Skip to Content

Hvorfor Forbliver Utro Mænd Gift? De 12 Mest Almindelige Grunde

Hvorfor Forbliver Utro Mænd Gift? De 12 Mest Almindelige Grunde

Når en ægtefælle er sin partner utro, er det mest logiske og retfærdige at blive skilt, ikke sandt? Der er dog nogle utro ægtefæller, som forbliver gift på trods af at de bryder deres hellige løfter.

Lige efter det berømte spørgsmål “Hvorfor er mænd utro?” er det næste spørgsmål, som alle kvinder gerne vil vide, … Hvorfor forbliver utro ægtemænd gift? Hvordan kan de blive ved med at leve sammen med en kvinde, som de har forrådt på den værst tænkelige måde?

Faktum er, at disse mænd findes, og de har deres egne grunde til, at de ikke bliver skilt, efter at de har haft en udenomsægteskabelig affære.

I denne artikel har jeg samlet de mest almindelige (og bestemt ikke så uskyldige) grunde til, at mænd bliver gift, efter at de har begået et sådant forræderi.

Hvorfor bliver utro mænd gift? 12 grunde

Jeg har samlet denne liste over de mest almindelige grunde til, at utro mænd bliver hos deres partner. Og selvfølgelig er næsten ingen af dem berettigede, for den eneste grund til, at du bør være i et forhold med nogen, er KÆRLIGHED.

1. Frygt for ensomhed

Hvis en mand har lavt selvværd og er en valideringssøgende, ved han sandsynligvis ikke, hvordan han skal fungere alene. Han er bange for ensomhed, og singlelivet skræmmer ham fra vid og sans.

Han forbliver gift, fordi han betragter det som sit trygge sted. Hans kone giver ham den tryghed og stabilitet, han længes efter, og så længe han føler det på den måde, bliver han i det ægteskab.

2. Affæren var en fejltagelse, som de ikke har planer om nogensinde at gentage igen

Det var sandsynligvis en kollega eller en pige, som han mødte på de sociale medier. Han betragter hende blot som en flirt, et one-night-stand-eventyr, og han har allerede afsluttet det for altid.

Han er klar over den store fejltagelse, han har begået, og han fortryder oprigtigt, at han forrådte dig. Han ved også, at det kan koste ham at miste alt, hvad han har, og han har ikke planer om at gentage det nogensinde igen.

3. Den anden kvinde har klart sagt, at hun ikke ønsker et forhold

Hvis hans affærepartner ikke ønsker at være sammen med ham, hvis han kun var et one-night-stand, kan det være grunden til, at han forbliver gift. Han ønsker simpelthen ikke at være alene, og at forblive gift er i øjeblikket den eneste mulighed for ham.

Han har en person, der laver mad og gør rent for ham, og det er nok for ham lige nu. Men hvis en anden kvinde dukker op i hans liv og ønsker at være sammen med ham, så vil han helt sikkert forlade sin kone.

4. De har ondt af deres koner

Dette er en meget forkert grund til at forblive gift med nogen. Du kan ikke være sammen med nogen, blot fordi du har ondt af dem. Det kan man godt, men det vil aldrig blive et sundt forhold.

Det er altid bedre at være ærlig over for sin partner. Konen vil blive såret, og hun vil lide … Det er uundgåeligt. Men sandheden er, at hun ville lide endnu mere, hvis hun fandt ud af, at hendes mand kun bliver ved hendes side, fordi han har ondt af hende.

5. Skilsmissen kan koste dem en masse

De er klar over, at deres ægteskab sluttede på grund af deres fejl, og det betyder, at de sandsynligvis skal betale for det. Og det handler ikke kun om penge.

En skilsmisse kan også koste dem at miste deres venner og nogle af deres kære. Folk omkring dem vil sandsynligvis være vrede på dem, fordi de har såret deres partner og forrådt deres ægteskab.

Desuden kan ingen garantere, at deres affærepartner vil blive hos dem, hvilket betyder, at de måske også mister hende og bliver efterladt alene. Hvis de har fået børn, kan de også være bange for, at børnene vil blive vrede på dem på grund af deres handlinger, og det er nok det, de er mest bange for.

