Skip to Content

Sådan Elsker Du En Overtænker

Sådan Elsker Du En Overtænker

Når man elsker en overtænker, elsker man en, der er forvirret hele tiden.

Du elsker en, der ikke kan slukke for tankerne, en, der kæmper med millioner af spørgsmål hver dag. Du elsker en, hvis sind er et stort rod.

En overtænker kan ikke kontrollere sine tanker. De kan ikke gemme dem i skuffer inde i deres sind. De kan kun forsøge at fange dem, mens de flyder rundt i fuldstændig uorden.

Deres sind snyder dem. Det ene øjeblik er de rolige og samlede, men så snart der sker noget, en ny situation eller en uforudsigelig situation, begynder de at overtænke.

Hvad nu hvis dit, hvad nu hvis dat, hvordan skal jeg gøre dit eller dat. De kan ikke holde op med at stille spørgsmål og bekymre sig om udfaldet.

De er mennesker, der tager én ting ad gangen. De vil bearbejde beslutninger, indtil de er hundrede procent sikre på, at de har truffet den rigtige.

Og når de er færdige med det, begynder de at tænke over noget andet. Det er udmattende at leve på den måde med et spørgsmålstegn hængende over hovedet hele tiden.

Når man elsker en, der overtænker, må man være tålmodig med vedkommende. Man skal vide, hvordan man beroliger dem og undgår at gøre dem endnu mere paniske. Man skal kunne forstå dem.

Du er nødt til at vise dem, at du er ved deres side, når de har brug for dig. Ord betyder intet for dem. De er kun tomme fraser, der kommer ud af din mund.

De kan kun få dem til at tænke endnu mere over tingene. Mener du virkelig, hvad du siger? Hvad nu, hvis du bare siger det? Hvad med når det bliver rigtig alvorligt, gør du så det, du sagde, du ville?

Du er nødt til at vide, hvordan du redder dem fra at drukne i et hav af spørgsmål, når de står i en svær situation. Du skal vide, hvordan du ryster dem og bringer dem tilbage til virkeligheden.

Du skal vide, hvordan du viser dem, at der altid er en løsning på ethvert problem, og at I vil løse det sammen.

Du er nødt til at være forstående. Du er nødt til at indse, at selvom du synes, at alt er okay, så synes de, at alt er forfærdeligt.

Du er nødt til at forstå, hvorfor du er blevet oversvømmet med spørgsmål ud af det blå. Du er nødt til at vide, at deres humørsvingninger ikke er tilsigtede. Du skal vide, at deres frygt er sand og ærlig.

De kan ikke ignorere deres tanker. De kan ikke lukke ned og sætte sig selv på autopilot gennem livet. De kan ikke kontrollere deres sind og bare beslutte sig for at slippe af med alle de tanker, der roder rundt i deres hjerne og holder dem vågne om natten.

Du skal vise dem, hvor meget du elsker dem, selv i de perioder, hvor de hader sig selv og fortaber sig i deres tanker.

Du er nødt til at vise dem empati og gøre dem opmærksomme på, at du ikke går nogen steder.

Du skal vise dem, at du også er sårbar, at der også er ting, der skræmmer dig. Du skal vise dem, at de ikke er alene. Du skal lade dem vide, at det er okay at fortælle dig, hvad de er bange for og bekymrede over.

Du skal blive ved med at gentage for dem, at du elsker dem, selv om det er hundrede gange om dagen. Alle dine “jeg elsker dig” gør dem roligere og mere afslappede. Måske betyder det ikke så meget for dig, men det betyder alverden for dem.

Du er nødt til at være ærlig. Du er nødt til at fortælle dem, hvordan du har det. Du er nødt til at vide, hvordan du fortæller dem, hvad der foregår i dit hjerte og sind, for hvis du ikke gør det, vil de tænke på det hele tiden og bringe deres sind til det punkt, hvor det falder fra hinanden.

Du er nødt til altid at vise dine følelser og lægge dem åbent frem, aldrig skjule dem, for det vil de fornemme og blive besat af, hvorfor du skjuler noget for dem.

En zillion scenarier vil gå rundt i deres hoveder, fra de værste til de mere tålelige. Men de vil alle gøre dem ængstelige og skræmte.

Du er nødt til at vide, hvordan du beroliger dem og jager deres angst væk. Du er nødt til at vide, hvordan du viser dem, hvor smuk en person de er. Du skal vide, hvordan du fremhæver deres kvaliteter og gode sider. Du skal vide, hvordan du viser dem sandheden og får dem ud af deres rodede og ængstelige sind.

Du skal vide, at de sætter spørgsmålstegn ved alt, også ved dig. Du er nødt til at være forberedt på alle situationer.

I kan have en dejlig, rolig aften, hvor I slapper af, og pludselig bombarderer de dig med spørgsmål, som har kørt rundt i hovedet på dem i et stykke tid, og som bare ikke kan blive derinde længere.

Jeg ved godt, at det er svært at elske en overtænker. Men er alle forhold ikke svære? Er kærlighed ikke svær? Jo større den er, jo sværere bliver den. Jo mere dine følelser vokser, jo mere er der på spil. En overtænker kan drive dig til vanvid.

Nogle gange kan du ikke klare det længere, men en overtænker vil aldrig forlade dig. De vil være loyale, og deres kærlighed er noget, du aldrig har oplevet før.

De ved, hvor meget du gør for dem. De ved, at det er svært at holde nogen på jorden.

De ved, at det er næsten umuligt at få dem ud af deres hoved og berolige dem, når alle spørgsmålene begynder at vandre rundt i deres sind.

De vil elske dig til det sidste, uanset hvor mærkelig du er, eller hvor mange fejl du har. De vil elske dig, uanset hvad du har efterladt i fortiden.

De vil elske dig, fordi de ved, at de er en håndfuld, og din kærlighed er så stærk, at hver gang du har fået nok, giver det dig et skub til ikke at opgive dem. Ikke at give op på jer to.