Skip to Content

Det Her Er Hvad Der Sker Når Du Forlader Et Forhold Med Følelsesmæssig Misbrug

Det Her Er Hvad Der Sker Når Du Forlader Et Forhold Med Følelsesmæssig Misbrug

Der er ikke nogen der fortæller dig det. Der er ingen der advarer dig. De har alle noget at sige når du er i forholdet, men når du er fri fra det, tier de.

Så nemt er det ikke. Man burde forvente lykke og glæde. Ingen forventer frygt, forvirring og manglende evne til at fortsætte med at leve dit liv – starte der hvor du var før du mødte ham.

Ingen fortæller dig hvor ondt det gør. Ingen fortæller dig hvor lang tid det tager ingen du er hel igen.

Når du møder en ny, er du bange. Du er hunderæd for at historien gentager sig. Du forsøger at gøre grin med ham selv om han ikke vil have at du gør det.

Du undskylder for hver lille ting. Du undskylder for de ting du er skyldig i og dem du ikke er skyldig i. Det vil han ikke have at du gør.

Ingen fortæller dig at du ikke behøver at gøre det. Ingen fortæller dig hvor svært det er at komme ud af det du har gået igennem. Ingen fortæller dig hvor svært det er at hele fuldstændigt.

Du har brug for at finde styrken til at samle dig selv op igen. Du vil genleve de forfærdelige øjeblikke som han gjorde dig en del af. Du vil vågne op midt om natten og dit hjerte vil slå så hårdt at det virker som om det kommer ud gennem brystkassen.

Du vil se en som minder dig om ham. Det vil tage dig tilbage. Det vil være så virkeligt, at mareridtet får det til at virke som om det sker igen.

Du vil føle dig ødelagt fordi du er ødelagt. Du vil græde. Du vil skrige af følelsesmæssig smerte.

Du vil føle dig drænet fordi du er drænet. Han er den der sugede livet ud af dig. Du gav ham alt hvad du havde. Og hvad fik du retur? Intet andet end smerte. Og mere smerte.

flickan sitter på en stol och njuter av kaffe

Du vil være negativ, for det er den eneste følelse du kender. Du glemte hvordan det var at være glad. Det vil være svært at komme ud af den onde negative cirkel. Du vil slippe ud af den, men du har brug for den fordi du er vant til den. Den bliver som narkotika for dig. Du vil hele tiden have mere.

Du har aldrig vidst hvad det vil sige at være elsket. Det har du aldrig prøvet. Du ville ikke genkende ægte kærlighed selv hvis det ramte dig lige i ansigtet. Du vil tvivle på alle der kommer i nærheden af dig, og du vil ødelægge ethvert forsøg de gør på at flirte med dig. Dette vil du gøre på grund af angst. Angst for at blive såret.

Du skal være stærk i lang tid. Du skal være stærk intil du har fået samlet de ødelagte stumper af dig op og sat dem sammen igen, for at fortsætte med at opbygge den version af dig selv som du altid har ønsket dig at være.

Når du starter et nyt forhold, vil du føle dig fortabt. Du vil ikke være vant til denne “normale behandling”. Du vil ikke være vant til søde ord og forståelse. Du vil ikke være vant til at blive behandlet med respekt. Din mening vil faktisk betyde noget for første gang i meget lang tid.

Det vil tage noget tid inden du slapper af og stoler på denne person. Men det betyder ikke noget da han vil vente på dig. Han vil give dig plads til at hele. Han vil hjælpe dig med at hele.

Du vil vent på den perfekte storm. Du vil vente på at han mister besindelsen når som helst.
Du ved at din eks var rar og kærlig når han gad – når du ikke klagede og gjorde alt på hans måde. Du er bange for at ham her er på samme måde.

Men ved du hvad? Den perfekte storm kommer aldrig. Han er ikke på samme måde.

Der er aldrig nogen der fortæller dig hvor fucked up det er at overleve alt det her. Ingen fortæller dig at det her er den sværeste del. Ingen fortæller dig at det at hele gør ondt, ad pommeren til.

Der er så mange ting du ikke har fået af vide. Du skal kæmpe alene. Du skal sætte dig selv først. Du skal græde. Det skal gøre ondt.

Men du vil hele. Du vil få det bedre.