Skip to Content

Den Grimme Sandhed Om At Komme Over En Næsten-Fyr

Den Grimme Sandhed Om At Komme Over En Næsten-Fyr

Hjertesorg gør ondt. Selv om det ikke var så alvorligt, var du forelsket i ham.

Hvis han ikke følte det samme for dig, ændrer det ikke noget. Du elskede ham, og det knuste dig. Han holdt dig hen, undgik at definere jer to, undgik at indrømme, om han elsker dig eller ej.

Han holdt dig på is. Han gav dig håb om, at han måske en dag ville vise dig vejen til sit hjerte. Lige nu er den vej mørk og blokeret.

Det er surt at blive droppet, men det er endnu mere surt at blive snydt og løjet for. Din status som kvinde er ret enkel – enten er du i et forhold, eller også er du ikke. Det ville være så meget lettere at håndtere det faktum, at du var i et forhold, og nu er du det ikke.

Selvfølgelig ville du have det elendigt, du ville græde i dagevis og nægte at tale med nogen eller stå ud af sengen. Men det varer aldrig for længe. Før eller siden indser du, at han bare ikke er din smerte værd.

Det, der dræber dig og bringer dig til bunds, er, når nogen lyver dig lige op i ansigtet. Når nogen elsker dig det ene øjeblik og er skide ligeglad det næste.

Det værste er at forsøge at komme ud af det. Du ved, når du når bunden, fordi han gik lige forbi dig uden at lægge mærke til, at du var der, eller når han ikke skrev tilbage til dig i dagevis. Det er der, du kommer til fornuft og spørger dig selv: “Hvad fanden er det, jeg laver?”

Men det sørgeligste er, at han fornemmer, at du måske er blevet ædru, så han lokker dig tilbage. Han giver dig nok opmærksomhed til at få dig til at håbe og komme tilbage til ham. Nej, han har stadig ikke besluttet sig for, om han elsker dig eller ej, men han har brug for at have dig tæt på – bare for en sikkerheds skyld.

Hvor egoistisk kan han blive?

Denne person har ladet dig køre på en følelsesmæssig rutsjebane. Han har bragt dig fra ekstrem lykke til dyb depression på få dage. Ingen kan udholde den slags følelsesmæssige forandringer uden alvorlige konsekvenser, uden angst og traumer.

Det indser du, og du kommer ud, selv om det gør ondt som ind i helvede. Det forventes ikke, at du sørger over ham. Ingen af dine venner forstår det, fordi han behandlede dig som lort.

Ingen forstår, at du har givet dig selv fuldstændigt i dette forhold. Du har investeret dit hjerte og din hjerne i det i håb om, at han en dag vil ændre mening.

Dine følelser er ægte. Du finder ikke på dem, og ingen kan sætte en etikette på dem eller den situation, du befinder dig i.

Lad ikke nogen mindske betydningen af din smerte. Lad ikke nogen fortælle dig, at det ikke er meningen, at det skal gøre ondt. Nogle gange kan dit livs største kærlighed være gemt i en mand, som bare ikke er skabt til at være sammen med dig.

Og det er du nødt til at acceptere.

Når du gør det, når du gør det forbi med ham, er det ligesom et rigtigt brud. Det gør ondt, som om I har været sammen i årevis. Du kan ikke sove om natten, du nægter at spise. Dine øjne er hævede på grund af den konstante gråd. Du har ikke lyst til at rejse dig fra sengen, tage tøj på eller gå nogen steder. Du er vred på hele verden. Du er bare helt ude at skide.

Men man er nødt til at holde det for sig selv, for hvis man bryder sammen foran andre, er det eneste, man får, at vide: “Han var en idiot, der var ligeglad med dig. Han udnyttede dig, og han ringede kun til dig, når han havde lyst.”

Ja, det er sandt, men det betyder ikke, at du ikke elskede ham. Det betyder ikke, at du ikke vil tænke på et andet slags scenarie, som hvad der ville være sket, hvis tingene havde været anderledes. Hvis du havde haft en chance for at få en lykkelig fremtid.

Al den smerte, du føler, vil forsvinde. Det er muligt, og det sker hver dag for næsten alle mennesker på denne planet. Men det, der gør det så meget sværere, er, når du lader som om, at alt er okay mellem jer to.

Du prøver at være stærk, når han skriver til dig for at holde kontakten; når han spørger dig, om I kan forblive venner. Du vil ikke lade ham se, at du er såret, og du siger “ja”.

Og hver gang du ser ham, græder dit hjerte. Når du kommer hjem, kan du ikke sove om natten, fordi du ved, at den mand, du stadig elsker, går i seng med en anden.

At være såret og forsøge at komme over ham er noget, man må gå igennem, og det er okay. Men det, der ikke er okay, er at forsøge at holde sammen på det og lade ham blive i dit liv.

Det, der er så forkert, er at skjule dine egne følelser, så han ikke får mistanke om, at der er noget galt.

Han vil endda spørge dig, hvad der er galt. Han vil bemærke, at du tager afstand, og han vil tage kontakt til dig.

Det er endnu værre.

Hvad er det, du skal sige?

“Du har ødelagt mig, du har såret mig så meget, og jeg vil aldrig se dig igen.” Er det meningen, at du skal sige det og forvente, at han forstår det?

Ser du, i hans øjne er det ikke ham, der har skylden. Han har aldrig gjort noget officielt. Han så dig aldrig klage over det forhold, I havde. Og du gjorde det endda muligt for ham ved at lade som om, at alt var okay. Mens han opførte sig værre, opførte du dig bedre – kun for at holde på ham og forsøge at redde jer to.

Du ønskede at give jer to en fremtid, som alle ville misunde jer.

Så lad dig ikke forstyrre af tanken om, at du græder forgæves. Græd så meget, som du har brug for. Ingen smerte kan sættes i bås eller skal retfærdiggøres.

Hvis dit hjerte gør ondt, så lad det gøre det. Hvis din sjæl gør ondt, så lad den gøre det. Lad alle følelserne komme ud, og lad være med at forklare dig over for nogen.

Tag dig tid til at hele, og når du gør det, så sørg for, at du aldrig får det sådan her igen. Sørg for aldrig at lade dig selv falde fra hinanden og ramme bunden. Det har du ikke fortjent. Du fortjente så meget bedre.