Skip to Content

Hvad Mikrosnyd Er (Og Hvorfor Det Kan Være Farligt)

Hvad Mikrosnyd Er (Og Hvorfor Det Kan Være Farligt)

Mikrosnyd er meget svært at opdage. Det er en form for følelsesmæssig utroskab, og det bliver mere og mere almindeligt blandt folk, der gerne vil lade deres muligheder stå åbne, selv hvis de allerede er i et forhold.

Lad os først komme til den egentlige betydning af dette trendy udtryk. Ifølge psykolog Melanie Schilling er “mikro-snyd en række tilsyneladende små handlinger, der indikerer, at en person er følelsesmæssigt eller fysisk fokuseret på en person uden for deres forhold.”

Nogle mennesker ser det som en form for forræderi og andre som uskyldig flirt, der er blæst ud af proportioner. Hvorfor, flirt kan være en del af naturen for nogle mennesker, det er noget sjovt de gør uden at give det nogen højere mening.

Men igen, hvem ville ønske at være i et forhold med en person, der:

1. Bruger en masse af sin tid på at scanne og undersøge en bestemt persons sociale mediekonti
2. Tekster en anden person hjertevarmende beskeder fyldt med kærligheds-emojis
3. Benægter, at de har en kæreste/kæreste
4. Har den pågældende person under et kodenavn i sin telefon
5. Holder kontakten med sin eks eller ser sin eks bag din ryg
6. Stoler på en person uden for jeres forhold om de ting, der bør forblive private eller forbeholdt din partners ører alene

Mens nogle mennesker vil kassere de ting, der er nævnt ovenfor, og forsøge at retfærdiggøre deres adfærd, som at retfærdiggøre, at de ikke har kysset dem, at de ikke har haft sex med dem eller noget lignende, føles det stadig ikke rigtigt. At holde sådanne hemmeligheder for din partner kan ikke være en god ting, og det vil højst sandsynligt give bagslag. Der kan ikke ske noget positivt, når en person, der er i et forhold, er besat af en anden person. Det kan være virkelig sårende.
Uskyldig flirt, hvis det kan betragtes som uskyldigt, ville bestå i at smile her og der, føre en interessant samtale eller like hinandens indlæg. Det betragtes som normalt.

Men alt andet end det kan være en alvorlig trussel mod jeres forhold. En person, der deltager i mikro-snyd, kan danne et stærkt følelsesmæssigt bånd med nogen, og det kan være lige så skadeligt for partneren som egentlig fysisk utroskab. At være trofast over for sin partner betyder at være fuldstændig hengiven, både fysisk og psykisk. Det betyder ikke at fange følelser for en anden.

Derfor bør du, hvis du overdriver noget, hvis du skjuler ting for din partner eller føler dig skyldig i ikke at dele nogle ting med ham, helt stoppe det, du gør, af hensyn til dit forhold.

Tænk over, hvad der udløste dig til at gøre det, og om der er noget, der gør dig ulykkelig i dit forhold. Er det nogle spørgsmål, som du har brug for at drøfte med din partner? For løsningen på dine problemer er aldrig nogen uden for dit forhold. Det handler altid om bare to mennesker. Du kan ikke undslippe dine problemer, især ikke på denne måde, og du vil ikke såre din partners følelser.

Hvis du har mistanke om, at din partner kan være involveret i noget lignende, må der være sket noget, der har plantet dette frø af tvivl i dit sind. Hans adfærd kan have ændret sig, du kan have set nogle beskeder eller et ukendt navn på hans telefon, som fik dig til at spekulere på, om der var noget mere der.

Det vigtige her er ikke at overreagere. Tag tingene roligt. For til at begynde med gør din partner det måske kun på et eller andet ubevidst plan. Han gør måske absolut ingenting, men nogle gange får jalousi det bedste ud af dig.
Tal med ham, når du er kølig, rolig og fattet, og spørg ham, hvorfor han gør det. Spørg ham, hvad han ville tænke, hvis tingene var omvendt, og hvis han fandt ud af, at du var ved at komme tæt på eller blive afhængig af en anden end ham. Fortæl ham, at hans opførsel gør dig ondt, og at du ville sætte stor pris på, hvis han ville holde op med at gøre det, han gør. Der er intet så stærkt som en åben og ærlig samtale. Det kan måske endda løse hele situationen.

Mikrosnyd kan være virkelig ødelæggende for dit forhold, hvis tingene går videre. Det er aldrig godt at have hemmeligheder for sin partner. Forhold er bygget på tillid og respekt, og hvis de er ikke-eksisterende, vil dit forhold ikke kunne overleve. Så ærlighed er virkelig den bedste politik.