Skip to Content

7 Vaner Hos Kvinder, Der Sidder Fast I Giftige Forhold

7 Vaner Hos Kvinder, Der Sidder Fast I Giftige Forhold

De fleste kvinder ved egentlig ikke, at de sidder fast i giftige forhold. De tror, at deres partner opfører sig dårligt over for dem på grund af en krise, han har, og at han nok skal komme tilbage på sporet igen. Men det sker desværre aldrig. Når du møder en toksisk mand, vil han opføre sig charmerende og være verdens bedste kæreste. Han vil få dig til at tro, at han er alt, hvad du har brug for, og at du ikke kan finde et bedre match end ham. Problemet er, at enhver giftig mand er en storspiller, og han ved, hvordan man narrer en pige til at falde for ham.

Men når døren bliver lukket, og de begynder at leve sammen som et ægtepar, begynder den virkelige smerte. Hele vejen fra gaslighting, nedgøring, nedgørelse og løgne til mere alvorlige ting som vold i hjemmet og følelsesmæssig vold. Og ved du, hvad det værste er? Alle kvinder, der sidder fast i sådan et forhold, tror, at det hele var hendes skyld. Det er ikke så svært at tænke sådan, når man bliver overbevist om, at man ikke er værdig, og at man ikke er i stand til at gøre de store ting.

Der er nogle af de fælles vaner, som alle kvinder, der sidder fast i giftige forhold, har, så jeg foreslår, at du læser videre og finder ud af mere om dem.

1. De græder mere end normalt

Kvinder, der sidder fast i giftige forhold, har brug for at afreagere på en eller anden måde. Det er derfor, de fleste af dem græder, når ingen ser dem. Det kan være, mens de vasker op, kører hjem fra arbejde eller tager et brusebad. Det er deres måde at få al giften ud af sig på og få det bedre – selv for et øjeblik. De ønsker ikke, at nogen skal vide det, så de græder altid, mens ingen ser det. Faktisk skammer de sig så meget over deres forhold, at det sidste, de har lyst til at forklare, er alle de tårer, der løber ned ad kinderne på dem.

2. De lyver for alle om, at de har et sundt forhold.

Jeg ved godt, at du ikke har lyst til at forklare andre, hvorfor du har problemer i dit ægteskab, men hvis du prøver at få dem til at tro på noget, du ikke selv tror på, vil de hurtigt opdage, at du lyver. Hvis folk spørger dig, om alt er okay mellem dig og din partner, er det også et tegn på, at de føler, at der er noget, der ikke stemmer. De beder dig sikkert om flere detaljer, fordi de prøver at hjælpe dig, men der er også folk, der vil opføre sig som dine venner, mens de i virkeligheden ikke er andet end dårlige mennesker, der bare kan lide at stikke deres næse i andres liv.

3. De kontakter ikke deres familie og venner

Når man sidder fast i et giftigt forhold, er det meget svært at opretholde den samme kontakt med sin familie og sine venner. Derfor mister de fleste kvinder, der oplever denne slags forhold, kontakten med deres venner og familie og finder altid på undskyldninger for ikke at være med til familiesammenkomster eller fester. Sandheden er, at de virkelig gerne vil blande sig, men at deres giftige partnere ikke tillader det. Disse giftige partnere ønsker at isolere deres kvinder, så de lettere kan kontrollere dem. De fortæller deres ofre så mange løgne om kærlighed og respekt, og disse kvinder får dårlig samvittighed over ikke at tilbringe tid med deres partnere, så de prøver at være sammen med dem så meget som muligt.

4. De tænker på at forlade deres partner

Når man sidder fast i et giftigt forhold, ønsker man at slippe ud af det så hurtigt som muligt. Det er derfor, alle disse kvinder tænker på at forlade deres partnere og finde den fred, de fortjener. Men det dårlige er, at de fleste af dem ikke har mod nok til at gøre det, fordi de er overbeviste om, at de ikke kan få succes på egen hånd. De tror, at når de forlader deres giftige mand, vil de ikke være i stand til at få et ordentligt liv på grund af deres store afhængighed af ham. Det, der kan få dem til at ændre mening, er alvorlig vold i hjemmet eller følelsesmæssig vold, hvor de er nødt til at flygte for at redde deres eget liv.

5. De føler, at de er skyldige i alt det dårlige, der sker for dem.

Det største problem i giftige forhold er, at den voldelige partner overbeviser sit offer om, at de er skyldige i alt det dårlige, der er sket for dem. Uanset om han slår hende eller sårer hende på nogen måde, vil han sige, at hun fik ham til det. Han vil gøre alt for at få hende til at have det dårligt med sig selv og tro, at hun fortjente alle de grimme ting, der skete for hende. Denne form for gaslighting er, hvad de fleste kvinder går igennem i giftige forhold, og det kræver meget tid og mod at frigøre sig fra den slags fyre.

6. De kan ikke huske, hvornår de sidst smilede

Da kvinder, der sidder fast i denne type forhold, er triste, er det meget svært for dem at finde glæde og smile over ting, som andre smiler over til daglig. De er slået til en følelsesmæssig død og har ikke den mindste energi til at få deres gamle liv tilbage. Det, de konstant tænker på, er måder at undslippe et forhold som dette og redde sig selv fra et elendigt liv. Hvis der er nogen, der kan give dem lidt støtte, er det lettere for dem at nå deres mål. Men hvis de er overladt til sig selv, er det meget svært at finde den rette vej til et lykkeligt liv.

7. De finder undskyldninger for deres voldelige partnere

Selv hvis nogle af deres venner ser, at de er blevet misbrugt af deres partnere, vil de ikke indrømme det. Hovedårsagen til det er skam – de kan simpelthen ikke acceptere, at de lever et liv på den måde, selvom de drømte om noget andet. Derfor vil de altid sige til deres venner, at tingene bare ser værre ud, end de i virkeligheden er, og at der ikke er nogen grund til at bekymre sig om dem. Måske ser de godt ud udefra, men de er ved at falde fra hinanden indefra. De forstår simpelthen ikke, at folk ikke er blinde, og at det kun er et spørgsmål om tid, hvornår den virkelige sandhed vil blive afsløret.