.

Jeg forstår godt, hvorfor I tror, at det ville være bedst at gå hver til sit og komme videre med jeres egne liv. De er de mennesker, du elsker mest i hele verden, og det er helt normalt, at deres mening betyder så meget for dig.

Men burde din lykke ikke være det vigtigste for dem? Hvis I to gør hinanden lykkelige, er det så ikke uretfærdigt, at de står i vejen for jeres kærlighed?

– Det er vigtigt at have støtte fra dine kære, men du er nødt til at beslutte, hvad dine prioriteter er

I har to valgmuligheder; enten giver I slip på hinanden for at behage jeres familier, eller I går imod dem og kæmper for jeres kærlighed.

Jeg er enig… begge er svære valg. Men sammen kan I finde en måde at håndtere jeres familier på, mens I på den anden side, hvis I vælger den første mulighed, kan I fortryde det resten af livet.

De bliver trods alt nødt til at finde en måde at acceptere jer to som et par på før eller siden. Jeg tror ikke, at de vil risikere at miste deres familiemedlemmer, bare fordi de ikke bryder sig specielt om jeres livspartnere.

6. Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen, fordi vores livsmål ikke stemmer overens.

Det er blevet en udbredt misforståelse i dag, at to mennesker i et kærligt partnerskab skal have de samme eller i det mindste lignende ambitioner, mål og mål for fremtiden.

Tværtimod er hele pointen med et sundt forhold at bevare sin uafhængighed. I kan have forskellige livsmål, men I bør støtte og hjælpe hinanden med at nå dem.

– Kompromis! Det er altid bedre at bøje lidt end at bryde i stykker

For at få et forhold til at fungere bør I kun have ét fælles mål: at blive gamle sammen. Hvis det er det eneste mål, I to har til fælles, er alt andet i virkeligheden ligegyldigt.

Lad ikke dine egoistiske ønsker ødelægge det, I to har. Jeg siger ikke, at I skal opgive jeres mål og drømme, men ved at dyrke accept og respekt vil I være i stand til at finde et fælles grundlag … grundlaget for at bygge jeres fremtid sammen.

7. Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen på grund af den store aldersforskel.

I to er forelskede, men den store aldersforskel mellem jer volder jer reelle problemer, og du tror, at den aldrig vil gøre det muligt for jer at blive lykkelige sammen.

Det er selvfølgelig ikke kun alderen, men også alle de forskelle og forskellige livserfaringer, der følger med … oven i købet går jeg ud fra, at jeres familier er stærkt imod jeres forhold, ikke sandt?

Nå, men lad mig fortælle dig en ting: ingen af disse ting betyder noget, fordi du ser på det fra et meget forkert perspektiv …

– Du bør se det som en mulighed; ikke som en forhindring

De fleste par er rædselsslagne for deres forskelligheder, fordi de tror, at det vil ødelægge deres forhold før eller senere. Desværre har de ingen idé om, hvor forkert de virkelig tager fejl.

Disse forskelle kan faktisk bringe to mennesker tættere sammen. Forskelligheder giver os mulighed for at finde ud af og lære så mange ting af hinanden, hvilket kun kan resultere i at styrke båndet mellem partnerne.

Når alt kommer til alt, er kærligheden ligeglad med alder, tro, race og den slags ting … faktisk er der intet andet, der betyder noget, når to mennesker virkelig elsker hinanden, bortset fra denne kærlighed.

8. Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen på grund af hans/hendes utroskab.

Du var i et kærligt forhold, men pludselig blev dit eventyr knust, fordi din partner var dig utro?

Nu ved du, at du stadig elsker dem, og de hævder, at de også elsker dig, og at det hele bare var en fejltagelse, som de ikke har planer om at gentage nogensinde igen. Men tror du, at du ikke er i stand til at lægge deres fejltagelser bag dig, men samtidig tror du, at du heller ikke kan lægge dem bag dig?

For at være ærlig, er det svært at vælge mellem at tilgive en utro og at give slip på dem, men du bliver nødt til at beslutte dig for, hvad du snart skal gøre. Jeg håber, at dette vil hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning…

– Tilgivelse er den højeste form for kærlighed

Der er intet galt i at tilgive din partner for at være dig utro. Men det er kun, hvis du gør det af den rigtige grund… hvis du gør det, fordi du virkelig elsker ham/hende og kan se, at han/hun ærligt fortryder sin fejltagelse.

