Skip to Content

2023, Tak For Alle Fejlene

2023, Tak For Alle Fejlene

2023, det har været en fornøjelse.

Vi har haft en lang tur med op- og nedture – måske flere nedture end opture, men sådan måtte det være. Jeg forstår det godt. Jeg var nødt til at lære alt det, du ville lære mig.

Vi, dette år og jeg, var nødt til at afslutte det med et brag. Ellers ville jeg ikke have lært noget.

Jeg var nødt til at miste så mange ting for at forstå, hvad der var på vej. Jeg var nødt til at ramme bunden for at lære at rejse mig igen – stærkere, klogere, bedre.

Du har ladet mig begå den ene fejl efter den anden, fordi du ville lære mig en lektie. Du ville have mig til aldrig at gøre det igen.

Nu, hvor dit og mit kapitel er ved at være slut, er jeg ikke vred længere. Det var jeg i begyndelsen. Jeg kunne ikke acceptere, hvad der skete med mig. Jeg kunne ikke acceptere, at så mange dårlige ting kom efter hinanden.

Jeg kunne ikke tro, at det hele skete på samme tid, som en kædereaktion, der ikke havde til hensigt at stoppe.

Nu indser jeg, at der var en grund til alt det, jeg gik igennem. Alle de fejl, jeg har begået, har banet vejen for en lykkeligere fremtid. Jeg kunne bare ikke se det lige med det samme. Men jeg ved det nu.

Jeg var så bange for afslutninger. Jeg frygtede at sige farvel. De betød, at noget var forbi, og forbi betyder tristhed. Det betyder ensomhed. Men hvad jeg ikke så, var, at med hver afslutning starter noget nyt.

Afslutninger behøver ikke at være deprimerende og sårende. Afslutninger betyder, at der kommer til at ske noget andet.

Noget andet betyder forandring, og forandring er godt, for efter hvert afsluttet kapitel kommer der et nyt.

Og det er op til mig at beslutte, om det kapitel skal blive værre, end jeg allerede har følt, eller bedre. Det er op til os alle. Vi skaber vores egen skæbne.

2023, du lærte mig at tro på mig selv, da jeg var allermest usikker. Du lærte mig at stå op og kæmpe, når det eneste, jeg havde lyst til, var at kravle i seng og aldrig stå op.

Du fik mig til at lytte til den lille stemme indeni, som blev ved med at sige: “Prøv, vær bedre, vær stærkere, prøv hårdere!”

Du udfordrede mig og tvang mig til at ramme mine grænser, så jeg virkelig kunne se, hvad jeg var i stand til at gøre. Du fik mig ud af min komfortzone og fik mig til at konfrontere min frygt i stedet for at løbe væk. Tak for det.

I løbet af dette år har jeg lært, hvad det virkelig vil sige at være modig og udnytte alle de muligheder, jeg har foran mig. Jeg var bare nødt til at gribe hvert øjeblik, jeg troede ville bringe mig forandring. En forandring til det bedre.

Jeg har lært, at man ikke kan hænge fast i fortiden. Man er nødt til at se fremad, for hvis man ikke griber det øjeblik, der kommer, kommer det øjeblik aldrig tilbage. Det er bedre at gå efter det end at gå glip af det og fortryde det resten af livet.

2023, du har lært mig at leve i nuet, give slip på fortiden og se frem mod fremtiden.

Du har lært mig, at der var en grund til alle de fejl, jeg begik. Hvert eneste forkerte skridt, jeg tog, førte mig til noget nyt. Jeg så det bare ikke dengang.

2023, de fejl, jeg har begået, bragte mig til mit bristepunkt, men den styrke, jeg har fået, fik mig til at komme over det.

Kære 2023, du har givet mig overraskelser, jeg ikke havde forventet. Du har kastet mig ud i en forfærdelig storm, hvor vinden har kastet mig frem og tilbage. Du har kørt mig på følelsesmæssige rutsjebaner og bragt mig til destruktion.

Men kære 2023, du har også givet mig håb, optimisme og tro på, at jeg kan overleve alt det uheld og de elendige kort, jeg har fået på hånden.

For ser du, her er jeg, ved slutningen af endnu et år, og venter på at starte endnu en historie af de mange, der endnu skal komme.

I løbet af de turbulente tider, hvor der pludselig skete millioner af ting, slog du mig ikke ned hele vejen. Du besluttede dig stadig for at vise mig, at der altid er en vej ud, at der altid er en løsning.

Du gav mig den styrke, jeg ikke vidste, jeg havde. Du gav mig lektioner, jeg aldrig vil glemme.

2023, jeg er ked af, at du er ved at være forbi, for det betyder, at jeg lader fortiden blive i fortiden. Men i 2023 er jeg glad for, at du endelig er forbi, for det betyder, at jeg kan gøre tingene om igen. Jeg får en frisk start.

Jeg kan gøre, hvad mit hjerte vil. Jeg kan forfølge mine drømme. Jeg kan give slip på ting, jeg ikke ønsker at huske.

2023, tak for alle de fejl, jeg har begået. Tak, fordi du har hjulpet mig med at blive en anden person, end jeg var for et år siden.