Skip to Content

Hvorfor Kan Fyre Lide Situationer? 10 Grunde Afsløret

Hvorfor Kan Fyre Lide Situationer? 10 Grunde Afsløret

Er det bare mig, eller er ægte relationer blevet uddøde? Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har hørt en fyr og en pige blive et ægte par.

Alle mine venner er i afslappede forhold af en eller anden form – de har venner med fordele eller går fra det ene hookup til det andet. Da jeg forsøgte at finde ud af, hvad der havde ændret sig i de sidste par år, kom jeg frem til én konklusion: I de fleste tilfælde er det mændene, der flygter fra faste romantiske forhold. Det er dem, der tager initiativ til disse situationer, og pigerne følger bare med, fordi de tror, at de ikke har andre muligheder.

Men det egentlige spørgsmål er: Hvorfor kan fyre lide situationsforhold? Hvad er der i det for dem? Hvorfor ville en gennemsnitlig fyr i dag vælge afslappet dating frem for den ægte vare? Her er, hvad jeg fandt ud af:

Hvorfor kan fyre lide situationsforhold?

Jeg talte med nogle af mine mandlige venner og spurgte dem: “Hvorfor kan fyre lide situationsforhold?” Alt, hvad de fortalte mig, kan opsummeres i disse 14 svar:

1. Spændingen ved jagten

Mænd er naturlige jægere. Ved du, hvilken fyr der kan lide dig mest? Den, der ved, at han ikke kan få dig. Eller, for at være helt præcis, den, der er nødt til at jagte dig.

Når du kommer ind i et rigtigt forhold, er der ikke mere jagt. Sikke en lettelse, tænker du sikkert. Tja, sådan er det for modne mennesker. På den anden side er umodne drenge afhængige af jagtens spænding.

Og det er præcis det, de aldrig holder op med at få i et FWB-agtigt forhold. De ved aldrig, hvad der vil ske næste gang, og hvad morgendagen bringer.

Denne adrenalin holder en fyr afhængig af dig. På den måde forsvinder sommerfuglene praktisk talt aldrig.

2. Forholdsfordele uden det egentlige forhold

Hvis en mand er ærlig, er dette nok et af de mest almindelige svar, han vil give på spørgsmålet “Hvorfor kan fyre lide situationsforhold?”. Hvor kompliceret det end kan virke, er det faktisk en af de enkleste ting i verden: De nyder at få alt uden at give noget til gengæld.

I bund og grund giver du en fyr alle fordelene ved et forhold, uden at han faktisk kalder dig sin kæreste.

Du er der, når han vil på date, han har en at sende sms’er til, når han har lyst, en at rejse med og en at ringe til midt om natten, når alle hans venner har travlt.

Han har en pige at nusse med, en pige at sove ved siden af, en pige at kysse og, lad os se det i øjnene, vigtigst af alt, en pige, han har til rådighed som en booty call. Denne fyr har en til at elske ham, tage sig af ham og udføre alle kæresteopgaverne.

Og hvad giver han dig til gengæld? Det er rigtigt: et, stort, ingenting. Du har ingen ret til at plage ham eller være jaloux.

Når du råber ham op for ikke at give dig nok opmærksomhed eller glemme din fødselsdag, fortæller han dig bare, at I ikke er i et seriøst forhold. Han behøver ikke at dukke op for at skifte dit flade dæk, og han er heller ikke forpligtet til at være din ledsager til vigtige begivenheder.

Er det nogensinde gået op for dig, at du har problemer med et forhold med en person, som du ikke er i et forhold med?

3. Forpligtelsesfobier

Nogle mænd er rædselsslagne for, at det at indgå i et fast forhold betyder, at de mister al deres frihed. Disse mænd kaldes for forpligtelsesfobikere, og de går kun fra det ene situationsforhold til det andet.

De foretrækker casual dating frem for den rigtige aftale, fordi de ikke føler noget ansvar, før de rent faktisk definerer din romance.

