Skip to Content

6 Tegn På At Du Er En Følelsesmæssig Forsømt Kvinde

6 Tegn På At Du Er En Følelsesmæssig Forsømt Kvinde

Hvis der var en der spurgte dig: “er du følelsesmæssigt forsømt?” ville dit umiddelbare svar have været “nej”.

Men hvis du graver lidt dybere, og tænker over det, ville det være umuligt ikke at lægge mærke til at du virkelig er følelsesmæssigt forsømt, enten derhjemme, på arbejdet eller af dine venner eller partner.

Følelsesmæssigt omsorgssvigt sker når andre ikke formår at imødekomme dine følelsesmæssige behov. Det kan ske for alle, og for det meste ser folk det ikke før det er for sent.

Du vil føle at der er noget der ikke er helt som det skal være. Du giver dig selv skylden, du føler du har forårsaget det, selvom du ikke har.

Når du ved at du bliver ignoreret følelsesmæssigt, og af hvem, vil du være i stand til at håndtere det bedre, og den helbredende proces kan begynde.

Her er de mest vanlige tegn på at du er følelsesmæssigt forsømt:

1. Nogle gange føler du dig følelsesløs

drømmer kvinde på stranden

Dette refererer ikke til den fysiske følelse af at være følelsesløs, men den emotionelle følelse af dine tanker. Hele verden bliver grå, du føler ingenting, og ingenting betyder noget på det tidspunkt.

Du er omgivet af dine kære, men du har ikke behov for at føle kærlighed, du har ikke har ikke brug for at være tæt på dem. Det sker ikke tit, men når det sker, forsvinder alle dine følelser.

Dette er et tydeligt tegn på følelsesmæssig forsømmelse, og ofte ligger det gemt et sted i fortiden.

Det kan komme fra din barndom, hvor du blev forsømt af dine forældre eller fra et tidligere forhold. Uanset hvad, har du ubevidst lært at lamme dine følelser så du ikke bliver såret.

2. Du vil tit være alene

kvinde stående på stranden om vinteren og kigger væk

Du bryder dig egentlig ikke om at bruge tid med andre mennesker, for de forstår dig ikke. De forstår ikke hvordan du tænker, og du er træt af at forklare dig selv og forsøge at overbevise andre.

Du føler ikke at du passer ind, og at du måske endda er uønsket. Når du er til et socialt arrangement, plejer du at snige dig afsted tidligt, eller blot gå udenfor uden nogen forklaring.

Du vil gerne have en der forstår dig, men det er ikke så let at lære dig at kende. Det kan være forårsaget af følelsesmæssig forsømmelse fra nogen i din sociale omgangskreds.

Måske du engang overhørte “hvorfor sidder hun ved vores bord?” og derfra startede det hele.

3. Du nægter at få hjælp fra andre

eftertænksom smuk ung kvinde sidder ved bordet

Uanset hvor vanskelig en situation du er i, vil du aldrig bede om hjælp.

Da du blev forsømt derhjemme og måtte klare alt alene, eller din partner ikke var der da du havde brug for hans støtte eller hjælp allermest, blev du vant til det, og nu virker det næsten umuligt for at bede om eller acceptere nogens hjælp.

4. Du har en lav selvfølelse

smuk trist kvinde sidder i bilen

Når du blir følelsesmessig forsømt af dine kære, får du stadig følelsen af at du ikke er deres tid værdig, eller at du ikke er vigtig for dem.

For det meste er dette ikke sandt, men du fortsætter med at udvikle denne følelse, og den er svær at komme af med.

Den trækker dig ned, og ofte overføres disse følelser til andre situationer og mennesker i dit liv. Det påvirker dit forhold eller arbejde og den er en trussel om at blive permanent.

5. Du føler at der mangler noget

brunt hår kvinde lænet på gelænder

Den konstante følelse af at der mangler noget kan også være forårsaget af følelmæssig forsømmelse. Du føler et tomrum indeni som kræver en bestemt persons kærlighed.

Uanset hvem den person er har han eller hun forsømt dig på et tidspunkt. For det meste skyldes dette at du er ulykkelig i dit forhold og at din partner ikke giver dig nok opmærksomhed.

Du ved nøjagtig hvem det er fordi du tror at det kun er den person der kan udfylde dit tomrum og give dig glæde.

Det bedste råd er at tale med den person og forklare hvorfor du har behov for dem. Hvis de modsiger dig, er de dig alligevel ikke værdig.

6. Du er følsom overfor en afvisning og bliver nemt fornærmet

Eftertænksom kvinde på altanen

At blive følelsesmæssig forsømt kan skabe en frygt indeni dig som er permanent. At have en konstant frygt for afvisning kommer ikke ud af det blå.

Du er blevet afvist i din fortid. Måske kom du ikke ind på den uddannelse du gerne ville, du klarede ikke jobinterviewet eller din partner har droppet dig.

Uanset hvad, så er du blevet afvist, og frygten manifesterer sig også ved at du nemt bliver fornærmet over hvad andre siger til dig.

Du bliver tilogmed vred over konstruktiv kritik fordi du har oplevet følelsesmæssig omsorgssvigt, og det ser det som et personangreb.

Du har aldrig virkelig tænkt over at du bliver følelsesmæssigt forsømt før du forsår konsekvenserne af denne misbrug.

Du kan lære om hvordan man skal håndtere det, hvordan du kan helbrede og hvordan du kan begynde at leve et normalt liv.

For det første bør du ikke tage ansvar for at forsøge at ændre den person der negligerer dig. Når alt kommer til vejs ende, butde det at forlade den person være et alternativ, hvis det er nødvendigt.

6 Tegn På At Du Er En Følelsesmæssig Forsømt Kvinde