Skip to Content

Sådan Holder Du Op Med At Bekymre Dig Om Nogen, Der Ikke Bekymrer Sig Om Dig

Sådan Holder Du Op Med At Bekymre Dig Om Nogen, Der Ikke Bekymrer Sig Om Dig

Jeg ved, hvad du gør. Du holder din telefon i hånden og gør dig klar til at tjekke deres profil på sociale netværk.

Enten det, eller også genlæser du alle jeres gamle samtaler, som gør dig endnu mere nostalgisk efter deres tilstedeværelse.

Det kan også være, at du overvejer at skrive til dem, give dem en chance til eller finde en måde at få tingene til at fungere mellem jer to.

Har jeg ret? Tænker du på dem, hver gang du er ved at falde i søvn? Eller er de faktisk det eneste, du tænker på hele tiden?

Jeg forstår dig godt. Jeg forstår, hvordan det føles at overtænke og gå igennem de smertefulde sessioner med at genlæse jeres gamle samtaler i håb om at finde svaret på, hvorfor tingene gik galt (eller hvorfor jeres romance aldrig startede i første omgang).

Jeg forstår, hvordan det føles at vente i dagevis på at modtage et svar fra dem; genstanden for din kærlighed; den person, der har stjålet en del af dig og aldrig vil give dig den tilbage.

Så hvordan holder man op med at holde af en person, som stadig betyder så meget for en? Hvordan sletter man dem fra sit liv og fortsætter med at leve, som om de aldrig har eksisteret? En ting er sikkert:

Du kan ikke slette dine følelser, men du kan lære at forstå dem!

pensive woman in white t-shirt sitting on sofa

Nu vil jeg have dig til at stoppe op et øjeblik og spørge dig selv: Hvorfor holder jeg stadig af dem? Hvorfor er de stadig den person, du ikke kan holde op med at tænke på, selvom du ved, at du burde?

Måske kan min erfaring hjælpe dig med at forstå, hvad der sker med dig lige nu. Da jeg forsøgte at glemme den ene person og holde op med at bekymre mig om dem,

indså jeg, at grunden til, at jeg ikke kunne gøre det, var, at jeg stadig dvælede ved fortiden.

I stedet for at leve i nuet og fokusere på de ting, der sker lige nu, levede jeg i en anden dimension, hvor alt kun kunne ske, hvis jeg ønskede det. Jeg skabte min egen virkelighed i stedet for at leve i den, der faktisk er virkelig.

Jeg fortalte mig selv, at der stadig var håb, og at tingene måske ville ændre sig. Jeg levede i en illusion, og derfor kunne jeg ikke holde op med at tænke på den ene person, som ikke vidste, at jeg eksisterede.

For at komme ud af denne labyrint, der er kendt som en illusion, måtte jeg være ærlig over for mig selv og lære at forstå mine følelser.

Jeg var nødt til at stille mig selv følgende spørgsmål, som du måske også kan stille dig selv:

Holder du stadig af dem, fordi du tror, at de er den eneste person, der er rigtig for dig?

Jeg vil gerne have, at du læser dette spørgsmål et par gange, før du opdager, hvor mangelfuldt det faktisk er.

Her er nogle fakta: Der er 7,8 milliarder mennesker i verden. Lad mig gentage det for dig: Der er 7,8 milliarder mennesker i verden, og du tror stadig, at de er den eneste person, der er den rigtige for dig?

happy woman using smartphone while sitting near window

Tror du stadig det? Lad mig fortælle dig noget. Det plejede jeg også at tænke.

Hver gang jeg møder en person, der passer til definitionen af min ideelle partner, forherliger jeg dem i en sådan grad, at jeg glemmer alle andre omkring dem.

For nylig var jeg helt forelsket i en fyr, som tydeligvis legede med mig. Den ene dag var han så opmærksom, når han skrev til mig, og den anden dag glemte han, at jeg overhovedet eksisterede.

Og gæt hvad? Efter noget tid mødte jeg en ny fyr fra et andet kontinent (yup), som jeg havde så meget til fælles med, og som fik mig til at føle mig speciel hver eneste dag.

Jeg er stadig i kontakt med den fyr, og det er kun et spørgsmål om tid, hvornår vi to endelig mødes personligt.

Jeg bruger ikke denne historie til at komme med tilståelser om mit kærlighedsliv, men det, jeg prøver at sige, er, at man aldrig ved, hvem man møder næste gang.

Så hold op med at være besat af dem. Hold op med at være besat af den, der ikke ved, at du eksisterer, og hold op med at tro, at de er den eneste rigtige person for dig.

