Skip to Content

2022, Tak For Alle Fejlene

2022, Tak For Alle Fejlene

2022, det har været en fornøjelse.

Vi har haft en lang tur med op- og nedture – måske flere nedture end opture, men sådan skulle det være. Jeg forstår det godt. Jeg var nødt til at lære alle de lektioner, du ville lære mig.

Vi, dette år og jeg, var nødt til at slutte det med et brag. Ellers ville jeg ikke have lært noget.

Jeg var nødt til at miste så mange ting for at kunne værdsætte det, der var på vej. Jeg var nødt til at ramme bunden for at lære at rejse mig igen – stærkere, klogere, bedre.

Du har ladet mig begå den ene fejl efter den anden, fordi du ville give mig en lærestreg. Du ville have, at jeg aldrig skulle gøre det igen.

Nu, hvor dit og mit kapitel er ved at være slut, er jeg ikke vred længere. Det var jeg i begyndelsen. Jeg kunne ikke acceptere, hvad der skete med mig. Jeg kunne ikke acceptere, at så mange dårlige ting kom den ene efter den anden.

Jeg kunne ikke tro, at det hele skete på samme tid, som en kædereaktion, der ikke havde til hensigt at stoppe.

Nu er jeg klar over, at der var en grund til alt det, jeg gik igennem. Alle de fejl, jeg har begået, banede vejen til en lykkeligere fremtid. Jeg kunne bare ikke se det med det samme. Men jeg ved det nu.

Jeg var så bange for ender. Jeg frygtede at tage afsked. De betød, at noget var slut, og slut betyder sorg. Det betyder ensomhed. Men hvad jeg ikke så, var at med hver slutning starter noget nyt.

Slutninger behøver ikke at være deprimerende og sårende. Slutninger betyder, at der vil ske noget andet.

Noget andet betyder forandring, og forandring er godt, for efter hvert afsluttet kapitel kommer der et nyt.

Og det er op til mig at beslutte, om det kapitel skal tage en drejning til det værre end det, jeg allerede har følt, eller til det bedre. Det er op til os alle sammen. Vi skaber vores egen skæbne.

2022, du lærte mig at tro på mig selv, da jeg var mest usikker. Du lærte mig at stå op og kæmpe, når jeg kun havde lyst til at kravle i seng og aldrig komme op.

Du fik mig til at lytte til den lille stemme indeni, som blev ved med at sige: “Prøv, bliv bedre, bliv stærkere, prøv hårdere!”

Du udfordrede mig og tvang mig til at gå til mine grænser, til virkelig at se, hvad jeg var i stand til at gøre. Du fik mig ud af min komfortzone og fik mig til at konfrontere min frygt i stedet for at løbe væk. Tak for det.

I løbet af dette år har jeg lært, hvad det virkelig betyder at være modig og drage fordel af alle de muligheder, jeg har foran mig. Jeg skulle bare gribe hvert øjeblik, som jeg troede ville bringe mig forandring. En forandring til det bedre.

Jeg har lært, at man ikke kan blive hængende i fortiden. Man er nødt til at se fremad, for hvis man ikke griber det øjeblik, der kommer, vil det øjeblik aldrig komme tilbage. Det er bedre at gå efter det end at gå glip af det og fortryde det resten af sit liv.

2022, du har lært mig at leve i nuet, give slip på fortiden og se fremad mod fremtiden.

Du har lært mig, at der var en grund til alle de fejl, jeg har begået. Hvert forkert skridt, jeg tog, førte mig til noget nyt. Jeg kunne bare ikke se det dengang.

2022, de fejl, jeg har begået, bragte mig til mit bristepunkt, men den styrke, jeg har fået, fik mig til at komme over det.

Kære 2022, du har givet mig overraskelser, som jeg ikke havde forventet. Du har kastet mig ud i en forfærdelig storm med vinden, der kastede mig frem og tilbage. Du har kørt mig på følelsesmæssige rutsjebaner og bragt mig til ødelæggelse.

Men kære 2022, du har også givet mig håb, optimisme og tro på, at jeg kan overleve alt det uheld og den elendige hånd med kort, jeg har fået.

For ser du, her står jeg ved slutningen af endnu et år og venter på at starte endnu en historie af de mange, der endnu skal komme.

I løbet af de turbulente tider, hvor millioner af ting pludselig skete, slog du mig ikke ned hele vejen igennem. Du besluttede stadig at vise mig, at der altid er en vej ud, at der altid er en løsning.

Du gav mig den styrke, som jeg ikke vidste, jeg havde. Du lærte mig lektioner, som jeg aldrig vil glemme.

2022, jeg er ked af, at du er ved at være slut, for det betyder, at jeg lader fortiden ligge i fortiden. Men 2022, jeg er glad for, at du endelig er forbi, for det betyder, at jeg kan gøre tingene forfra igen. Jeg får en ny start.

Jeg kan gøre, hvad mit hjerte ønsker. Jeg kan forfølge mine drømme. Jeg kan give slip på ting, jeg ikke vil huske.

2022, tak for alle de fejl, jeg har begået. Tak fordi du har hjulpet mig til at blive et andet menneske, end jeg var for et år siden.