6. Børnene

Dette er nok den mest almindelige grund til, at snydere forbliver gift. De ønsker ikke at såre deres børn, eller de er bange for, at de kan miste forældremyndigheden i skilsmissen.

Det er meget trist, at de fleste gifte par ikke forstår, at de på den måde kun kan såre deres børn endnu mere. Deres børn vil skulle lytte til deres skænderier, og dette giftige miljø kan få meget dårlige konsekvenser for deres mentale helbred.

7. De forsøger at overbevise sig selv og alle omkring dem om, at de vil ændre sig

Jeg er nødt til at indrømme noget over for dig. Jeg er en stolt ekskone til en utro narcissist i forklædning. Jeg var 19 år gammel, da vi blev gift, og dengang troede jeg, at han aldrig ville gøre mig ondt, fordi han elskede mig mere end noget andet i verden.

Hvor tog jeg dog fejl. Vi havde kun været gift i to år, da jeg fandt ud af, at han var ham utro. Jeg blev ved med at se mange af de advarselstegn og røde flag, som alle advarer en om, men jeg nægtede at tro på det.

Jeg blev hos ham, selv efter at han havde indrømmet sin utroskab over for mig. Jeg blev hos ham, fordi han var en så fantastisk manipulator, som formåede at få mig og alle vores nærmeste til at tro, at han ville ændre sig.

Selvfølgelig skete det ikke, som du måske antager, det skete ikke. Efter seks måneder gjorde han det igen, og til sidst var det dråben, der fik bægeret til at flyde over. Efter at min helingsproces var afsluttet med succes, mødte jeg en anden, og jeg er stadig i et lykkeligt, engageret forhold med den fyr, og jeg tror ærligt talt, at han er den eneste ene.

8. Forsøger at undgå at blive fanget

Snydere kan også blive i et forhold med deres partner, fordi de er så bange og skammer sig over at blive opdaget. På den måde vil det være nemmere for dem at manipulere deres partner og få dem til at tro på deres løgne, hvis deres partner nogensinde begynder at tvivle på deres troskab.

Og tro ikke, at de gør det, fordi de elsker dig, eller fordi de er bange for at miste dig.

De gør det kun, fordi de ikke ønsker, at andre mennesker skal tænke dårligt om dem. Hvis de elsker dig, som du tror, ville de aldrig gøre dette mod dig i første omgang.

9. De er måske en narcissist i forklædning

Uanset om det er en utro kone eller mand, kan det være på grund af deres narcissistiske personlighed, hvis personen forbliver gift, selv efter at de har været deres partner utro, hvis det er en narcissistisk personlighed. Med andre ord bliver de ikke på grund af deres partner, men på grund af dem selv – de ved, at det er den bedste løsning for dem.

Og desværre vil de sandsynligvis fortsætte med at se den anden kvinde, eller de vil finde en anden. De vil være dig utro og lyve over for dig, og de vil være fuldstændig ligeglade med, hvordan det får dig til at føle. Hvorfor? Fordi de er gifte spillere.

De vil blive hos dig så længe du tillader det. De vil fortsætte med at skade dit følelsesmæssige og mentale helbred, indtil du har fået nok af det og driver dem ud af dit liv.

10. De er klar over, at deres kone er bedre end den anden kvinde

Jeg synes, at denne her er ret logisk. I de fleste tilfælde bliver den utro partner sammen med deres betydelige anden, fordi de er klar over, at de aldrig vil finde nogen, der er bedre end dem.

En utro mand forbliver gift, fordi han ved, at ingen anden kvinde vil elske, respektere og behandle ham på samme måde som hans kone gør. Og det er det, han er bange for at miste mere end noget andet.

11. De ønsker at arbejde på at overvinde deres ægteskabelige problemer

De er klar over, at de har begået en fejl. Men de tror også, at det skete på grund af nogle problemer, de havde i deres ægteskab, problemer, som de ikke talte om og ikke løste i tide.

Derfor ønsker de at arbejde på at løse disse ting og gøre deres ægteskab sundt igen. De er glade for, at de fik en ny chance, og de ønsker virkelig at bruge den på den bedst mulige måde.

