Skip to Content

Er Jeg Værdiløs? 9 Tips Til At Klare Sig, Når Man Føler Sig Værdiløs

Er Jeg Værdiløs? 9 Tips Til At Klare Sig, Når Man Føler Sig Værdiløs

Kæmper du fra tid til anden med negative tanker om, at du er værdiløs? Føler du, at dit liv er ved at tage overhånd, og at du absolut intet kan gøre ved det?

Hvis du gør, så er det på tide at slippe af med dem og få dem til at holde op med at flyde rundt i dit hoved. Du er nødt til at tage kontrol over dit eget liv, og du er nødt til at gøre det NU!

Ellers vil mange negative begivenheder følge efter, og dit generelle velbefindende vil blive værre og værre.

Du er nødt til at træde i karakter, for det skylder du først og fremmest dig selv, men også alle de andre mennesker omkring dig, som oprigtigt elsker dig og ønsker at se dig glad og sund.

Er Jeg Værdiløs? 9 Nyttige Tips Til At Håndtere Følelser Af Værdiløshed

sad and isolated woman

For at forhindre yderligere negative effekter, er du nødt til at begynde at håndtere dit problem. Måske er du for selvkritisk, eller måske kæmper du med en svær depression. Uanset hvad det er, kommer vi igennem det sammen, det lover jeg dig.

1. Forbedre dit selvværd

Lavt selvværd kan være en af årsagerne til klinisk depression, og det kan også være en af grundene til, at du kæmper med disse følelser af værdiløshed.

Måske skyldes dit lave selvværd oplevelser i barndommen eller nogle negative begivenheder, der er sket på det seneste. Det er irrelevant, det eneste vigtige lige nu er at se det i øjnene og håndtere det på den bedst mulige måde.

Forbedr din selvtale. Stop med at behandle dig selv dårligt. Hold op med at lade andre blande sig i dit liv. Stil dig foran dit spejl og vær ærlig om, hvad du ser.

Jeg er sikker på, at du ser en vidunderlig person både indeni og udenpå; en person, der er alt værd og så meget mere. Hvis det ikke er det, du ser, er det på tide at pudse spejlet og kigge igen. ?

2. Øg selvkærligheden for at mindske de negative følelser

En ting er sikkert, det faktum, at du kæmper med disse negative følelser og tanker, betyder én ting: Du elsker ikke dig selv nok. For hvis du elskede dig selv, ville du aldrig tvivle på dit selvværd.

Du er nødt til at indføre og etablere nye vaner og rutiner, der hjælper dig med at forbedre din selvkærlighed. Pointen er, at du vil føle dig elendig og uværdig, indtil du lærer at elske dig selv.

3. Prøv at finde årsagen til dine negative tanker og følelser

Jobtab, svær depression, forskellige psykiske sygdomme, stofmisbrug, skyldfølelse, barndomstraumer… Alt dette kan være årsagen til følelsen af værdiløshed.

Du er den eneste person, der kan komme til bunds i det og finde den egentlige årsag til din nuværende tilstand. Hvis du ikke finder den, vil du ikke være i stand til at håndtere den, fordi du ikke kan bekæmpe det ukendte.

4. Håndter din depression på en sund måde

Du må aldrig ignorere depressive symptomer. Forsøg aldrig at feje det ind under gulvtæppet, for det vil ikke få din depression til at forsvinde eller gå væk.

At ignorere din depression vil kun resultere i flere negative effekter, som du bestemt ikke har lyst til at håndtere, tro mig.

Først og fremmest er du nødt til at indrømme over for dig selv, at du har en sygdom, der hedder depression. At anerkende og acceptere det er det første skridt til at helbrede din depression. Det næste skridt er at finde årsagen til depressionen og se den i øjnene.

5. Slip af med nogle af dine dårlige vaner

young blonde woman feeling upset

Når du håndterer depression og negative følelser, vil enhver sundhedsprofessionel råde dig til at bryde med nogle af dine dårlige vaner.

For eksempel er alkohol-, narkotika- eller stofmisbrug dårligt nyt. Det kan føre til alvorlige sygdomme og gøre din kamp mod depressionen endnu hårdere.