Fejltagelser er blevet en stor del af vores liv, og sandheden er, at ingen er immun over for at begå fejl, især når det kommer til vores kærlighedsliv.

På den anden side, hvis du virkelig ikke kan finde styrken til at tilgive din partner for at have forrådt dig på en sådan måde, bør du virkelig ikke fortsætte forholdet. Det vil være et dybt usundt forhold, og før eller senere vil I bryde op, og det vil være for altid.

Hvad gør du, når du elsker en person, men ikke kan være sammen?

At være i denne situation kan have en alvorlig indvirkning på dit mentale helbred, især hvis du ikke ved, hvordan du skal håndtere det. Her er et par tips, der vil hjælpe dig med at bevare din egen fornuft i disse svære tider i dit liv.

1. Forbliv realistisk og se tingene, som de er.

Misforstå mig ikke … du skal have troen på, at I en dag vil overvinde forhindringer og endelig være sammen. Men hvad du ikke bør gøre, er at blive ved med at leve i håb.

Du kan bruge noget tid der, men før eller senere bliver du nødt til at træde ind i virkeligheden og blive der. Uanset hvor hårdt eller uretfærdigt livet bliver, har du intet andet valg end at leve det.

Du er nødt til at bevare det realistiske synspunkt af hensyn til din egen fornuft. At leve i en boble kan måske fungere i et stykke tid, men når du træder ud af den, vil du stå over for dit livs mest smertefulde hjertesorger.

2. Accepter, at nogle mennesker simpelthen ikke er skabt til at være sammen.

Nogle ting er uden for din kontrol, og det skal du bare acceptere. Uanset hvor meget du ønsker, at noget skal fungere, har Gud andre planer for dig, og det er noget, du ikke kan ændre.

Nogle mennesker er på trods af de stærke følelser, de har for hinanden, ganske enkelt ikke bestemt til at være eller forblive sammen for evigt.

Du kan enten acceptere det og fokusere på din helbredelse, eller du kan fortsætte med at leve i en løgn og blive ved med at håbe på, at det umulige skal ske. For at være ærlig er begge valg vanskelige, men det første er langt mindre smertefuldt.

3. Håndter dine følelser på en sund måde.

Du skal ikke engang tænke på at undertrykke dine følelser. Du er adskilt fra den person, du elsker … det er ikke tidspunktet til at lade som om, du er stærk.

Du tror måske, at det hjælper dig til at lindre smerten at flaske dine følelser op. Men sandheden er, at det kun vil forlænge din hjertesorg, for før eller senere vil disse følelser finde en vej ud.

Find en måde at kontrollere den rutsjebane af overvældende følelser, som du har med at gøre i øjeblikket. Græd, hvis du har behov for det, smadr noget, hvis det vil hjælpe dig med den vrede, der æder dig op indeni. Lad ikke dine følelser opsluge dig … find en sund måde at håndtere dem på.

4. Stol på din bedste ven eller veninde.

At dele dine sorger med dine bedste venner og dine familiemedlemmer er den eneste terapi, du har brug for. Selv om de ikke kan give dig råd om, hvad du skal gøre, vil de være der for dig, og de vil prøve alt for at se dig smile igen.

Det er helt normalt, at du ikke kan klare alt dette alene. Tillad dine kære at hjælpe og trøste dig.

Dette er virkelig ikke tidspunktet for dig til at opføre dig som om du er så modig og alt det pjat. Tro mig… når det kommer til kærlighed, er vi alle svage, og vi har alle brug for hjælp.

5. Uanset hvor meget du elsker dem, bør du altid elske dig selv mere.

Den eneste person, der vil være sammen med dig resten af dit liv, er dig selv. Det er det eneste faktum, og det er på tide at minde dig selv om det.

Du bør aldrig elske en anden person mere, end du elsker dig selv. Husk altid én ting; du er den eneste person, du ikke kan leve uden.

6. Hvis det ikke nytter noget at kæmpe for det, så find styrken til at give slip.

Hvis det virkelig er meningsløst at blive ved med at kæmpe for det, skal du samle styrke og mod til at gå videre. Giv slip på det, der ikke kan være, og red dig selv.

