Skip to Content

5 Forfærdelige Ting Narcissister Gør For At Kontrollere Sine Ofre

5 Forfærdelige Ting Narcissister Gør For At Kontrollere Sine Ofre

Personer som lider af en narcissistisk personlighedforstyrrelse ved ikke hvordan de skal opføre sig i tætte forhold. De mangler empati og forståelse for andre mennesker, og de negligerer og manipulerer deres partnere, de tænker kun på sig selv.

Det er ikke det at de ikke er i stand til at føle kærlighed, de er ude af stand til at elske andre end sig selv. Deres kærlighed for sig selv, overstiger alt andet, og det får dem til at manipulere sine ofre til at gøre hvad de vil, og hvordan de vil have det.

At være fanget i et narcissistisk greb kan ødelægge dig, og det er næsten umuligt at bryde ud af. Du bliver et offer for hans tanker og manipulation. Du bliver hjernevasket, og din selvtilldi og egenkærlighed bliver til støv – helt til det punkt hvor der ikke er mere.

Det er sådan de bevarer dig under deres kontrol. De knuser dig så du ikke længere kan være i stand til at styre dig selv.

De ødelægger dig, hvilket gør at du tror ikke ikke fortjener det anderledes. De gør at du tror du er så heldig at have dem i deres liv, fordi du ikke tror at nogen anden nogensinde vil elske dig, og at du er en dårlig og grusom person.

Så du holder fast i deres kærlighed, fordi du ikke ved bedre, og du er bange for at give slip, og starte igen.

Når du bliver fodret med negativitet, og hævder at du er ude af stand til at leve uden dem, inkompetent, og at ingen har brug for dig, begynder du efter noget tid at tro på hende, og når den tid kommer, og du vil forlade ham, så kan du ikke. Du er bange for at du ikke kan klare det.

Narcissistiske forhold er som narkotika.

Overgrebene varer så længe at kroppen og hjernen bliver vant til det. Hvis du bryder fri, vil du begynde at føle at du har brug for ham. Du vil begære din dosis af narcissisten fordi han følelsesmæssigt har fanget dig i hans onde side.

Narcissistiske forhold er ydmygende.

Han vil trække dig ned i det mørkeste sted i dit liv. Du vil ikke være i stand til at tænke rigtigt, eller vide hvad du gør. Det eneste du ved er at du vil det skal stoppe.

Du vil fortsætte med at bede til at smerten skal forsvinde, og at han stopper, holder mund. Du vil brænde indvendigt, men dit ansigt vil være roligt. Koldt. Blankt.

Narcissistiske forandrer dig.

De husker hvem du har været. Disse mennesker river dig ned, og knuser dig indefra. De genopbygger dig til den person de ønsker at have ved sin side, altså ikke den ægte dig. Du er bare et tilfældigt offer som de ikke har nogle følelser for. Dine følelser er ikke en prioritet for dem. Du er ikke et menneske. For dem er du lille og ubetydelig. Ingen.

De forandrer dig indefra. Selv når du kommer væk fra ham, bliver du aldrig den samme igen. Du vil forsøge at få glæden tilbage i livet, og i begyndelsen vil det være næsten uudholdeligt.

Du vil ønske at du aldrig var blevet født. Du vil forbande den dag du mødte ham.

Du vil være vred på dig selv fordi du lod en narcissistisk sociopat ødelægge dit liv, ruinere dig. Men, det er ikke din fejl.

Du gjorde ikke noget galt, så du kan ikke bebrejde dig selv. Du ser dem aldrig komme. De er så bedrageriske og manipulerende at de kan skjule sig baf hvad som helst. Når de gør det, når du stoler på dem, så angriber de.

Narcissister bruger bedrageriske taktikker til at manipulere dig til at gøre tingene på deres måde. De får det altid som de vil have det, under alle omstændigheder, og du betaler prisen.

1. Projektion af negative følelser

Det er en forsvarsmekanisme for at beskytte sig selv. De projekterer deres negative følelser over på dig, og de giver dig skylden, noget som vil få dig til at føle dig som en lort, så de ikke føler sig som en. Men, de vil manipulere dig til at tro at det var din skyld, og du vil have det dårligt på grund af noget de har gjort.

Til sidst vil du selv sige undskyld for noget du ikke har gjort. Det bliver til et alvorligt problem, fordi en narcissist ikke kan acceptere at han tog fejl. Han kan ikke acceptere at han ikke er fejlfri, og at fra tid til anden, vil han begå en fejl. Det er derfor han har brug for dig til at projektere sine negative følelser til.

Han føler sig uskyldig, og han har brug for at have dig som hans syndebuk. Han vil være sårende og grusom, fordi han egentlig ikke interesserer sig for dig eller fine følelser i det hele taget.