Hver gang det lykkes dig at slippe af med en dårlig vane, vil du straks begynde at få det bedre. Du vil fokusere på at finde dit formål i livet, og kvaliteten af dit liv vil ændre sig til det bedre.

6. Gør noget godt for en anden

Hvis du oplever depressive symptomer og kæmper med negative “er jeg værdiløs”-tanker, kan det måske hjælpe dig at hjælpe andre mennesker.

Hver gang du gør noget rart for en anden eller hjælper en i nød, uanset hvor dårligt du har det, vil du straks begynde at få det bedre.

I det øjeblik frigiver din hjerne endorfiner, lykkehormonet, og du vil straks begynde at føle dig glad og værdig.

7. Se dig omkring et øjeblik

Bare sæt dig ned og stop med alt, hvad du er i gang med. Kig rundt om dig selv og se, hvor du er nået til i livet indtil nu.

Ingen andre fik det til at ske for dig, kun du kan tage æren for det hele. Alle de fantastiske ting, du har opnået, og alle de dårlige og skræmmende ting, du har måttet gå igennem… Alle disse ting betyder én ting; du er uendeligt meget værd, og det må du aldrig tvivle på.

8. Søg hjælp hos en professionel inden for mental sundhed

Du er nødt til at have en støttegruppe. Det kan være dine familiemedlemmer eller dine venner, men du er nødt til at have folk omkring dig, der kan hjælpe dig med at få tankerne væk fra de negative tanker.

På den anden side vil professionel hjælp helt sikkert være det mest gavnlige. Uanset om du vælger en terapisession ansigt til ansigt eller online terapi, er jeg sikker på, at du vil få den hjælp, du så desperat har brug for lige nu.

9. Psykoterapi kan også virke

Har du nogensinde hørt om kognitiv adfærdsterapi (CBT)? Hvis du ikke har, er det en del af psykoterapien, hvor man arbejder direkte med sine problemer og psykiske lidelser.

Det er en samtaleterapi, der guider dig gennem stærke selvhjælpsstrategier. Med andre ord lærer det dig at hjælpe dig selv med at håndtere dine psykiske problemer.

Du bør prøve det, for du har intet at tabe. Planlæg din første terapisession lige nu, og lad det være dit første skridt til definitiv helbredelse.

Hvad Er Meningen Med At Føle Sig Værdiløs?

sad woman sitting by a window

Hvis nogen føler sig værdiløse, betyder det, at de føler, at de har mistet deres formål i livet. De tror, at ingen elsker dem, og at ingen vil savne dem, hvis de er væk.

Disse negative følelser er et af de mest almindelige symptomer på depression. Hvis din elskede eller en person, du kender, kæmper med følelser af værdiløshed, bør du skaffe dem professionel hjælp eller gøre alt, hvad du kan, for at trække dem ud af det mørke sted.

Hæng ud med dem, søg hjælp eller råd fra tid til anden, og tak dem for alle de ting, de har gjort for dig… Det er alt sammen små ting, du kan gøre for at få dem til at føle sig værdige igen.

Hvad siger man til en, der føler sig uværdig?

Du skal finde på en måde at booste deres selvværd på. Opmuntre dem til at ændre deres selvbillede og slippe af med de negative tanker.

Det er tydeligt, at en person har psykiske problemer, og bare et par pæne ord og ægte komplimenter kan hjælpe dem med at håndtere deres depression.

Når en person føler sig værdiløs, betyder det også, at han eller hun er ved at miste sit selvværd. Det ville være rart, hvis du kunne minde dem om alle deres kvaliteter og alle de måder, de gør dit og mange andre menneskers liv bedre på.

Alle ting taget i betragtning

Jeg håber, at jeg har hjulpet dig med at håndtere nogle af disse negative “er jeg værdiløs”-tanker. Du er virkelig nødt til at slippe af med dem og stoppe med denne negative selvsnak.

Fokuser på din mentale og følelsesmæssige sundhed. Tag lidt tid til dig selv, væk fra de sociale medier og alle andre.

Se på, hvor du står i livet, og se på alt det, du har været igennem. Du er værdig, og det ved alle omkring dig, og det er derfor, de vil have dig i deres liv. Find dit formål i livet, og din depression vil aldrig kunne røre dig igen.