Det sjoveste er, når en forpligtelsesfobisk mand opfører sig som din kæreste. Han sms’er dig hele tiden, nyder at tilbringe tid sammen med dig og er endda jaloux på andre fyre i dit liv. I bund og grund er I to i et forhold, men I har aldrig givet det en rigtig titel.

Men når du beder ham om at gøre tingene officielle, løber han væk fra dig. Det er som om han går ud fra, at du vil binde ham og tage al hans frihed fra ham i det øjeblik, han accepterer at være din egentlige kæreste.

4. “Lovlig” utroskab

Hvorfor kan fyre lide situationsforhold? Tja, for mange fyre er næsten forhold faktisk bare en undskyldning for at være “lovligt” utro. Lad os se det i øjnene – du kan være jaloux alt det, du vil, men du har ikke ret til at udtrykke din jalousi, fordi du ikke er denne mands officielle kæreste.

Han har måske tilfældig sex og one-night stands med tilfældige piger, og det er teknisk set ikke at betragte som utroskab. Han har lov til at være på Tinder og andre online dating-apps, og det har du ikke noget at sige til.

Du må ikke tjekke hans telefon, spørge ham om hans opholdssted eller plage ham om piger, han følger på Instagram, Snapchat og andre sociale medieplatforme. I to er venner med fordele, og han har ret til at opføre sig på denne måde.

Det er i hvert fald det, han siger, når du konfronterer ham med alle de andre kvinder i hans liv. Ikke nok med det: Han minder dig om, at du gik med til disse vilkår, og at du også er fri til at gøre, hvad du vil.

Og når du kommer til at tænke over det – så tager han ikke fejl. Du har jo selv valgt denne form for kærlighedsliv for dig selv.

5. Holder deres muligheder åbne

Mænd kan godt lide situationsforhold, fordi de på den måde kan holde deres muligheder åbne. Vil de ende med rent faktisk at date dig? Eller vil en anden, mere bekvem kvinde dukke op i sidste øjeblik? Hvem ved?

I dette scenarie holder en fyr dig som sin backup-plan. Jeg ved godt, at det lyder hårdt, men han vil give dig titlen som hans kæreste, hvis der ikke dukker nogen bedre op, når han bliver træt af sit ungkarlsliv.

Og i mellemtiden? Tja, han er fri til at gøre, hvad han vil, uden at bekymre sig om dit velvære.

6. Følelsesmæssigt utilgængelige mænd

Her er endnu en grund til, at mænd vælger situationsforhold: De er følelsesmæssigt utilgængelige. Du møder en fyr, der simpelthen ikke er klar til et forhold, fordi han stadig ikke er kommet sig over sin eks, eller fordi han ikke føler sig i stand til at åbne sig op for en ny person.

Det er en god ting, hvis han er ærlig fra starten. Du bør sætte pris på, at han fortæller dig sandheden og beder dig om ikke at forvente meget.

Det betyder dog ikke, at du skal holde fast i denne mand, især ikke hvis det er sandsynligt, at du vil opbygge en følelsesmæssig forbindelse med ham.

Faktisk er de fleste fyre, der hævder at være følelsesmæssigt utilgængelige, faktisk omvandrende røde flag. Inderst inde ønsker de, at du skal kæmpe for dem og give dem dit alting. Samtidig forventes det, at du forstår, at de ikke kan give dig deres kærlighed tilbage.

7. Det er sjovere

Mange af mine mandlige venner siger, at situationsforhold er meget sjovere end egentlige forhold. Jeg mener, du får kun de gode dele af den romantiske forhold.
Du får sommerfuglene, du har jagten, og du har regelmæssig sex.
Men man skændes ikke om hverdagsting, som f.eks. hvem der skal tage skraldet ud, eller hvem der har liket en anden persons billede på de sociale medier.
Der er ingen jalousi, ingen tranghed og intet ansvar.

