Skip to Content

Hvis Din Fyr Gør Disse 10 Ting, Er Han En Seriøs Narcissist I Forklædning

Hvis Din Fyr Gør Disse 10 Ting, Er Han En Seriøs Narcissist I Forklædning

Det hele begynder som et eventyr. Man mødes, man bliver forelsket. Du føler, at du er den heldigste pige i verden. Han giver dig al den opmærksomhed, han kan.

Han overøser dig med gaver, inviterer dig ud at spise, bringer dig blomster, han er den ægte prins Charming.

Hvem ville sige nej til den slags opmærksomhed? Ingen, og det gjorde du heller ikke.

Du ville tro på ægte kærlighed, og han præsenterede sig selv som den, du havde ventet på hele dit liv.

Alt dette skete så hurtigt. Han ville gå videre til den næste fase i jeres forhold, og han tvang dig ligesom til at følge med.

Han blændede dig med al den kærlighed og opmærksomhed, og du troede, at det var det, den ægte vare. Du troede, at du endelig havde fundet en at tilbringe resten af dit liv med.

Ser du, det er sådan, deres spil fungerer. Det er sådan, de lokker dig i deres fælde.

I virkeligheden, når du fjerner alle de gaver og rejser, du fik, står du tilbage med intet andet end en narcissistisk igle, der har suget dig ud.

Da de første advarselstegn begyndte at vise sig, valgte du at ignorere dem.

Du kunne ikke indrømme over for dig selv, at du var faldet for så absurde løgne og tomme gestus.

Han brugte alt, hvad han havde, til at gøre dig blind.

Så du stolede på hans dumme undskyldninger. Du valgte at tro på ham, fordi han endnu en gang var så overbevisende. Hans undskyldninger gav perfekt mening på det tidspunkt.

Alting gik tilbage til det samme. I et stykke tid behandlede han dig som en dronning, kun for at han kunne få bekræftet, at du stadig stolede på ham, så han kunne fortsætte med at spille sit syge lille spil.

Dette kan fortsætte i årevis. Det afhænger af, hvor stærk og beslutsom du er. Det afhænger af, om du er bange for ham eller ej.

Det afhænger af, om du har mistet viljen til at kæmpe sammen med dit selvværd og din respekt.

At leve under disse forhold er noget, som ingen nogensinde bør opleve.

At leve under en narcissists nådesløse knytnæve kan fortære dig og ødelægge dig fuldstændigt, men at bryde fri fra en sådan kan give dig en ny chance for at elske en anden og modtage den kærlighed, du altid har fortjent.

Vær meget forsigtig, hvis du tror, at du dater en narcissist, og hold øje med disse røde flag:

1. De undskylder aldrig

De undskylder aldrig, fordi de er sikre på, at de ikke har gjort noget forkert. De mangler bevidsthed om andre menneskers følelser.

Hvis de for eksempel kommer for sent og lader dig vente på dem uden at sige, at de kommer for sent, vil de ikke undskylde, fordi de mener, at de er det vigtigste i verden, og hvis du skal vente på dem, så gør du det.

Det er ikke deres problem.

Dette kan vise sig på mange forskellige måder i dit forhold, fra trivielle ting som at komme for sent til langt mere alvorlige ting.

Så se det som et alvorligt rødt flag, og reager i tide.

2. De er besat af perfektion

De kan godt lide at være en afspejling af den verden, de ser – en perfekt verden. Eftersom du er i et forhold med dem, ser de på dig som en afspejling af dem selv.

Så bliv ikke overrasket, hvis en narcissist forsøger at ændre dig på nogen måde, f.eks. din adfærd eller dit udseende.

De vil endda forsøge at kontrollere din måde at tænke på og din måde at se på verden på.

De vil forsøge at påtvinge dig deres egen “rigtige” opfattelse. De vil forsøge at få dig til at stræbe efter noget, som de har pålagt dig som perfekt.

Din stemme vil gradvist gå tabt, sammen med din identitet. Du vil blive noget, som han vil have dig til at være, og ikke noget, som du drømmer om at være.

