Skip to Content

6 årsager til at du ikke kan være “kun venner” med en du elskede engang

6 årsager til at du ikke kan være “kun venner” med en du elskede engang

At være eller ikke være? At forblive venner med en du elskede engang, eller er det bedre ikke at være? Det er et uundgåeligt spørgsmål der invaderer vores tanker efter et brud.

Nogle gange er vi slet ikke klar over det, og vi overvejer ubevidst ideen om at forblive venner med dem, fordi vi er bange for at miste dem helt i vores liv.

Når kærligheden “lukker ned”, bliver det på en måde naturligt for os at tænke på venskab med den person som vi engang delte alt med.

Men for det meste er det ikke en så god ide som det måske kan virke til.

At forblive venner med en som du engang elskede, betyder at du sletter den fortid som i delte og ikke har lyst til at lave andet med dem en noget der er vennerelateret (bortset fra hvis I er venner med fordele).

6 Grunde til at I ikke kan være “bare venner” med en du elskede engang

1. Du har brug for tid til at sørge

Antallet af grunde til du ikke kan være bare venner med dem, er fordi du har brug for tid til at sørge.

Det betyder ikke noget om det er din partner eller dig der ønskede bruddet, du har ganske enkelt brug for tid til at forstå situationen og hele ordentligt.

Og hvis du forbliver venner med dem, vil du aldrig være i stand til at hele dig selv.

Du vil aldrig være i stand til at leve i fred og ro med dig selv, fordi beslutningen om at forblive venner vil hjemsøge dig.

2. I har være intime

Intimitet er noget vi ikke bør tage for givet da det er en kraftfuld styrke som forbinder os med et andet menneske.

Og når i er forbundet, er det svært at bryde igen. Det er svært at glemme duften af deres hår, måden de kysser og krammer på.

Når du først deler dit hjerte og intimitet med en bliver de automatisk en del af dig, og det er derfor det er næsten umuligt at skifte til “bare venner” rollen.

Du vil altid have Deja Vus, og de vil altid minde dig om hvad I havde sammen førhen.

3. Du vil ikke være i stand til at komme videre

Hvis du beslutter dig for at forblive venner med dem, kommer du aldrig videre. Du vil hænge fast i fortiden og fremtiden på samme tid.

Og jo mere fremad du går, jo længere bagud vil du komme.

Du vil aldrig være i stand til at finde dit sande jeg og slette fortiden fordi du vil have for travlt med at tænke over hvad der gik galt.

4. Det kunne gøre din nye partner jaloux

At forblive venner med din eks kan i høj grad påvirke din nye potentielle partner.

De kan blive jaloux og begynde at stille spørgsmål til om du er ovre dem eller ej. Og det vil påvirke dem til at opføre sig besidderisk, selvom de ikke er den type.

De vil aldrig være 100% sikre på at du ikke ændrer din mening og går tilbage til din eks, og det vil forårsage stress og unødvendige skænderier med din nye potentielle partner.

5. Du vil være på en følelsesmæssig rutchebane hele tiden

Hvis du forbliver venner med en du engang elskede, så være forberedt på at du vil være på en følelsesmæssig rutchebane konstant. Du vil have blandede følelser om alting.

Deres handlinger vil minde dig om jeres gode tider sammen, og vil få dig til at stille spørgsmålstegn ved din beslutning om at gå hver til sit.

Føleler er virkelig drilagtige, og vores hjerne glemmer aldrig noget. Selv et enkelt ord han har sagt tidligere kan starte visse følelser i dig og få dig til at føle dig fortabt og forvirret.

Det er fordi din hjerne ikke forstår at det er ovre.

Din hjerne er kodet til at nyde de ting du nød førhen, og det er derfor dine følelser kommer tilbage når du mindst forventer det.

Og du vil være i en konstant labyrint af spørgsmål.

6. Folk får måske det forkerte indtryk

Dine venner og familie kan forveksle det med at du forsøger at komme tilbage til dem og det er derfor de begynder at stille unødvendige spørgsmål.

Det vil ikke overbevise dem at forsøge at bevise at I kun er venner.

Og det er virkelig frustrerende når du skal validere alle dine handlinger og tanker overfor dem.

For dig betyder “bare venner” måske noget helt andet end hvad de forestiller sig, så at holde dig væk fra din eks, kan være et bedre alternativ.