Når du er i et situationsforhold, er du ikke forpligtet til at se din partner regelmæssigt. Du behøver ikke at blive og lytte til dem og høre på deres brok, og du behøver ikke at finde dig i deres irriterende venner og familie.

Du behøver ikke at holde dem i hånden i svære tider, og du behøver ikke at stå til rådighed for dem, når de har brug for dig. Når du ønsker at slå op, behøver du heller ikke at tænke på, hvordan du vil gøre det.

I forsvinder bare fra hinandens liv, og det er det hele.

Der er ikke noget, der hedder at falde ind i en rutine. I det øjeblik spændingen er væk, er du også væk.

8. De elsker dig ikke nok

Lad os få en ting på plads: Hvis en mand ved, at du holder af ham, men han bliver ved med at holde dig i snor med dette situationsforhold, er han ligeglad med dine følelser.

Den barske sandhed er, at han ikke elsker dig nok til at gøre dig til sin kæreste.

Han må fortælle dig, at han ikke er klar til et forhold lige nu. Nå, men gæt hvad? Han er ikke klar til et forhold med dig.

Er han ligeglad med, at han sårer dig? Absolut ikke! Har han dårlig samvittighed over at ødelægge dit mentale helbred? Nej! Er han ligeglad med at udsætte dig for denne hjertesorger? Også nej.

Hvis han elskede dig, ville han ikke være immun over for din smerte. Han ville gøre alt, hvad der står i hans magt, for at gøre dig lykkelig. I stedet gør han dig kun ulykkelig!

9. Det booster deres ego

Dette er noget, som ikke mange mænd vil indrømme, men sandheden er, at situationsforhold styrker deres selvværd. Jeg taler selvfølgelig om dem, som de selv tager initiativ til.

Hvis din næsten-kæreste ser, at du er klar til at blive hos ham, selvom han nægter at give dig det, du ønsker og fortjener, ser han sig selv som Apollo. Han opfatter sig selv som uimodståelig.

Du er der og tigger ham om at give dig krummer af hans opmærksomhed. Du er der og elsker ham på trods af hans opførsel og på trods af, at han ikke elsker dig tilbage.

Alt sker efter hans betingelser. Han kan se andre piger, mens du kun har øjne for ham. I bund og grund kan han gøre, hvad han vil, og du holder dig ved hans side, uanset hvad der sker.

Gør det ham til et forfærdeligt, giftigt menneske? Absolut, ja, men et selvsikkert forfærdeligt, giftigt menneske.

10. Mindre indsats involveret

Hvorfor kan fyre lide situationships? Tja, en af grundene er, at næsten forhold fritager dem for kærestepligter.

Din næsten-kæreste behøver ikke at gøre en indsats for at holde dig ved sin side. Alt han skal gøre er at sende dig en sms, og du du vil dukke op på hans dørtrin i løbet af få minutter.

Han behøver ikke at købe blomster til dig regelmæssigt, og det forventes heller ikke, at han skal give dig romantiske overraskelser. Han har ikke det “ansvar” at sende dig en godmorgen- og godnat-sms hver dag.

Han behøver ikke at tage sig tid i sin stramme kalender til at se dig. Han kan tage på en tur med sine venner uden at give dig besked, endsige rådføre sig med dig.

Listen er stort set uendelig, men du kan nok se, hvor jeg vil hen. Denne mand investerer ingen energi i dit situationsforhold.

Er et situationsforhold giftigt?

Et situationsforhold behøver ikke altid at være giftigt. Faktisk er det kun giftigt, når det ikke er en gensidig aftale. Hvad betyder det?

Jo, hvis du er i et situationsforhold med en mand, bare fordi han vil have det, så er det giftigt og usundt. Samtidig ville du give alt for, at I to skulle være i et rigtigt forhold, men du nøjes med mindre på denne måde.

Du ved, at hvis du giver ham et ultimatum om at gøre dig til hans kæreste eller forlade ham, vil du miste ham for altid. Så du antager, at det er bedre at have ham på denne måde end slet ikke at have ham.

