Skip to Content

Til En Pige, Der Er Blevet Følelsesmæssigt Misbrugt, Og Hvor Kærligheden Ikke Længere Betyder Det Samme

Til En Pige, Der Er Blevet Følelsesmæssigt Misbrugt, Og Hvor Kærligheden Ikke Længere Betyder Det Samme

Til en pige, der er blevet følelsesmæssigt mishandlet, er kærlighed noget, hun har svært ved at definere.

Hendes misbruger ændrede hendes opfattelse af virkeligheden. Han plejede at sige, at han elskede hende, og hurtigt efter, ville han kalde på hende og sige de grimmeste ting.

Han plejede at kramme og kysse hende og straks efter skrige han ad hende. Alt var altid hendes skyld.

Han var så god til at lege offeret, at hun virkelig søgte problemet inde i sig selv. Hun troede at hun skulle ændre sig. Hun troede, at hun var årsagen til hendes ulykke.

Ser du, følelsesmæssigt misbrug fik hende til at tro, at hun ikke var god nok.

Det fik hende til at tro, at hun ikke var kærligheden værd, og at de fleste af de ting, der var sket med hende, på en eller anden måde var hendes skyld.

Det tog lang tid for hende at indse, at det aldrig drejede sig om hende. Hun genopbyggede sit liv.

Hun arbejdede på hendes usikkerhed og fik sit selvværd tilbage. Hun lærte senere at elske sig selv igen.

Følelsesmæssig misbrug gjorde hende skærmet.

Hun fandt hendes indre fred. Hun fornyede sit liv. Hun blev glad alene på egen hånd, og det tog hende så lang tid at komme derhen, at hun er bange for at miste den.

Hun er bange for, at nogen vil såre hende igen, tage hende tilbage til starten, og at alt hendes indsats vil have været forgæves.

Hun bliver ved med at fortælle sig selv, at ikke alle mænd er som hendes eks. At de ikke alle er ens. Men hun kan ikke hjælpe sig selv mod at være bange.

Har hun brug for nogen, hun føler sig tryg ved.

Hun har brug for nogen, hun kan stole på. Derfor tager hun tingene langsomt og skabe den tillid til sin partner. Tillid er ikke længere noget, hun giver gratis væk. Det skal optjenes.

Hun har brug for en mand, der får det. En mand, der ikke har noget imod at reducere tempoet og være alt hvad hun behøver. Hvis hun finder den mand, vil hun sænke sin vagt og ikke et øjeblik før.

Hun har brug for nogen, der vil få hende til at stoppe med at kæmpe med sine følelser.

Hun er bange for at give slip på sig selv og virkelig føle. Det er derfor at hun hver gang ser, at hun kommer tæt på nogen, lægger hun sig ned.

Hun trækker væk, men hun håber, at han vil holde hende stramt. Hun håber at han vil berolige hende og fortælle hende, at alt vil være ok.

Når hun finder sådan en mand, kan hun måske give kærligheden en chance, men ikke et øjeblik før. Hun ønsker at føle sig så sikker som muligt, før hun tager risikoen.

Hun tror stadig på kærligheden, og hun ønsker det stadig, men hun har højere standarder nu.

Hvis der er en sølvforing i alt, hvad hun har været igennem, er det, at hun lærte, hvor stærk hun er, og at hun skal elske og sætte mere pris på sig selv.

Hun lærte disse lektioner på den hårde måde, men i det mindste ser hun nu ikke noget problem med at slippe væk, når hun ser de røde flag af giftig og fornærmende adfærd, hun har udholdt så længe.

Hun ville aldrig igen tolerere sådan noget igen. Hun rejste stangen, og hendes standard er højere nu. Hun er ikke urealistisk. Hun ved bare, hvordan kærlighed ikke skal se ud.

Hun ved, at kærlighed ikke skal føles som tortur. Hun ved, at kærlighed ikke får dig til at føle dig dårlig med dig selv. Hun ved, at kærlighed ikke skal føre dig til følelsesladet død.

Hun ved, at kærlighed skal være venlig og støttende. Hun ved, at kærlighed føjer til din lykke. Hun ved, at kærlighed ikke gør ondt. Hun ved, at kærlighed får dig til at flyve.