Det er meningsløst at holde fast i noget, som du ved aldrig kan fungere. Det kan kun blive ved med at knuse dit hjerte, hver eneste dag, stykke for stykke…

7. Tro på tidens magt.

Måske er de ikke din soulmate alligevel. Måske er de det, men du mødte dem på det forkerte tidspunkt.

Tiden vil vise det. Du har ingen anden mulighed end at give det tid og se, hvad der vil ske. Hvis I er bestemt til at være sammen, vil I krydse hinanden i fremtiden, og I vil aldrig blive adskilt igen. På den anden side, hvis de ikke er jeres skæbne, vil tiden bringe jer fred og healing.

Kan man være forelsket uden at være sammen?

Det kan man desværre godt. Faktisk kan smerten og længslen forstærke den kærlighed, du føler for dem, selv om de bliver taget fra dig for evigt.

Selv om der sker mange dårlige ting mellem jer, selv om de er langt væk fra dig, selv om I besluttede at gå fra hinanden for flere år siden, kan du stadig være forelsket i dem som den allerførste gang du mødte dem.

Uanset om vi kan lide det eller ej, så er kærlighed ikke noget, der kan kontrolleres. Det er kun vores hjerte, der har ret til at bestemme, hvem det vil lukke ind, og hvor længe den person vil blive der.

Knappen til at slukke for dine følelser findes ikke og vil aldrig eksistere. Hjertet vil, hvad det vil, og der er absolut intet du kan gøre ved det.

Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen citater

Du kan også søge trøst i disse stærke “vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen”-citater.

1. “En flamme kan elske et snefnug, men de kan aldrig være sammen, uden at de hver især skader den anden.” – Chris Colfer

2. “Jeg græder ikke, fordi vi har været adskilt af afstand, og det i flere år. Hvorfor? Fordi så længe vi deler den samme himmel og indånder den samme luft, er vi stadig sammen.” – Donna Lynn Hope

3. “Mit hjerte og mit sind fortæller mig to forskellige ting. Mit hjerte fortæller mig, at dette er en stor kærlighed. Mit sind fortæller mig, at der er en forskel på ægte kærlighed og forbudt kærlighed. Mit sind fortæller mig også, at jeg ikke burde have lyst til at være sammen med dig.” – Cassandra Clare

4. “Jeg elsker dig mere, end jeg nogensinde kan beskrive, men vores tid er kommet og gået. Jeg vil ikke ende sådan her, og jeg opgiver ikke håbet. Måske mødes vi en dag igen, og så bliver det igen som før.” – Ukendt

5. “Selv om det aldrig var meningen, at vi skulle være sammen, kan jeg ikke være sammen med nogen anden, uanset konsekvenserne.” – Nicole Gulla

6. “Og så, når der ikke er andet mellem os end kærlighed, kan vi begynde at finde en måde at være virkelig sammen på.” – S.J. Watson

7. “Vores forbudte kærlighed var aldrig beregnet til at overleve. Jeg havde ingen idé om, at livet kunne være så hårdt uden dig hos mig. Jeg ser klart og tydeligt nu, at vi ikke var bestemt for at være sammen. Den kærlighed, vi har, er en forbudt kærlighed.” – John West

Afsluttende tanker

‘Vi elsker hinanden, men kan ikke være sammen’ er den sætning, jeg hader mest, fordi intet er umuligt med ægte kærlighed. Jeg tror af hele mit hjerte på, at kærlighed er den stærkeste kraft i universet og den eneste, der er i stand til at gøre virkelige underværker.

Nogle gange har man brug for netop det… et vidunder. På den anden side er en smule tro kombineret med en gensidig indsats nogle gange mere end nok for at få et sundt forhold til at fungere.

Hvis det virkelig er umuligt for jer at være sammen, så må du vide, at det ikke er ægte kærlighed alligevel. Og det vil gøre processen med at komme videre meget nemmere for dig.

En dag vil du møde din soulmate; den person, som vil vise dig, hvad ægte kærlighed virkelig er. I det øjeblik vil det stå dig helt klart, hvorfor dette forhold ikke kunne overleve.