Skip to Content

Da Jeg Holdt Op Med At Jagte Ham, Kom Han Efter Mig

Da Jeg Holdt Op Med At Jagte Ham, Kom Han Efter Mig

Hvad fanden skete der? Det virkede på mig, som om vi havde det fantastisk den ene dag, og den næste var han fortabt og bange. Han sagde, at alting gik for hurtigt, og at det bare var overvældende.

Han sagde, at han følte sig fortabt. Han havde mistet overblikket over, hvem han var, og hvad han ville. Så han spurgte mig, om jeg kunne give ham tid til at finde ud af, hvad det var.

Jeg sagde, at jeg ville give ham al den tid, han havde brug for, men alt inden i mig skreg NEJ. Jeg ønskede ikke, at vi skulle være adskilt.

Jeg havde ikke brug for tid. Jeg vidste, hvad jeg ville have, han var, hvad jeg ville have, og jeg var slet ikke i tvivl om det. Men hvad skulle jeg gøre? Tvinge ham til at blive? Det var ikke en mulighed.

Jeg ville have gjort alt for ham, jeg ville have flyttet bjerge for at gøre ham glad, jeg ville have været villig til at indgå kompromiser, men det eneste, jeg aldrig ville gøre, var at tigge ham om at blive, hvis han ønskede at rejse.

Og selvom hans ønsker knuste mit hjerte, havde jeg ingen anden mulighed end at opfylde dem.

Jeg kunne ikke fysisk stoppe ham, jeg kunne ikke løbe efter ham og råbe, hvor fantastisk jeg var, hvor godt vi havde det sammen, om hvor mange flere fantastiske ting, der lå forude. Det kunne jeg ikke, for det gav ingen mening; det burde han allerede vide.

Og hvis han ikke havde det på samme måde som mig, hvad andet kunne jeg så gøre end at lade ham være og inderst inde håbe på, at mit fravær virkelig ville få hans hjerte til at vokse. Jeg håbede. Men på en eller anden måde forberedte jeg mig på det værste.

Jeg forsøgte at være rationel omkring al den smerte, der løb gennem mig. Jeg vidste, at det kunne gå begge veje, at han måske aldrig ville komme tilbage, og at jeg måske ville miste ham for altid.

Jeg ville kæmpe for os. Jeg ville ringe til ham. Jeg ville skrive en sms. Jeg ville banke på hans dør midt om natten og skrige ad ham, fordi han var så dum og hjerteløs at lade mig gå.

Jeg ville have ham til at kramme mig, kysse mig, berolige mig og fortælle mig, at han ikke ville gå nogen steder, at han var kommet for at blive. Det ønskede jeg mere end noget andet, men jeg besluttede mig for at være stærkere end mig selv.

Jeg huskede alle de virkelige eksempler fra mine venner, som havde været i lignende situationer. De jagtede deres partnere, som om der ikke var mere i livet. De sms’ede.

De skrev, selv når deres beskeder blev ignoreret. De ringede, indtil de ikke kunne se mere mening i det, eller indtil de gjorde dem sure.

De gjorde stort set alt, hvad de kunne komme i tanke om for at beholde dem i deres liv lidt længere, men det trak dem endnu længere væk fra hinanden, og der var ingen vej tilbage.

Jeg tænkte, at uanset hvilken vej jeg valgte, ville jeg løbe den samme risiko for at miste ham. Ville han savne mig, hvis jeg lod ham være alene? Ville han indse, at han elskede mig?

Det kunne jeg virkelig ikke svare på. Men jeg valgte den vej. Jeg valgte at respektere hans ønsker og se, hvad der skete.

Jeg følte, at om ikke andet, så ville jeg i det mindste have min værdighed, hvis tingene ikke gik, som jeg ønskede. Jeg besluttede mig for at opføre mig, som om vi havde slået op, og at der ikke rigtig var noget, jeg kunne gøre.

Jeg var så ked af det, at ord ikke kan beskrive det, men jeg vidste, at der ikke var nogen anden udvej. Jeg var nødt til at sørge over min tabte kærlighed. Jeg var nødt til at få mit liv tilbage på sporet og se, hvem jeg var uden ham, hvem jeg var, da han manglede i mit liv.

Så jeg gjorde præcis det. Jeg begyndte at genopbygge mig selv, mit liv, mine drømme. Det var selvfølgelig alt andet end let. Jeg havde mine op- og nedture.

Jeg havde dage, hvor jeg lå i sengen, lysvågen, og ikke kunne få ham ud af hovedet. Jeg havde dage, hvor jeg faldt i søvn, så snart mit hoved rørte puden.

Jeg havde dage, hvor jeg var ude af stand til at bevæge mig. Jeg havde dage, hvor jeg erobrede verden. Men det er alt sammen en del af den proces, som livet er.

Da jeg endelig var kommet videre og holdt op med at jagte ham, da jeg havde sluttet fred med, at vi var en del af fortiden, skete der noget chokerende…

Han begyndte at jage efter mig. Han indså, at han bare havde flippet ud. At han bare var blevet bange. Men på det tidspunkt var det mig, der ikke vidste, hvad jeg skulle sige.

Jeg var den, hvis hjerte var blevet knust i millioner af små stykker. Det var mig, der havde været nødt til at lime alle de stykker sammen igen. Jeg var også den, der stadig elskede ham med alle de knuste stykker.

Derfor gav jeg ham en chance mere, efter at han i nogen tid havde været vedholdende og kæmpet for at få mig tilbage. Den dag i dag har jeg ikke fortrudt det, og jeg håber aldrig, jeg kommer til det.