Skip to Content

21 Livsændrende Beslutninger, Du Skal Træffe I 2023

21 Livsændrende Beslutninger, Du Skal Træffe I 2023

Okay! Det er på tide at ændre lidt på tingene. Slutningen af året er lige rundt om hjørnet. Det er tid til at glemme det lort, du har haft i 2022, og lave nogle udfordringer for dig selv for 2023.

Hvis du ikke vil være ekstrem og bestige et bjerg eller gå til en anden stat, er her nogle ting, du kan gøre i stedet; det er små, men værdifulde udfordringer, som kan vende dit 2023 lige fra starten og gøre dit liv lettere.

Er du klar? Så er vi klar!

1. Lær at tage imod kritik. Lad være med at tage det personligt. Hvis du trods alt nådigt accepterer, at det, som nogen synes, du gør, er forkert, vil du kunne blive en bedre version af dig selv.

2. Vær stærk og hold dig væk fra giftige mennesker. Lad ikke nogen mobbe dig til at gøre noget, som du ikke har lyst til at gøre. Få giftstofferne ud af dit liv!

3. Når du elsker nogen, så sig det til dem. Vent ikke til særlige lejligheder med at fortælle nogen, at du elsker dem. Livet er kort, så få det bedste ud af det. Vent ikke for længe, for alt kan ske, og du vil fortryde, at du ikke har sluppet dine følelser ud i det åbne tidligere.

4. Det er aldrig for sent at gøre dine planer til virkelighed. Det er okay at have planer, men vær ikke for hård ved dig selv, hvis du ikke får dine mål til at gå i opfyldelse på lige præcis den måde, du ønsker. At tænke på det vil kun få dig til at føle dig dårligere tilpas, når du burde fokusere på, hvordan du løser problemet og kommer videre.

5. Lad være med at være besat af, hvor du skal være om et par måneder eller et år fra nu af. Hvis du bliver ved med at tænke på det, vil det skabe et enormt pres, og du vil ikke kunne holde det ud.

6. Gå væk fra folk, der kun suger din energi ud. Det er de mennesker, der tager og tager, men aldrig giver noget til gengæld.

7. Motionér. Gør ikke ting, der gør dig ulykkelig, men gør noget, der faktisk får dig til at føle dig bedre og gladere. Det kan være yoga, det kan være meditation. Det behøver ikke at være noget, der er alt for hårdt at håndtere.

8. Find en hobby. Find noget, som du altid har villet lave, men som du aldrig har haft tid til. Invester i dig selv og lær noget, du finder interessant eller nyttigt.

9. Gå efter ting, du aldrig har drømt om. Hvis der er et job, du tror, du ikke er kvalificeret til, så prøv alligevel at søge det. Måske vil de kunne lide dig, måske er du kvalificeret, men du er ikke klar over det.

10. Hold op med at bruge så meget tid på sociale medier. Især hvis du føler dig som lort ved at gøre det. Hvis der er nogle ting, du ikke kan lide, så lad være med at gøre dem. Verden går ikke i stå, hvis du ikke tjekker dine profiler i et stykke tid.

11. Indrøm dine fejltagelser. Forsøg ikke at finde andre at give skylden. Forsøg ikke at finde på undskyldninger for noget, der er din skyld. Stå bag alt, hvad du gør, og ryd op i det rod, du er ansvarlig for.

12. Du er ikke andet end blot et menneske. Og at begå fejl er en menneskelig ting at gøre. Lad være med at slå dig selv oven i hovedet.

13. Lav en plan. Gør dine drømme til virkelighed, og lav en trin-for-trin plan for, hvordan du gør det.

14. Værdsæt dig selv. Din krop er en hellig ting. Hold den i sikkerhed og værdsæt dig selv. Hver morgen, når du står op, skal du se dig selv i spejlet og være glad for dig selv. Lad ikke dine fejl definere dig, men gør dem til de smukkeste ting ved dig.

15. Fortæl din hemmelighed til nogen. Hold den ikke på flaske, for den vil æde dig levende. Find en ven at betro dig til, de vil give dig råd, og de vil være din skulder at græde ud ved.

16. Læs en bog. Men læs en rigtig paperback-bog. Lugt til siderne, hyg dig i din sofa, gør dig det behageligt og varmt og læs.

17. Stå op for dig selv. Hvis du ikke er enig med nogen, så lad dem vide det og bevis din pointe. Men lær at gøre det uden at skændes.

18. Lad være med at stirre på din telefon. Når du er sammen med venner, så læg din telefon væk. I skal ikke mødes til kaffe, så I begge kan stirre på jeres telefoner. I mødes, så I kan snakke sammen.

19. Lær at sige undskyld. Hvis du har gjort nogen noget forkert, så undskyld. Vær oprigtig om, hvordan du har det, og sig undskyld. Du vil gøre den anden person glad, men du vil også gøre dig selv glad. Der er intet smukkere end tilgivelse.

20. Vælg altid venlighed. Vi er alle sammen i samme båd, hjælp andre mennesker med at føle sig accepteret.

21. Sig ofte tak til dem, der fortjener det. Folk trives, når de bliver værdsat, husk det altid.