Selvfølgelig håber du i al hemmelighed, at I to snart bliver et rigtigt par. Og hvad med ham? I stedet for at være fair og lade dig gå, beholder han dig som sin reserveplan, hvis der ikke skulle komme noget bedre.

Hvis dette er noget, du kan relatere til, er der ingen tvivl om, at dit situationsforhold er giftigt.

Er et situationsforhold sundt?

Ja, situationsforhold kan være sunde – hvis alle involverede personer er enige om, at det skal være sådan. Nogle gange nyder både du og den fyr, du er sammen med, at tilbringe tid sammen uden at definere jeres forholdsstatus. Men det er det, I begge to virkelig ønsker – I har ikke aftalt det for at beskytte jeres egoer og ikke se desperate ud.

Hvis alle kort er på bordet lige fra starten, kan jeres situationsforhold være sundt. Hvis en af jer pludselig skifter mening, skal I selvfølgelig være ærlige om det. Kommuniker dine behov og ønsker, og der vil ikke være nogen problemer undervejs!

Bliver situationsforhold til et forhold?

Jeg vil være ærlig over for dig: De fleste situationsforhold bliver aldrig til langvarige forhold. Faktisk er det mest sandsynlige scenarie, at du vil blive forelsket i din næsten-kæreste, mens han ikke vil danne en følelsesmæssig forbindelse. Og lige pludselig står du tilbage med knust hjerte.

Det betyder dog ikke, at det er umuligt for et næsten-forhold at blive til et sundt forhold. Faktisk ender nogle one-night stands med at ende i langvarige ægteskaber. I bund og grund afhænger det hele af parret.

Men her er et datingråd: Det er bedre ikke at gøre sig forhåbninger! Forvent ikke for meget, for lykkelige slutninger i disse historier er ekstremt sjældne.

Hvorfor ender jeg altid i en situation med et forhold?

Svaret på dette er ret nemt: Du ender i situationsforhold, fordi du giver kæresteprivilegier til fyre, som ikke har den anstændighed at give dig denne titel. Du er for usikker til at tale om dine standarder lige fra starten.

Når du først begynder at se en fyr, bør du fortælle ham, at du ikke vil nøjes med mindre end et rigtigt forhold. Desværre er det ikke sådan, du opfører dig. Tværtimod er du bange for, at han vil opfatte dig som desperat, hvis du siger dette.

Jamen, tro mig – det vil han ikke. Du vil kun vise ham, at du ved, hvad du vil have, og at du ikke er bange for at få det.

Den næste grund til, at du altid ender i situationsforhold, ligger i det faktum, at du ikke ved, hvornår du skal sige stop. Du kan se, at denne mand, du er sammen med, aldrig vil sætte en etiket på jeres forhold.

Du kan se, at jeres næsten-forhold ikke fører nogen steder hen, men på trods af det bliver du ved med at gøre dig forhåbninger. Du bliver hos denne mand og bliver ved med at nøjes med mindre. Før du ved af det, spilder du år på en romance uden fremtid.

Som afslutning:

Nu hvor du har fået et smugkig ind i den mandlige hjerne og lært svarene på “Hvorfor kan fyre lide situationsforhold?” Jeg håber, at du vil bruge denne viden til noget godt.

Misforstå mig ikke: Jeg dømmer dig ikke, hvis du virkelig ønsker denne type forhold.
Men hvis du vil have den ægte vare, skal du ikke lade en mand bruge dig til tilfældig sex.

Tro mig, han er det ikke værd. Der er masser af fyre, der vil give dig det, du ønsker og fortjener.

I stedet for at spilde mere af din dyrebare tid, energi og kræfter på en person, der aldrig vil se din sande værdi, så gå væk fra denne kvasiromantik. Lær at værdsætte og respektere dig selv! Indtil du gør det, vil ingen andre heller gøre det.