3. De er meget karismatiske

Det er sådan, de får fat i dig. De kan være meget magnetiske. De har en stærk energi, der optager dig. Deres energi og deres frækhed blænder dig.

Du ender med kun at se de ting, som de ønsker, at du skal se. Alt dette sker i begyndelsen.

Det, de i virkeligheden ønsker, er at få al opmærksomheden og sætte sig selv i centrum af rampelyset, hvilket kommer bagefter.

4. De får alt til at handle om dem selv

Uanset i hvilken retning samtalen går, vil de altid finde en måde at styre den i deres egen retning.

De ved præcis, hvordan de kan sætte sig selv i centrum for den opmærksomhed, som de nyder så meget.

På den måde søger de bekræftelse fra andre og kræver i al hemmelighed smiger.

De vil endda sætte dig i en situation, hvor du skal komplimentere dem, uden at du overhovedet opdager det.

5. Du er skabt til at passe til dem

Dette er det eneste mål med jeres forhold. Det er det eneste, de ønsker af dig – at gøre humør på deres ønsker og behov.

De vil aldrig gøre det samme for dig og f.eks. sætte dine behov før deres egne. De lægger ikke engang mærke til, når noget er galt, fordi de simpelthen er ligeglade.

Det eneste tidspunkt, hvor du tror, at de måske er ligeglade med dig, er, når de lader som om de er interesserede, fordi de sandsynligvis har brug for noget fra dig.

6. Du kan ikke stole på dem

Hvis der sker dig noget slemt, eller hvis du kommer i en situation, og du har brug for nogen til at få dig ud, vil de ikke være der til at tilbyde dig hjælp eller svare på dit råb om hjælp.

De har sikkert noget bedre at beskæftige sig med – nemlig sig selv.

Hvis du inderst inde ved, at den person, du er sammen med, ikke vil komme og hjælpe dig, når du har brug for det, eller hvis du tøver med at spørge, fordi du allerede ved, at svaret vil være nej, så tænk dig om igen over dit forhold og din tillid, hvis der overhovedet er en sådan.

7. De er mestermanipulatorer

De vil manipulere dig til at tro, at det er dig, der har skylden for alt dårligt, der sker.

Det er umuligt, at de har gjort noget forkert, fordi de er perfekte, og det er dig, der skal forbedres.

Dette har også at gøre med deres frygt for at blive forladt. Hvis de får dig til at tro, at du er skyld i alting, vil det gøre dem fejlfri.

Og hvis det gør dem fejlfri, vil du ikke forlade dem.

Det er deres logik. Og selv hvis du forlader dem, vil de smadre dig og fremstille dig i et negativt lys for at få dem selv til at fremstå uskyldige.

8. De mangler empati

Alle tanker eller følelser, der ikke er direkte forbundet med dem, interesserer dem ikke.

Så hvis du har ondt, græder i dit soveværelse af en eller anden grund – fra den mindste til den største grund – vil de ikke føle det.

De kan simulere interesse og nærme sig dig, men de vil hurtigt kede sig og gå væk, fordi det ikke påvirker eller er forbundet med dem på nogen måde.

9. De kan ikke tåle kritik

Det er fordi de tror, at de er perfekte. De kan ikke tåle kritik, selv om det er positiv kritik, noget du har sagt for at hjælpe dem til at blive bedre.

De vil angribe dig med alt, hvad de har, fordi de vil føle sig angrebet.

Enten vil de kritisere dig for at betale dig tilbage, og det vil være en ond kritik, eller også vil de miste besindelsen og gå i en helt anden retning, hvilket åbner for en række helt andre problemer, som I to måske har fejet ind under gulvtæppet.

De vil kun gøre dette for at hævne sig på dig.

10. De sender konstant blandede signaler

De laver planer med dig og taler om jeres fremtid sammen, men der sker aldrig noget.

Det er alt sammen tomme ord, som de glemmer, så snart de slipper dem ud.

Den ene dag får de dig til at føle dig speciel, og den næste dag forsvinder de og sætter dig sidst på deres liste over prioriteter.

Dette sætter dig i en følelsesmæssig rutsjebane. Måske kan du holde det ud nu, men det vil du helt sikkert ikke kunne gøre meget længere.