Skip to Content

5 Ting, Du Aldrig Bør Sige Til Din Partner, Hvis Du Vil Beholde Ham

5 Ting, Du Aldrig Bør Sige Til Din Partner, Hvis Du Vil Beholde Ham

Når man først begynder at date nogen, er man altid opmærksom på, hvad man siger, og hvordan man opfører sig, for at efterlade et godt indtryk og ikke utilsigtet såre hans følelser.

Men når du har været sammen med din mand i et stykke tid, er ting, du ikke ville drømme om at sige i begyndelsen, nu ting, du vil sige uden at tænke dig om to gange. Og det er okay, til en vis grad.

Det er normalt at føle sig så godt tilpas sammen med sin partner, at man ikke behøver at passe på, hvad man siger, og at man ved, at de forstår det uanset hvad.

Men nogle gange går man over stregen. Nogle gange bliver følelserne såret, og det er der en god grund til.

Hvis du føler, at din partner kan udholde enhver fornærmelse, du spøger med, uden at forklare dig, så tager du faktisk fejl.

Der er ting, du bør undgå at sige regelmæssigt, hvis du vil beholde ham, og her er nogle sætninger, du bør afholde dig fra, hvis du ønsker, at dit forhold skal vare ved.

1. “Hvad sagde jeg!

Dette udsagn er indbegrebet af umodenhed, og kun små børn burde sige det, hvis jeg skal være helt ærlig.

Det viser din mangel på medfølelse og respekt over for din partner og får ham til at se dum ud og føle sig dum. Og det bør aldrig være din hensigt!

Undgå at sige det, for der kan aldrig komme noget positivt ud af det, men i stedet kan vrede snart betyde enden på jeres forhold.

Empati og medfølelse er vejen frem.

2. “Det kan du ikke gøre!

En romantisk partner bør aldrig bruge ordet “kan ikke”, når de taler med deres elskede.

Der vil være tidspunkter, hvor du ville ønske, at din partner ikke gjorde en bestemt ting, som at bruge for mange penge på et par sko eller blive ude til de tidlige morgentimer.

Men at fortælle ham, at han “ikke må” gøre noget, får dig til at virke kontrollerende og lidt som hans forælder, og det vil du ikke have.

Selvom du har lyst til at sige det til ham, så lad være, for du bør virkelig ikke fortælle ham, hvad han må eller ikke må. Han er voksen, og han bør vide, hvordan han selv træffer gode og kloge beslutninger.

3. “Tag det roligt” eller “slap af”.

At sige dette til din partner er bogstaveligt talt kun acceptabelt, hvis du ønsker, at han skal blive ti gange så oprevet, som han allerede er. Det gør som regel det modsatte af, hvad det er meningen.

Prøv hele tiden at bekræfte hans følelser. Hvis du ikke forstår, hvor han kommer fra, så spørg!

Men få ham ikke til at virke irrationel, fordi han har følelser og udtrykker dem åbent. Opfør dig som en moden voksen og tal med ham uden at dømme eller nedgøre hans følelser.

4. “Du gør altid dit/dat.

Når du starter et skænderi med dette, beskylder du ham straks for noget og antyder, at han altid gør noget forkert.

Det er ikke måden at have en sund samtale på, og det vil kun få ham til at vælge den defensive vej.

I stedet for at komme med grove beskyldninger, så fokuser på det, det drejer sig om, og på nuet. Hvis han skal forsvare sig selv hele tiden, vil han ikke kunne holde det ud ret meget længere.

5. “Hvis du elskede mig, ville du gøre det her for mig.

Hvis du bliver ved med at få ham til at bevise sin kærlighed til dig ved at gøre bestemte ting, er det ikke kærlighed. Det er et dysfunktionelt partnerskab.

Ingen sætter pris på at blive afpresset til at gøre noget. Han elsker dig tydeligvis.

Men tving ham ikke til at gøre noget for at bevise det. Det er en barnlig ting at gøre, og din partner vil ikke finde sig i det.

Du ville ikke bryde dig om at skulle bevise din kærlighed til ham ved at gøre dit og dat, så lad være med at tvinge ham til at gøre det samme, så enkelt er det.