2. Ændrer spillereglerne

Han vil altid finde fejl ved dig, Uanset hvor meget du prøver, så vil han ødelægge det og smide lort over alt hvad du gør. Hvis du gjorde alt hvad han bad dig om, og han ikke kan klage, så ændrer han spillereglerne.

Han vil ændre det han sagde tidligere, og give dig nye regler som er næste umulige at opfylde, bare så det ikke lykkedes for dig og du får det dårligt.

Han vil sætte dig i en situation hvor du skal arbejde hårdt for at han kan godkende dig. Desværre så søger du hans validering og godkendelse. Men hans konstante kritik vil slide på dig. Konstant brok vil efterlade ar på dig.

Du vil føle dig ænstelig og deprimeret fordi at det virker til at lige meget hvad du gør, så er det ikke godt nok til ham. Din selvfølelse forsvinder hurtigre en lysets hastighed, og mens det bliver mindre, øges chancen for at du bliver ham endnu mere underdanig.

Ved konstant at kritisere dig, afleder han dig fra alle de gode ting du har gjort, og får dig til at fokusere på de dårlige ting som gør at du selv føler dig elendig, og besat af at tænke på hvorfor der ikke er noget der lykkedes for dig.

3. Kontrol

Han vil forsøge at isolere dig fra resten af verden fordi, tro det eller ej, så er han bange. Han er bange for at du vil forlade ham, og at han mister sit offer. Han vil ikke have nogen at dræne, og det er det der vil ødelægge ham. Hvis han ikke har noget at suge energi fra, går han til grunde som en følelsesmæssig vampyr.

De vil være den eneste som har indflydelse på dit liv, sådan at de kan kontrollere dig. De vil distrahere dig fra dine venner og familie, sådan at du ikke får chancen til at høre sandheden fra dem, eller få råd og støtte fra dem.

Bortset fra at få dig så langt væk fra dem du kan lide, vil de forsøge at kontrollere hvor du skal hen og hvem du skal møde, hvor mange penge du bruger, og på hvad. Dit live bliver i princippet et fængsel, blot i det fri.

4. Skifter emne

Når du har fået nok, og du bliver “ædru” for et øjeblik, vil du se tingene for hvad de er. Måske du har fået nok, og vil konfrontere ham. På en eller anden måde formår du at samle al mod og styrke til dig for at gøre det, men hvad gør han så?

Han spiller naturligvis offeret, og tager et helt andet emne op end det du havde tænkt dig at tale om, og straffer dig for noget som du har gjort for tre måneder siden. Det er det de gør hele tiden.

Han vil bebrejde dig, eller udpege de fejl du begik for længe siden, og det er ikke tilfældigt. Han har vidst nøjagtigt hvordan han skal holde på det, så han kan bruge det mod dig på tidspunkter som dette, når han ikke har nogen anden udvej end at nævne dine tidligere fejl for at få dig til at føle det som om at det er dig der er misbrugeren og ham der er offeret.

Og selvfølgelig, har han aldrig nævnt det før nu. Han nævnte det ikke for 3 måneder siden, fordi han vidste at han fik brug for det på et andet tidspunkt.

5. Sarkasme

Han vil bruge grimme vittigheder, for at såre dig, men selvfølgelig, så bliver de gemt som harmløse vittigheder. Så hvis du bliver vred på grund af vittighederne, kan han få det til at se ud som om at du overreagerer og at der ingen grund er til at blive vred, eller blive såret fordi han bare driller dig.

Men det virkelige motiv bag dette, er ikke at drille dig, men for at såre dig.

Han vil bruge en nedladende tone overfor dig for at ydmyge dig endnu mere. Han vil opføre sig som om du er et barn, som om du er ude af stand til at gøre ting selv, og du har brug for ham til at vise dig alt.

Det er vanskeligt at holde sig stærk, og modstå alt det som narcissister er i stand til at gøre mod dig. De er ekstremt farlige og de kan ødelægge dig med deres sygdom, hvis du lader dem gøre det. Du må holde dig stærk, tro på dig selv, og tro på det du gør, fordi det han gør er ikke korrekt.

Lad ham ikke forvirre din hjerne, hvis du overgiver dig, vil du ikke være istand til at komme igen så let.

Og selv om han ødelagde dig, så er det ikke for sent at komme tilbage til livet. Du vil i det mindste lære en lektie og lære mere om dig selv. Du vil få dit selvværd og respekt tilbage.

Du vil lære at elske dig selv igen fordi ingen kan tage det fra dig for altid. De kan kun få dig til at glemme det, ikke miste det.