Skip to Content

Hvis Han Gør Disse 8 Ting, Er Han En Verbal Misbruger Forklædt Som En Rigtig Mand

Hvis Han Gør Disse 8 Ting, Er Han En Verbal Misbruger Forklædt Som En Rigtig Mand

Det kan starte som en spøg. Det kan blive hyppigere med tiden, men én ting er sikkert: Når du møder den slags mænd, aner du ikke, hvem han egentlig er. Du vil ikke have nogen idé om, at han præsenterer sig selv som en helt anden person.

Som i begyndelsen af ethvert misbrugsforhold vil du tro, at du endelig har fundet den eneste ene. Du vil tro, at du endelig vil føle dig sikker og elsket. Det er det, de gør ved dig. Det er sådan, de sniger sig ind på dig.

De lader som om de er kærlige og medfølende for at få dig til at stole på dem, for at få dig til at give slip og falde i deres “trygge” arme. Når de har grebet dig som et rovdyr, kan de gøre med dig, hvad de vil.

Der findes alle former for misbrug i forhold, og jeg har skrevet om hver eneste af dem. De er hver især smertefulde og ulidelige, især de følelsesmæssige. Men der blev aldrig rigtig talt om verbalt misbrug.

Verbalt misbrug bliver ikke bemærket så meget, fordi det ret meget ligesom narcissisme og andre personlighedsforstyrrelser ikke efterlader nogen beviser på offeret.

Der er ingen blå mærker, der er ingen ar. Man kan gå ud af huset få sekunder efter at være blevet verbalt eller på anden måde følelsesmæssigt misbrugt. Du kan tage et smil på, og ingen vil have nogen idé om, hvad du lige har været igennem.

Ingen vil have en anelse om, at du knap nok kan holde dig selv sammen. Ingen ser tristheden bag dine øjne og den følelsesmæssige træthed, der har overvældet dig fuldstændigt.

Hvorfor misbruger han dig verbalt?

Du har sikkert givet dig selv skylden hundredevis af gange, og du troede, at du havde fortjent det, fordi du provokerede ham. Det er noget vrøvl, og inderst inde ved du det godt. Du var bare bange for at acceptere det faktum, at din søde fyr, din rigtige mand har vist sig at være en misbruger.

Misbrugere har følelser, tro det eller ej, men den eneste måde, de kender til at vise dem på, er gennem vrede og skuffelse. Normalt er de indeni nok såret eller ked af det af en eller anden grund, og at slippe vreden løs på den nærmeste person er den eneste måde, de kender til at håndtere deres egen usikkerhed på.

Så at få dig til at føle dig mindre værd og mindre end ham får ham til at føle sig bedre tilpas. Han har brug for at underminere en anden for at føle sig bedre og mere magtfuld.

Han har brug for at have kontrol over dig, fordi han ikke har kontrol over noget andet.

Han bruger verbalt misbrug til at få dig til at føle dig som et stykke lort, til at ødelægge dit selvværd og på den måde gøre dig til en person, der tror, at hun ikke er i stand til at træffe beslutninger selv, en person, der er nem at kontrollere.

Dette er en proces, der tager tid at opnå. Det har været hans plan hele tiden. Fra den første dag, han mødte dig, ønskede han langsomt at snige sig ind i dit liv, så han kunne gøre det behageligt og sikkert for at suge din energi ud.

Det er sådan, han gjorde det. Det var sådan, han forvandlede sig fra en rigtig mand til en misbruger.

1. Han fik dig til at tænke dig godt om, før du talte

Du vidste bare, at hvis du sagde noget forkert, noget, som han måske ikke kunne lide, ville han gå amok. Du vidste, at han ville overreagere, og du vidste, hvad det betød for dig.

Det betød, at du fik din del af fornærmelser og verbale overgreb. Så når du var sammen med ham, tænkte du nøje over, hvad du skulle sige, og hvad du skulle holde for dig selv.

Det kom faktisk helt an på, hvordan han havde det den pågældende dag. Hvis du så, at han var i godt humør, ville du nok finde en måde at fortælle ham noget så smertefrit som muligt, men hvis han var ophidset og gnaven, ville du helt sikkert holde det for dig selv.

