Skip to Content

8 Måder Empater Elsker Anderledes På

8 Måder Empater Elsker Anderledes På

At blive elsket er en af de mest fascinerende følelser i denne verden, men at blive elsket af en empat er noget udover det sædvanlige. Det er uselvisk, det er intenst og det er sandsynligvis noget du aldrig har følt før.

Når en empat bestemmer sig for at elske dig, vil det være som at opleve en kærlighed fra en anden planet. Tit vil du tage dig selv i at fundere over hvad du har gjort for at have fortjent, at blive elsket af en så speciel person, og svaret er: sandsynligvis ikke så meget. Empater elsker nemlig ikke som alle andre. Empater elsker anderledes.

NATURLIGE GIVERE

Tro det eller ej, der er folk derud som ikke er egoistiske og som ikke kun tænker på sit eget velbefindende. Empater er de mennesker der får os til at takke Gud hver dag for at de eksisterer på denne jord. De er menneskeformet engle. Så forestil dig at blive elsket af en på den måde. Det er en velsignelse, ikke?

Når empater elsker en, er det naturligt for dem at give alt hvad de kan for dig. Uanset hvad de tror du fortjener – får du det uden at spørge. De giveres deres kærlighed og tid helt uselvisk til den de elsker fordi de er naturlige givere, de vil ikke holde sig tilbage overfor dig. Nogle gange vil du også få mere end du fortjener, da det at give kommer naturligt for empater.

KONSTANT NEDSLÅET

En empat får stadig sit hjerte knust af uretfærdighed, af uligheder, af mængden af toksistet ved andre og ved at blive såret af andre. Så din mindste bekymring er om du bliver såret af en empat.

De er fuldstændig klare over de uretfærdighederne i denne verden, og det er derfor de vil gøre alt for at beskytte dit hjerte. Du behøver ikke at bekymre dig om, om du bliver narret, om de forlader dig eller lignende, for når det kommer til emapter vil de altid sætte dine behov før deres egne.

NÅR DE BLIVER SÅRET

Der er måske nogen der tror at empater er vant til at blive såret, men faktisk så er den eneste følelse som vi mennesker ikke kan blive vant til er smerte. Når empater bliver såret, så vil de aldrig projektere deres smerter over på dig, så det behøver du aldrig bekymre dig om. Men de kan distancere sig, og de kan glemme dig et i et øjeblik eller to, for at komme sig.

Det værste du kan gøre er at lade dem være. Når empater er såret, så lad dem ikke være i fred. Ja, giv dem lidt tid, men vær der for dem. Vis dem at de ikke er alene, da det de har brug for er at der er nogen der interesserer sig for dem. Det er på tide at gå tilbage til al den kærlighed du har modtaget fra din empatiske kæreste.

ET LÅST HJERTE

Tit kan det, for en uerfaren observatør, virke som om empater er mennesker som elsker let. Men det er en stor fejl. Når empater er blevet såret for mange gange, når de gang på gang giver deres kærlighed til de forkerte, og efter at de er blevet såret, har de en tendens til at låse sit hjerte. Hvis de ikke finder en til at fortælle dem at alt nok skal gå, og at de ikke er alene, låser de deres hjerte, og det bliver næsten umuligt at nærme sig dem.

Det mest egoistiske du kan gøre er at beslutte dig for ikke at kæmpe for dem. Giv ikke op så let, når du ser en der har et låst hjerte. Kæmp ligeså hårdt som en empat ville have kæmpet for din kærlighed. Fordi, når empater beslutter sig for at åbne deres låste hjerte, vil du være den der får alt den kærlighed der er blevet holdt tilbage i så lang tid.

AFSTAND

En empat elsker mennesker, men de kan ikke lide at være omgivet af andre mennesker hele tiden. Det kan nogle gange være overvældende for dem at være omgivet af andre. Empater har brug for at bearbejde deres følelser, de har brug for ro fra de ting som er nedladende for dem, så forsøg ikke at ændre det. Denne afstand betyder ikke at de er på “jagt” efter en ny, eller at de er trætte af dig. Det betyder blot at de har brug for at “lande”, og de kommer tilbage til dig så hurtigt de kan.

Det positive ved denne historie er at empater ikke er omklamredne. De er aldrig for meget. Og fordi de forstår fordelen ved afstand, vil du altid har plads nok til dig selv. Du vil være istand til at puste mens du er i et forhold. Og du ved at du er elsket, selv når den person der elsker dig ikke er sammen med dig.

ÆRLIGHED

Uanset hvor ondt det kan gøre, vil empater altid fortælle dig sandheden. De hader at lyve og de hader at blive løjet for. De er nogle af dem der tror allermest på ordsproget “bedre at blive såret af sandheden, end at blive trøstet med en løgn”

Siden empater elsker sandhed, vil du aldrig blive løjet for. Du vil altid vide hvor du står med dem. Du vil aldrig behøve at bekymre dig om at en empat lyver for dig, eller om du bliver manipuleret. Du vil altid høre sandheden i forholdet, og dette er noget mange par mangler.

INTUITON

Det som mange ikke ved om empater, er at de har en højt udviklet intuition. De har evnen til at se mange ting og mange følelser som er usynlige i andres øjne. Det er derfor du aldrig vil få følelsen af at blive spioneret på eller lignende.

På grund af deres intuition kan empater ofte sanse ting du slet ikke siger til dem. Tit ved de hvordan du har det før du selv indser det.

Du vil ikke være istand til at skjule dine følelser for en empat, og det bedste er at de altid vil være der for dig. De vil altid hjælpe dig til at håndtere dine følelser og de ved nøjagtigt hvad de skal gøre i enhver situation. Dine følelser vil altid være prioriteret af en empat.

Til tider kan det føles som at være sammen med et magisk begavet menneske som har specielle evner, som vi ikke tror eksisterer i mennesker. Dette kan være både en velsignelse og en forbandelse. Der går ingenting forbi en empat, da der ser, føler og er engageret i alt hele tiden.

INTENS KÆRLIGHED

Kærligheden fra en empat vil være intens. Den vil være ærlig, og være en kærlighed du aldrig har oplevet tidligere. Hvis du er så heldig at være elsket af en empatisk person, vil du se farver og nuancer du aldrig før har set.

Empater er energisk sensitive, de registrerer alt hvad der sker omrking dem, og de vil være i harmoni med dig næsten hele tiden. Det du føler sammen med en empat, er noget som folk refererer til som “fremmed kærlighed”, fordi det er noget et normalt menneske aldrig ville kunne give dig.

At være elsket af en empat vil være den mest opslugende kærlighed du har oplevet nogensinde. Du vil have en der altid er der for dig, og som vil behandle dig som deres prioritet. En som vil passe på dig, og som altid vil give dig mere end du fortjener. Det vil være anderledes. Det vil være noget du aldrig har oplevet før. Tænk ikke på hvor den kom fra, omfavn den.