Skip to Content

6 Ting Mænd Gør, Så Du Føler At Du Er Den Der Er Skør

6 Ting Mænd Gør, Så Du Føler At Du Er Den Der Er Skør

Er jeg skør? — Det er sikkert det spørgsmål du har stillet dig selv igen og igen.

Hvorfor? Du er sikkert i en situation hvor din partner får dig til at tro på at du er en lille smule skør.

Al hans snak har fået dig til at tro at du er den primære kilde til alle jeres problemer. Du sidder tilbage med tanken om at alt er på grund af dig – du er dronningen af det galehus i lever i.

Men sådan forholder tingene sig ikke helt. Efter al den snak om at du er skør, begynder du at tro på at du faktisk er skør og at det hele tiden var hans mening.

Jeg ved ikke hvorfor mænd gør sådan og hvad ideen med det er. Måske får de dig til at tro at du er skør bare for at få kontrol over dig.

De fodrer dig med giftige tanker for at få dig til at overgive dig selv til dem og lade dem tage fuld kontrol over dit liv – fordi du ikke længere er istand til at stole på din egen dømmekraft længere.

De gør det man kalder “gaslighting”. “Gaslighting” er en psykiatrisk betegnelse for når falsk information bliver givet til deres ofre, og får dem til at tvivle på deres egen hukommelse og dermed deres sunde fornuft.

Det er en form for følelsesmæssig misbrug med den effekt at det gør deres ofre nervøse, forvirret og får dem til at tvivle på deres egen hukommelse og opfattelser. Her er de ting mænd gør der får dig til at tro at du er den der er skør.

1. Han får dig til at gøre noget som du ved ikke er ok

Kvinde er bekymret for sin partner, der er i baggrunden

Han beder dig om at gøre noget for ham, og du ved inderst inde at det ikke er det rigtige at gøre. Og det siger du til ham.

Det eneste du er efterladt med er ham der forsøger at overbevise dig om at alle kvinder ville gøre “det” (inklusive alt andet) for hendes mand.

Han giver dig skyldfølelse ved at få dig til at tro at du er den eneste der åbenbart har et problem med “det” som han bad dig gøre.

Til sidst begynder du at tro at du er fuldstændig paranoid – at der er noget helt galt med dig, men NEWS FLASH!— det er der ikke.

Det er hans måde at få dig til at tro at du er skør.

2. Han nævner bevidst ting for at såre dig

Hver gang du tager ham i en tvivlsom situation, hvor han skal forklare sig, vil han finde noget der skete til dig, som på en eller anden måde er forbundet med emnet.

Derefter vil du være efterladt med tanken om at han ødelagde dig, og føler dig fucked up på alle mulige niveauer.

Du glemmer fuldstændigt hvad det var du ville spørge ham om.

For eksempel, hvis du tog ham i at skrive til en pige som du ikke kender og konfronterede ham med det, vil han minde dig om hvordan dine forældre har været hinanden utro.

Ser du, det faktum at dine forældre har været hinanden utro har intet med den nuværende situation at gøre, men på en eller anden måde formår han at nævne det og få dig til at føle at du er den der er skør.

3. Han fortæller dig at du er for følelsesladet

Kvinde ser væk fra partner

Der er en der har set din partner med en fremmed pige, kvinde. Det første du gør er at spørge ham om hvad der foregår.

Selvfølgelig får du ikke et direkte svar. Du vil få snakken om “skat, du er lidt paranoid” fordi han er den “perfekte” livspartner som aldrig vil kunne såre dig.

Du vil blive efterladt med tanken om at du er den der er paranoid og for følelsesladet, og som tager alting alt for alvorligt.

Uanset om du ved at han er dig utro og du er 100% sikker på at det er rigtigt – så vil du tvivle på dine beslutninger og sunde fornuft fordi han får dig til det.

4. Han gør grin med dig foran dine venner

Han vil fortælle en “historie” om dig der opfører dig sindsygt til dine venner.

Men her er hagen ved det – han vil tage noget der er alvorligt (noget som du virkelig var ked af) og han vil fortælle det på en sjov måde og få dig til at se “fjollet” ud.

Når du ser at alle dine venner griner af den historie han fortalte, vil du glemme hvor elendigt du havde det og hvor vred du var.

Måske vil du endda begynde at stille spørgsmålstegn ved dig selv og det faktum om du normal eller ej – om det var værd at blive vred og eller ej (og det var det).

5. Du begynder at lyve

Kvinde krammer sin partner med trist udtryk

Måske sker det efter at du indser hvad han gør ved dig.

Så for at undgå følelsesmæssig misbrug vil du begynde at lyve om ting – blot for at redde dig selv fra unødvendige skænderier og råberi fordi du ikke kan klare det længere.

Du var aldrig en løgner. Du har ikke den fortid, men nu er det hverdag for dig.

6. Han får dig til at tvivle på din egen hukommelse

Han siger altid at du misforstår hans ord og at han ikke sagde det du tror han sagde. Han siger altid en ting, og hvis du tager ham i at lyve, vil han komme med en ny løgn.

Men her er problemet. Disse mænd er så gode til at lyve og de finder altid en måde at vende tingene til deres fordel.

Han er klar til at få dig til at tro på at han aldrig er på Facebook og du tror på ham – og så ser du ham åbne Facebook den næste dag og den næste.

Men du siger ikke noget til det, for du ved at han vil få dig til at tro at det ikke er rigtigt.

Hele pointen ved “gaslighting” er at du simpelthen stopper med at prøve. Du har udholdt så meget følelsesmæssigt misbrug.

Du er blevet fortalt at du er skør og du forestiller dig ting. Du stoler ganske enkelt ikke på din bedømmelse og tvivler på dine handlinger.

Du stopper med at prøve og lader ham få dig til at tro at du er den der har et problem – men det er du ikke. Han er – du er bare et offer.