Skip to Content

Hvis Han Gør Disse 6 Ting, Er Han En Giftig Manipulator

Hvis Han Gør Disse 6 Ting, Er Han En Giftig Manipulator

Jeg har selv været der. Jeg skriver ikke bare om noget der er skrevet på internettet en million gange før. Jeg har rent faktisk oplevet det. Jeg har faktisk gået denne skræk igennem, i hele tre år, for at være nøjagtig.

Vi mødtes og vi blev forelsket, jeg ved i hvertfald at jeg gjorde. Det var som et eventyr, næsten for godt til at være sandt.

Jeg burde have vidst det fra starten af forholdet, at sådan fungerer livet ikke. Jeg burde have vidst at der var noget der ville gå galt.

Jeg burde have vidst at jeg kunne stå på kanten af en træstub. Udsigten var så smuk, men et skridt videre og jeg ville gå mod en sikker død.

Ja, det er hvordan jeg beskriver livet med ham, den sikre død. Egentlig så var døden en smuk tanke i forhold til hvad han gjorde i mod mig. At dø var en nem udvej, som jeg nægtede at tage, selvom jeg var fristet.

Du ved at når de lærer dig om forskellen mellem godt og skidt. Ja, nogle vil bede dig om at se efter djævelen, fordi han vil præsentere sig selv som noget du begærer, noget du ikke vil være istand til at modstå.

Det onde forbruger og forfører dig, og han var mit det onde. Han var min djævel som forheksede mig, og forsøgte at ødelægge mig.

Men min sårede sjæl fandt styrken til at lappe sig sammen igen og komme væk fra ham!

Han var så perfekt, hensynsfuld og kærlig. Jeg troede at jeg havde alt, jeg troede livet havde givet mig en gave af kærlighed.

Jeg troede jeg havde fået chancen til at være lykkelig til det sidste. Men det var bare en test.

Nu tænker jeg at hans giftige sjæl blev trukket til mig for at gøre mig stærkere, for at lære mig at modstå, for at lære mig at kæmpe for mig selv. Det bragte mig tusindvis af tårer, og en enorm kærlighedssorg, men jeg har lært min lektie og jeg vandt.

Han var en virkelig god skuespiller. Han vidste hvordan han kunne skjule sit sande jeg så godt at ingen nogensinde ville tvivle på ham, ikke engang i et sekund, med al hans “godhed” og hans falske smil. Han havde spillet rollen som en omsorgsfuld person alt for længe, og alle hoppede på det.

Jeg hoppede på det før vi flyttede sammen, helt indtil at han ikke længere kunne skjule hans sande ansigt længere. Da jeg lærte at modsætte mig ham og tage mit eget standpunkt, voksede hans vrede og hans giftige indre sig større og stærkere.

Hans handlinger blev mere ødelæggende. Han følte at han var på vej til at miste kontrollen over mig, og han blev endda endnu værre.

Der var øjeblikke hvor jeg troede at han ville give op på mig, og lade mig være i fred, men han blev bare mere besat af mig fordi han ikke kunne udstå det faktum at jeg var i færd med at forlade ham.

Han kunne ikke acceptere at han havde tabt denne kamp. Og jeg skulle betale prisen for at få min frihed, for at ville leve i en verden uden misbrug.

Dette er hvad han gjorde til mig, dette er hvordan han afslørede hans sande jeg og beviste at han var en giftig manipulator:

1. Han spillede offer

Da vi skændtes, efter jeg havde fået nok af hans løgne, og konfronterede ham, ville han spille offerkortet. Han fik det altid til at handle om sig selv. Han vidste præcist hvornår han skulle slå charmen til, og lade som om han var ked af det, lade som om han havde begået en fejl, og at han nu følte sig som en lort.

Jeg faldt for det hver eneste gang. Jeg troede at han var virkelig ked af det, jeg troede at han havde indset hvad han havde gjort mod mig, og vigtigst af alt, så troede jeg at han ikke gjorde det med vilje.

Det var der jeg følte mig som lort. Jeg følte mig skyldig for at trænge ham op i et hjørne og anklage ham for at være en manipulerende skiderik. Jeg fik ondt af ham, og jeg gav han endnu en chance.

Der var hundredevis af situationer, og jeg gav ham hundredevis af nye muligheder og der var stadig ikke nogen ændring. Det var sådan han legede med mig, så jeg fik ondt af ham, og i slutningen af ethvert skænderi ville jeg ende med at sige undskyld til ham og jeg ville have glemt hvorfor jeg var vred på ham til at begynde med.

Det var hele tiden hans plan.

2. Han lod som om han respekterede mig

Som jeg sagde, så var han sød og kærlig fra starten. Han ville give mig hele verden. Han lyttede til at hvad jeg sagde, og fik alle mine ønsker til at gå i opfyldelse.

Han var den mand jeg havde drømt om at tilbringe resten af livet med. Hvor dum og blind kan man være?

I begyndelsen lyttede han virkelig til det jeg sagde. Når jeg talte gav han mig hans fulde opmærksomhed, men ikke fordi han var interesseret i mig og hvad jeg havde at sige, men fordi han ville udnytte det.

