Skip to Content

En Skål For Alle De Modige Børn, Der Har Kappet Forbindelsen Med Deres Giftige Mødre

En Skål For Alle De Modige Børn, Der Har Kappet Forbindelsen Med Deres Giftige Mødre

Du skal elske dine forældre, uanset hvordan de er. Især din mor! Hun fødte dig, og det mindste, du kan gøre, er at takke hende for det!

Og jeg vil vædde med, at hun endda har givet dig tag over hovedet i årevis. Du havde mad på bordet. Hvad mere kunne du ønske dig?

Hun kunne trods alt have smidt dig ud på en andens dørtrin. Men det gjorde hun jo ikke, vel?

Det er netop derfor, du SKAL elske hende, uanset hvad. Endnu vigtigere er det, at du SKAL respektere hende.

Hun bar dig i ni måneder, og hun gik igennem en enorm smerte for at bringe dig til verden. Hvem er du til at bære nag over for hende?

Det er din mor, vi taler om, og hun har altid ret!

Hvor mange gange har du ikke hørt disse linjer? Selvfølgelig kommer de altid fra nogen, der ikke forstår, hvor du kommer fra.

De kommer altid fra folk, der antager, at alles mødre er engle, som Gud har sat på denne jord for at beskytte os. Folk, der ikke kan forstå tanken om en giftig mor, hvis eneste mission i denne verden er at ødelægge dit liv.

Jeg forstår det desværre godt. Og det er præcis derfor, at jeg siger, at alt dette er noget pis.

Du har intet ansvar for at elske din mor, hvis hun var kilden til din elendighed.

Det er ikke en kvinde, der gav dig sin ubetingede kærlighed.

Ikke en kvinde, der gav dig trøst, når du havde brug for det, og bestemt ikke en kvinde, der fortjener at blive kaldt en mor.

For lad os se det i øjnene, hun var alt andet end det.

Hvor mange gange har hun knust dit hjerte uden at hjælpe dig med at samle stumperne op? Hvor mange gange tiggede du om krummer af hendes opmærksomhed, men fik aldrig nogen?

Hvor mange gange bad du om hendes beskyttelse, men endte med at kæmpe for dig selv?

Hvor mange søvnløse nætter har du tilbragt med at græde og bede til Gud om at give dig en omsorgsfuld mor? Hvor mange gange har du set misundeligt på dine venner, når de fik et enkelt kys eller et kram fra deres mor?

Hvor mange gange er du løbet ind i hendes arme, men er stødt på en ufølsom mur? Hvor mange gange har du givet dig selv skylden for den måde, hun behandlede dig på?

Jeg ved, at det er flere, end du kan tælle. Så hvorfor tror du, at du skylder denne kvinde noget? Tro mig – det gør du ikke.

Hun optrådte ikke som mor, og derfor afskedigede hun dig fra alle “pligter”, som et taknemmeligt barn måtte have.

Den eneste person, du skylder alt, er dig selv, fordi du havde modet til at bryde denne giftige cyklus.

Du stod over for din største frygt og accepterede den barske sandhed: Din mor elsker dig ikke og har aldrig gjort det. Faktisk er hun sandsynligvis ikke i stand til at elske.

Men gæt hvad? Intet af det er din skyld. Ja, det tog dig flere år at finde ud af det, men nu er du endelig nået til det punkt, hvor du ikke længere bebrejder dig selv.

Og det bliver endnu bedre. Du bebrejder ikke engang hende længere.

På et vist niveau har du endda tilgivet hende for at have ødelagt dit liv. Du har selvfølgelig ikke glemt noget som helst, men du er ikke længere opslugt af vrede.

Hvor stærk du må være for at nå dette bevidsthedsniveau!

Så her er en skål for dig. Det er det mindste, du fortjener efter alt det, du har været igennem.

Skål for din modighed. Det har krævet dig meget mod at se det sårede barn inden i dig direkte i øjnene – meget mod at se dine traumer i øjnene og begynde at bekæmpe dem.

Skål for din styrke. Det krævede dig en masse styrke at helbrede det indre barn.

Men jeg gætter på, at det krævede dig endnu mere styrke at afskære forbindelsen til din giftige mor for alvor. At kappe båndene hende en gang for alle.

Jeg ved, at det var næsten umuligt ikke at falde for hendes manipulationer, bedrag og løgne. Jeg vil vædde med, at hun forsøgte at lokke dig tilbage i sit net snesevis af gange, idet hun lovede, at denne gang ville være anderledes eller gaslightede dig og fortalte dig, at du overreagerer.

Men du blev på det rigtige spor. Du sparkede hende virkelig ud af dit liv, hjerte og sind.

Men mest af alt skål for den person, du er vokset til. Her er for det faktum, at du aldrig spejlede hendes adfærdsmønstre og aldrig blev noget som hende.

Din hunger efter kærlighed gjorde dig ikke til et hjerteløst monster. Dit ønske om opmærksomhed gjorde dig ikke til en narcissistisk idiot, der ville slå ihjel for at være i rampelyset.

Din desperation efter trøst inspirerede dig ikke til at blive et egoistisk, apatisk menneske. Din trang til forståelse gjorde dig ikke ligegyldig.

I stedet inspirerede din giftige mor dig til at blive bedre end hende. Hun viste dig, hvilken slags person du aldrig må blive.

Når jeg kommer til at tænke på det, er det stort set det eneste, du bør takke hende for: for at give dig en lektion, du aldrig glemmer.

Gæt engang, du klarede det! Du har fået alt det, du nogensinde har ønsket dig i livet, og du fik det uden nogen hjælp fra hende.

Vigtigst af alt, du har din indre fred. Du er helet, og al den følelsesmæssige bagage, som hun efterlod, tynger dig ikke længere ned.

Tilsyneladende tog hun fejl – du er ikke så mislykket en fiasko, når alt kommer til alt.

Så her er en skål for DIG! Du fortjener det.

Og bare endnu en hurtig påmindelse: Du behøver ikke at elske din mor, bare fordi hun er din mor. Men hey, du SKAL altid elske dig selv!