Skip to Content

Det Sværeste Var At Sige Farvel, Når Jeg Ville Sige “Ja”

Det Sværeste Var At Sige Farvel, Når Jeg Ville Sige “Ja”

Du lavede røræg og blåbærmuffins, mens jeg lavede kaffe og dækkede bordet. Det var vores lille morgen-dans – noget privat kun vi to delte.

Du kyssede mig på panden, mens du nåede efter æggene i køleskabet. Jeg omfavnede dig stramt for at varme mine hænder op fra det kolde vand. Vi dansede rundt i køkkenet i takt, vidende om, hvor den anden ville gå, vidende om, hvordan den anden ville bevæge sig.

Den morgen, i stedet for at vende mig om og se dig vente på mig med åbne arme til den omfavnelse, jeg kunne løbe ind i, vendte jeg mig om og så dig knæle med en lille sort æske.

Du rødmede. Dine hænder rystede, mens jeg allerede var ved at græde. Jeg sagde ja, og du sagde helvede ja.

Jeg kunne aldrig forestille mig os på denne måde. Den morgen virkede alt så perfekt. Farverne var skarpere, maden smagte bedre, og arbejdstimerne fløj af sted.

Den morgen kunne jeg allerede se mig selv gå ned ad kirkegulvet iført en brudekjole, med en buket lavet af petuniaer, mens du ventede på mig. Jeg kunne forestille mig dit ansigt forvandle sig til et smil, når du så mig. Men dette, dette kunne jeg aldrig forestille mig.

Det er ikke fordi, jeg ikke elsker dig – det gør jeg. Jeg elsker dig af hele mit hjerte. Jeg elsker dig med den slags dumme kærlighed, kærligheden der får mig til at elske din musik og se kampe med dig. Men jeg elsker mig selv mere.

Jeg ser stadig dit ansigt i mine drømme. Det ansigt du havde, da du kom hjem og så mine kufferter ved døren, og mig der sad i mørket på sofaen.

Jeg kan stadig høre dine skridt, der gik frem og tilbage, som om du var usikker på, om du ville komme ind. Du tændte lyset, men for mig var alt stadig i en sløret mørke. Du knælede endnu en gang og omfavnede mine ben, som om du prøvede at stoppe mig fra at gå.

Jeg holdt ringen i mine svedige hænder – ringen, jeg holdt så meget af. Det var ikke en almindelig forlovelsesring, men vores kærlighed var heller ikke almindelig.

Den havde en smaragd i pæreform omgivet af hvide diamanter indgraveret i hvidguld. En smaragd der passede til mine øjne og hvide diamanter der passede til din evige kærlighed, der skulle holde mig sikker.

“Du må ikke forlade mig. Jeg vil blive bedre. Du ved, jeg aldrig mente at såre dig.”

Tårerne trillede ned ad dine kinder, mens du kyssede mine hænder i håb om, at jeg ville blive. At rejse mig op, komme væk fra din omfavnelse og kys, var svært. Det gjorde ondt som tusindvis af knive, der gennemborede min krop igen og igen. Men at sige farvel, når jeg ønskede at sige “ja”, var det sværeste.

Ringen faldt et sted på gulvet, mens jeg løb væk. Ringen, jeg holdt så meget af, gik tabt sammen med manden, jeg elskede mere end noget andet.

“Kære gæster, Vi beklager at meddele, at brylluppet er aflyst. Vi håber, at ændringen i planerne ikke vil påvirke jeres tidsplaner. I vil blive underrettet, hvis der bliver fastsat en ny dato.”

Brudekjolen kom på arbejdet en uge senere. Jeg havde bestilt, at den skulle komme derhen, så der ikke var nogen chance for, at du kunne se den. Du ved, dårlig held og sådan noget. Men jeg gætter på, vi allerede havde vores del af det dårlige held.

Den aften græd jeg mig selv i søvn iført kjolen, jeg skulle have haft på den lykkeligste dag i mit liv.

“Vi beklager, frue, der er ingen returpolitik for brudekjoler. Vi er dybt kede af at høre om aflysningen af jeres bryllup.”

Jeg troede aldrig, at det kunne ske for mig. Jeg troede aldrig, at jeg nogensinde ville kunne gå væk fra mit livs kærlighed. Men jeg har været igennem helvede.

Jeg har været knust og misbrugt. Jeg har været manipuleret, og jeg er færdig med mænd, der ikke er klar til at elske mig, som jeg fortjener. Og jeg fortjener at blive elsket.

Jeg fortjener nogen, der vil bringe mig kaffe og lave morgenmad med mig. Du elskede mig, du gjorde alt for mig, du gjorde mig til den lykkeligste kvinde i live, men du sov også med hende.

“Hej skat. Jeg ringer bare for at høre, hvordan det går med dig? Du ved, vi kan stadig komme igennem dette. Du ved, jeg elsker dig, du ved, det var bare en fejl, jeg aldrig vil begå igen. Ring til mig, okay?” Besked slettet

Jeg elsker dig, og jeg ved, du elsker mig. Men at se manden, jeg elsker mere end jeg nogensinde troede, jeg kunne elske nogen, se manden, der fik mig til at tro på kærligheden igen, manden der samlede mig op og elskede mig, da jeg ikke kunne elske mig selv; se den mand i seng med en anden kvinde er… ubeskriveligt.

Hvordan kan man beskrive følelsen af hjertet, der smadres i stykker, hele kroppen der gør ondt, og ens fremtid der forsvinder lige for øjnene af én? Hvordan kan man nogensinde glemme, at man blev forrådt af den eneste person, man troede aldrig ville forråde én?

Hvad gør man, når den eneste person, der kan stoppe en fra at græde, er den person, der fik én til at græde? Jeg elsker dig, det gør jeg. Men jeg var nødt til at gå. Jeg var nødt til at sige farvel, når jeg ønskede at sige “ja”