Han lyttede til mig fordi han ville bruge alle oplysningerne til at manipulere med mig senere når han havde brug for det. Hans plan var at gøre mig til en lydig marionet, en kvinde uden sine egne meninger, en uden rygrad.

Han ville have at jeg skulle danse til den musik han spillede. Og det lykkedes for en stund.

3. Han gav mig skyldfølelse

Han var altid ved min side, for at kontrollere alt hvad jeg gjorde, og han fandt altid en fejl. Selv når jeg gjorde mit bedste, kom han og ødelagde det for mig. Jeg troede ikke at jeg kunne gøre noget rigtigt.

Jeg troede at jeg var ude af stand til at leve, eller gøre noget på egen hånd. Så jeg gav ham al min tillid, fordi jeg troede at han ville hjælpe mig, og lære mig at få success. Det var mit største tab, og hans største triumf.

Når jeg ville gøre noget for mig selv, lod han mig gøre det, men han sørgede altid for at jeg følte mig skyldig over at gøre noget for mig selv. Og når jeg gik ud uden ham, havde jeg det ikke godt.

Jeg tænkte kun på ham, og det faktum han var alene hjemme mens jeg havde det sjovt. Så jeg slap alt og gik hjem til ham, gik tilbage til elendigheden og smerten. Det var det eneste han ønskede fra start af.

4. Han var fuld af løfter

Hvis du havde hørt nogle af hans taler og løfter til mig, ville du havde troet at jeg var den heldigste pige i hele verden. Han gav det ene løfte efter det andet, og ingen af dem blev til virkelighed.

Det var bare tomme ord som blev smidt rundt uden noget formål, andet end at gøre mig blind og holde mig i skak, og under kontrol.

Jeg har aldrig fået noget af det han lovede, og han havde aldrig planer om det. Disse løfter var blot til at narre mig til at vente tålmodigt på at der skete noget godt.

Og gæt engang? Det skete aldrig noget godt, bortset fra de ting han ville gøre, og mine følelser var aldrig vigtige. Han var den vigtigste i vores forhold, og så længe han var tilfreds så var alt ok.

5. Han lod som om han ville hjælpe mig

Han lod som om han var så bekymret for mig. Han løj for mig og lod som om han var utrolig interesseret i mig, selv om han aldrig gjorde noget for mig, som for eksempel at tage byrden af mine skuldre. Det hele var bare ord der ikke blev efterfulgt af handling.

Selv når han gerne ville “hjælpe mig”, ville han vælge det perfekte tidspunkt at gøre det på. Som regel var det når jeg ikke havde brug for hans hjælp, eller når jeg vidste at jeg ville gøre det bedre end ham.

Og hagen ved det var at han vidste det. Nogle gange var der situation hvor han bevidst gjorde noget galt bare for at slippe for at “hjælpe mig”, sådan sørgede han for at jeg aldrig bad om hjælp igen. Alt var nøje planlagt på forhånd, og jeg havde faktisk aldrig en chance mod ham.

6. Han var der altid til at kritisere og dømme mig

Han sørgede for at jeg kendte min plads. Han sørgede for at jeg aldrig ville få en smart ide om at jeg kunne gøre hvad jeg ville for eksempel. Men jeg kunne hvis jeg ville, fordi jeg var bedre end ham, og han vidste det.

Det var hans største frygt. Så han ville degradere mig og få mig til at føle at jeg ikke var god nok til hvad end det skulle være. Han ville forsikre sig om at jeg ikke prøvede på noget ved at overbevise mig om at jeg ville fejle på forhånd.

Han dømte alt jeg gjorde, og han kritiserede endda de ting jeg gjorde rigtigt. Det var som at dræbe mig indefra. Langsomt men sikkert forsvandt min selvrespekt, og min selvfølelse begyndte også at forsvinde.

Jeg havde ingen tro på mig selv, fordi jeg troede at jeg var inhabil. Tro mig, efter noget tid vil du begynde at tænke sådan om dig selv. Du begynder at tænke at Gud satte dig på denne planet uden noget formål overhovedet.

Du giver dig selv til ham fuldstændigt fordi du tror at han i det mindste ved hvad han skal gøre med dig. Det er der hans manipulerende opførsel vil få dig til at tvivle på dig selv, til randen af selvhad.

Nu er jeg endelig fri fra helvede, men jeg er langt fra helbredt. Det er bare en sætning jeg siger til folk for at få dem til at lade mig være alene. Jeg lyver overfor dem, men jeg lyver ikke overfor mig selv.

Jeg ved hvad jeg har været igennem. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme af med al den smerte og ydmygelse jeg har været igennem. Men jeg lyver i hvertfald ikke for mig selv. Jeg ved det bliver svært.

Jeg faldt fra hinanden fordi jeg overlevede den sværeste kamp livet har givet mig, og nu fokuserer jeg på at hele og tælle mine velsignelser.

Det kommer til at tage noget tid før jeg kommer til mig selv igen. Kærlighed? Jeg er ikke sikker på om den findes, men jeg krydser det ikke af listen endnu, for jeg vil ikke lyve over for mig selv.

Jeg har bare brug for lidt tid til at sætte alt tilbage på plads og til at bringe mit gamle jeg tilbage, det som han fik mig til at opgive så let.