2. Han kaldte dig navne

Dette er selvforklarende. Kort sagt har ingen ret til at kalde dig navne – ikke din familie, ikke dine venner og ikke din kæreste. Uanset hvor vred han er, og uanset hvor skidt hans dag var, må han selv tage sig af det.

Selv hvis du provokerer ham med noget, du har sagt eller gjort, kan han ikke reagere ved at kalde dig dum, en luder eller Gud ved hvad du hidtil har hørt.

3. Han var uenig med dig hele tiden

Hvis du følte dig positiv og glad, hvis du var begejstret for noget, og du ville dele din lykke med ham, var han uenig med dig med det samme. Det betyder, at han ikke respekterede dig nok til at lade dig være glad.

Måske var han jaloux over, at du havde det godt, når han ikke havde det godt, og da han ikke elskede dig, forsøgte han at såre dig ved at sætte dig ned på jorden igen og ødelægge din lykke.

4. Han lukkede dig inde

Han værdsatte ikke din mening, og den interesserede ham ikke. Han ville ikke høre noget som helst af det, du havde at sige, og hvis du alligevel sagde det, grinede han og gjorde grin med dig, fordi han tydeligvis syntes, at du var dum.

Han fortalte dig altid, at du tog fejl, og han har altid ret; han ved alt, og du har ikke en anelse.

Og hvis du blev fornærmet over det, så kaldte han dig for følsom og umoden.

5. Han fordrejede dine ord

Da du havde fået nok, og du ikke kunne klare hans misbrug længere, forsøgte du at konfrontere ham ved at kalde ham en misbruger. Så mistede han sit temperament og gik amok. Så lod han det hele gå ud over dig, fordi han inderst inde vidste, at det var sandt, og sandheden gør som regel ondt.

Dette blev til et stort skænderi, som endte med, at du var den onde fyr. Det holdt op med at handle om, at han var en misbruger, og det kom til at dreje sig om noget, du havde sagt eller gjort for flere måneder siden.

Han huskede omhyggeligt dine ord, fordi hans hukommelse er upåklagelig på den måde. Han kunne huske præcis, hvad der skete i fortiden, og han ville bruge det imod dig i disse situationer. Han tog dine ord ud af kontekst og fordrejede dem, så de virkede til hans fordel.

6. Han blev nedladende

Han opførte sig som om, at du er et barn, og at du ikke forstår noget som helst. Han talte ned til dig og var respektløs over for dig på den måde.

Han gjorde det for at gøre sig selv bedre end dig og få dig til at føle, at du er mindreværdig i forhold til ham. Han brugte med vilje en nedladende tone og valgte ord, der skulle såre dig, bare for at booste sit ego og ødelægge dit.

7. Han bragte dine usikkerheder frem

Når han ikke havde andet tilbage, ville han bruge det ældste trick i bogen. Når alle andre taktikker ville fejle, ville han spille dette beskidte kort. Han ville forsøge at bruge dig mod dig. Han forsøgte at spille med dit sind for at tvinge dig til at hade dig selv.

Han bragte med vilje de ting frem, som du er mest følsom over for, og han brugte dem mod dig. Dette blev gjort for at få dig til at føle dig ubrugelig og grim, for at få dig til at spekulere på, hvad der er dit formål med dette liv, og hvorfor du overhovedet er i live.

8. Han retfærdiggjorde sin dårlige opførsel

Han levede i fuldstændig fornægtelse. Han ønskede ikke at indrømme, at han ikke er andet end et stykke lort; en igle, der er ulykkelig og frustreret; en person, der suger andre menneskers energi ud for at brødføde sig selv.

Når det lykkedes ham, kunne det holde ham et stykke tid. Han ville glemme, hvor ulykkelig han egentlig er, og han ville nyde den energi, han tog fra dig. Når den var opbrugt, ville han komme tilbage og gøre det samme igen.

Nej, det er ikke en rigtig mand. Dette er en misbruger, der foregav at være noget, du havde ledt efter.