Sandheden er, at ægteskabslivet ikke altid er solskin og roser. Der er mange problemer og forhindringer, som alle ægtepar må gå igennem og kæmpe med for at redde deres ægteskab. At søge trøst hos en anden person er dog ikke og bør aldrig være svaret.

12. I de fleste tilfælde er de ikke forpligtede til at træffe et valg

Efter mange års ægteskab og alt det, de har været igennem, vil konen sikkert også gerne give deres ægteskab en chance mere. Hun vil ikke slå op med sin utro mand, fordi hun er bange for ensomhed.

På den anden side vil den anden kvinde måske fortsætte med at se ham tilfældigt, og på den måde vil han ikke blive tvunget af nogen til at træffe et valg.

Desværre vil nogen i sidste ende få deres hjerte knust, det er helt sikkert.

Elsker ægtemænd, der er utro, stadig deres koner?

Både mænd og kvinder er utro af så mange grunde, og ja, en af disse grunde kan være, fordi de er holdt op med at elske deres partner. Der er dog så mange ægtemænd, der har været deres koner utro og derefter svoret, at de stadig elsker dem på trods af den fejl, de har begået.

Efter min mening kan man ikke elske nogen og såre dem på en så forfærdelig måde. Man kan ikke påstå, at man elsker og holder så meget af nogen, og så lade dem gå igennem et helvede.

Hvis du indlader dig på en følelsesmæssig affære med en anden, mens du er gift, er det et klart tegn på, at du ikke elsker din ægtefælle på samme måde som førhen. Fullstop.

Okay, jeg er enig i, at vi alle laver dumme fejl nogle gange, og at vi ikke er klar over de mulige konsekvenser i de øjeblikke. Men at forråde din partner på denne måde er et klart tegn på, at det, I to har, ikke er ægte kærlighed.

Hvor længe varer et ægteskab efter utroskab?

Det afhænger virkelig af så mange faktorer. Den vigtigste er, om begge partnere er klar til at glemme det, der skete, og lade det ligge i fortiden. Hvis den anden part ikke kan glemme deres ægtefælles affære, er deres ægteskab dømt til at mislykkes.

Det afhænger også af, om den utro ægtefælle virkelig er angerfuld over sine handlinger. Hvis de ikke er 100 % sikre på, at noget lignende aldrig vil ske igen, vil deres ægteskab sandsynligvis ikke holde længe, fordi de vil være deres partner utro igen.

Hvis begge partnere er enige om at arbejde på at overvinde det hele, gøre en enorm indsats for at reparere deres ægteskab, starte parterapi … Det kan lykkes dem at redde deres ægteskab. I så fald vil deres ægteskab holde, indtil Gud skiller dem ad.

Hvorfor er gifte mænd utro, hvis de er lykkeligt gift?

Sagen er, at de ikke er lykkelige. Altså, i hvert fald ikke helt lykkelige på alle områder af deres ægteskab og familieliv.

De elsker måske deres ægtefælle, men de føler sig måske følelsesmæssigt eller fysisk utilfredse. Manglende fysisk intimitet er nok stadig en af de vigtigste grunde til, at gifte mennesker er deres partner utro.

På den anden side har nogle mænd simpelthen en utro natur, og de kan ikke gå imod den. De er overdrevent flirtende, og uanset hvor meget de elsker nogen, kan de aldrig være fuldt ud engageret i dem.

I konklusionen

Så hvad synes du? Hvorfor bliver utro ægtemænd gift? Er det fordi de vil redde sig selv, eller fordi de vil holde sammen på deres familie?

Jeg håber, at min mening er forkert, men jeg tror, at utro ægtemænd bliver gift af alle de forkerte grunde. Og desværre bliver de på den måde ved med at skade sig selv og deres kære.

Når nogen begår et sådant svigt over for en person, som de har lovet at være tro mod hele deres liv, kan de simpelthen ikke fortsætte med at gå gennem livet sammen med deres partner. Før eller senere, og uanset om de kan lide det eller ej, vil deres veje skilles.