Skip to Content

7 Grunde Til, At Du Ikke Bør Forsøge At Bevare Venskabet Med Sin Eks

7 Grunde Til, At Du Ikke Bør Forsøge At Bevare Venskabet Med Sin Eks

Ligegyldig, hvor hård du foregiver at være, at bryde op er smertefuldt for os alle. Jeg mener, det er en person, som vi elsker og holder meget af, som forlader vores liv og sandsynligvis aldrig vender tilbage som en romantisk partner igen. Derfor er vi tilbøjelige til at holde fast på disse mennesker og tror det ville være en god ide at have dem i vores liv, selv som venner.

Men tro mig, det er det ikke. Der er nogle ting, der simpelthen ikke tillader jer at blive venner uden at en af jer (eller begge) bliver mere såret. Så lyt til mig, du kan ikke være venner med din eks af følgende grunde:

1. Det er ikke sundt

par sidder på sofaen efter kamp

Forestil dig at han finder en ny kæreste, og de har det godt sammen og han introducerer jer begge. I betragtning af det faktum, at du havde (og måske stadig) har følelser for ham, vil det være umuligt for dig ikke at være jaloux.

Du vil misunde hende uden anden grund end at hun har ham, og at han ikke holder dig i armene. Når hun fortæller om noget, han gjorde for hende, vil det minde dig om din fortid med ham, og det vil kun skade dig mere. Gør det ikke mod dig selv. Du vil ende med at blive fanget i minder og den forfærdelige følelse af misundelse.

2. Du vil ikke komme videre

Selv hvis du møder en ny fyr, vil du være bundet til din eks. Du vil altid gå tilbage til ham, fordi han kender dig bedst, og hvis I bliver tætte venner, vil han udspørge dig om din nye partner. Du vil sammenligne dem, og det kan ødelægge din chance for en ny begyndelse med en person, der ikke har gjort noget for at skade dig.

3. I vil ende i seng sammen

par kysser

Tror du virkelig, at du kan blive venner med nogen, som har set dig nøgen? Og tror du virkelig, at I kan gå ud sammen, blive fuld og derefter ikke ende i samme seng sammen? Han ved hvordan han skal tænde dig, og du ved hvad der får ham til at blive vanvittig efter din krop. I er begge en katastrofe, der venter på at alt kan ske.

4. Din nye partner vil have et problem med det

Selv hvis du får chancen for at komme videre, og du finder en ny kæreste, tror du virkelig, at han vil være ok med at side ved samme bord som din eks? Selvfølgelig ikke. Det er respektløst, og du bør ikke engang forsøge at gøre dem til venner. Det giver kun problemer. Respekter din partner og kasser din eks.

5. En af jer vil ende med at blive såret igen

trist kvinde sidder på sofaen

Ikke kun at slå op var forfærdelig, men hvis I beslutter jer for at blive venner, vil en af jer blive såret igen. Så hvorfor har du behov for at huske din fortid, og blive såret igen. En af jer vil fortsætte med at fejllæse de tegn, som den anden sender, eller en af jer kan finde en grund til at bede om jeres forhold skal prøves af igen, men den anden side vil bare grine ad det.

6. Et forhold, der slutter, bør rettes mod personlig vækst

Når du afslutter et forhold, uanset om du var den der blev såret eller du sårede den anden, skal du altid se på en afslutning som en ny begyndelse, som om du starter dit liv på ny, og der er ikke noget der kan stoppe dig.

Dette er den rigtige tid til at prøve alle de ting, du ikke kunne gøre, mens du var i et forhold – gå ud, være sexet, blive fuld og så videre. Så hvorfor skal du virkelig have en påmindelse ved din side af din tidligere erfaring, dit knuste hjerte og så videre?

7. Det er ikke nødvendigt

trist pige sidder på klippen

Der er så mange vidunderlige mennesker derude, der ville dø for at være din ven. Så hvorfor ikke give dem en chance? Hvorfor være venner med en eks, der sandsynligvis ikke værdsætter dig nok til at være der for dig, når du har brug for ham?

Jeg siger ikke at man skal være fjender og kun sige ‘Hej!’ når man møder hinanden. Men at hænge ud og lade som om, at intet nogensinde er sket, er virkelig en fejltagelse.