Skip to Content

Når En Kvinde Holder Op Med At Skændes, Betyder det, At Du Ikke Længere Er Værd At Skændes Med

Når En Kvinde Holder Op Med At Skændes, Betyder det, At Du Ikke Længere Er Værd At Skændes Med

Forleden sad jeg sammen med nogle af mine mandlige venner, og jeg stillede dem det ultimative spørgsmål: “Hvad er det, der irriterer dem mest ved piger?”

Jeg talte ikke om, hvad der irriterer dem ved at date, for de er alle forskellige – jeg talte om de ting, der irriterer dem ved de kvinder, de kan lide og er i et forhold med.

Og de var alle enige om én ting: De kan ikke fordrage irriterende piger. Sådan klassificerer de piger, der påpeger deres fejl og kritiserer dem for deres handlinger.

Før vi går videre, så lad os lige få en ting på det rene: Jeg kender alle disse fyres kærlighedshistorier, og jeg ved præcis, hvilke af deres ekser de taler om.

De taler ikke om besidderisk jaloux piger. De taler ikke om kvinder, der så dem som ikke gode nok, eller om kvinder, der blev ved med at nedgøre dem.

I stedet var det de piger, der gjorde deres bedste for at gøre mine venner til bedre mænd. De piger, der investerede deres tid, energi og nerver i fyre, der aldrig fortjente dem.

Det var de kvinder, der kæmpede for deres mænd. De kvinder, der gjorde alt, hvad der stod i deres magt, for at få deres forhold til at fungere på den ene eller anden måde.

Lad os få én ting på det rene: Ingen af disse forhold var idylliske. Der var mange skænderier, men én ting var sikkert: Hver eneste af disse kvinder elskede helhjertet mine venner.

Men hver af disse historier havde et lignende udfald. Før eller siden blev alle disse piger trætte.

De droppede mine venner, gik væk fra dem og vendte aldrig tilbage.

Alle disse fyre endte med at få knust deres hjerte, da det gik op for dem, hvad de havde mistet, men nu lader de selvfølgelig som om, at sådan noget aldrig er sket.

Ikke desto mindre sker disse ting. Det er faktisk et ret typisk scenarie.

En fyr møder en pige. De forelsker sig, men så snart han ser, at han er kommet ind under huden på hende, viser han sit sande ansigt.

Han begynder at tage hende for givet og tænker, at der ikke er noget, han kan gøre for at få hende til at opgive ham. Han er så overbevist om, at denne pige er kommet for at blive, at han ikke anstrenger sig for at holde hende ved sin side.

Samtidig er pigen den eneste, der kæmper for dette forhold. Hun gør alt for at få tingene til at fungere.
Hun tilgiver ham for alt det lort, han udsætter hende for.

Men hvorfor? Fordi hun elsker ham, og fordi hun ser noget i ham – hun ser et håb om, at denne mand en dag vil være hendes lykkelige til sine dages ende.

Telenovelaen fortsætter og fortsætter i årevis. Hun flytter bjerge for hans skyld, mens han ikke er villig til at flytte en finger for hendes skyld.

Og så, efter alle de nye chancer, finder hun ud af det hele. Hun fatter det endelig: Han er ikke værdig, har aldrig været det og vil aldrig blive det.

Hun indser, at hun har spildt mange år af sit liv på en fyr, som aldrig ville give hende det, hun har brug for. Efter at have gjort alt, hvad hun kunne, indser hun, at det hele var forgæves.

Denne pige ser sandheden og bryder dette ensidige forhold. Ja, hun har prøvet det før, men denne gang er det anderledes.

Denne gang er det ikke en tom trussel. Denne gang opgiver hun ham, fordi hun indser, at han ikke længere er værd at kæmpe imod.

Der er ikke mere skænderi, ikke mere råben, ikke flere ultimatummer, ikke mere tiggeri, ikke mere jagten … Alt, hvad der er tilbage, er hendes tavshed.

Det er nu, alle mænd er på røven. Det er tegnet på, at han har nået et punkt, hvor der ikke er nogen vej tilbage.

Og det er præcis, hvad der er sket for de fleste af mine mandlige venner. Så hvis du er sådan, så vær anderledes og ændr din skæbne i tide.

Hvis du har en pige, der skændes med dig – betyder det, at hun stadig har styrken til at kæmpe for dig.

Det betyder, at du skal betragte dig selv som heldig, for når hun holder op med at prøve, vil du ønske, at alt brokkeriet og kritikken kommer tilbage. Du vil ønske, at hendes kærlighed kommer tilbage.