Chancerne er, at de ikke er det, og det er grunden til, at det ikke fungerede. Husk på det: Der er en grund til, at alting sker.

Holder du stadig af dem, fordi du tror på, at de kan ændre sig?

woman sitting on rock looking at mountain

Jeg vil gøre det kort med denne forklaring. Forsøg aldrig at ændre nogen, hvis de ikke er villige til at ændre sig selv. Hvorfor ikke? Fordi det ikke vil virke.

Du kan fortælle dem, hvad du vil, men intet vil ændre sig, hvis de ikke er villige til at arbejde med sig selv.

Hvis det ikke er deres idé at ændre sig, vil de sandsynligvis forblive de samme (eller være endnu værre end før). Jeg ved det, fordi jeg har haft min andel af desperate forsøg på at ændre andre, og det virkede aldrig.

Så hold op med at leve i en illusion og tro, at de en dag vil indse, hvor dårligt de har behandlet dig, og at de vil ændre sig.

Det vil de ikke. Hvis de ikke har ændret sig nu, bør du ikke vente længere på, at det sker, for chancerne er store for, at det ikke vil ske.

Er du bekymret for, at de måske finder en anden?

Hvis du tilfældigvis finder ud af, at de er sammen med en anden, tror du så, at det vil være enden på dit liv?

Tror du, at grunden til, at du ikke kan holde op med at tænke på dem, er, at du i al hemmelighed er bange for, at de finder lykken sammen med en anden?

Det er sådan, jeg ser på det: Hvis nogen er ligeglad med mig, bør jeg også være ligeglad med deres lykke. Hvis de finder en anden, betyder det, at det aldrig var meningen, at vi skulle være sammen i første omgang. Punktum.

Jeg ved, at det er lettere sagt end gjort (læs: implementeret), men det besvarer spørgsmålet: Hvordan holder man op med at bekymre sig om en, man ikke kan få?

Der er ingen grund til at bekymre sig om, at de finder en anden, for det har du ingen kontrol over.

Fokuser på at tænke, at du en dag vil møde en, som du vil være lykkeligere end nogensinde med, og så vil du være glad for, at det ikke gik med ham, du prøver at glemme lige nu.

Er du ligeglad med dem, fordi de er ligeglade med dig?

Jeg er et af de mennesker, der kan være virkelig stædig. Ofte har jeg svært ved at acceptere, at det ikke er alle, der skal kunne lide mig og omvendt.

Hvis du ikke gentager dette for dig selv ofte, kan du ende i et loop, hvor du stadig holder af nogen, bare fordi de ikke holder af dig, og ikke fordi du faktisk holder af dem.

Sætningen lyder måske forvirrende for nogle af jer, men jeg håber, at I i det mindste delvist forstår, hvad jeg prøver at sige.

pensive woman looking through window during rainy day

Du er smuk, klog og unik. Du har ikke brug for den ene persons godkendelse for at føle dig værdig. Hold op med at elske nogen, der ikke elsker dig tilbage.

Hold op med at spilde din tid på at vinde deres anerkendelse, og fokuser på dem, der vil gøre alt for at være sammen med dig.

Tænker du på dem, fordi du ikke har andet at lave i øjeblikket?

Kedsomhed kan være årsag til mange problemer, også dette. Nogle gange er grunden til, at du ikke kan holde op med at tænke på nogen, at du har for meget fritid, og at du bruger den forkert.

Hvis du fantaserer om dem 24/7, konstant genlæser deres sms’er og lignende, så er det på tide at tilføje nogle flere aktiviteter til dit skema.

Det er på tide at blive mere aktiv, så din hjerne holder op med at leve i fortiden (eller fremtiden) og i stedet begynder at fokusere på nuet.

At gå i fitnesscentret, løbe en tur, danse, tegne eller synge er alle gode måder at distrahere sig selv på. Du kan også finde nogle interessante film at se, men prøv at undgå romantiske komedier.

Så hvordan holder du op med at bekymre dig om nogen, der ikke bekymrer sig om dig?

Det er meget enkelt. Du fokuserer på at leve dit bedste liv. Du tvinger dig selv (hvis du er nødt til det) til at lave andre ting end at stalke dem på sociale medier (eller vente på, at de holder op med at ignorere dine sms’er).

Du kommer i kontakt med nye mennesker, du græder, hvis du er nødt til det, og du lever ikke i en illusion.

Find grunden til, at du stadig holder af dem, og arbejd på den. Måske er det en af de ovenstående grunde, eller måske er det noget helt andet.

Uanset hvad det er, skal du vide, at du ikke holder op med at holde af dem fra den ene dag til den anden, men at forstå dine følelser vil helt sikkert fremskynde processen.

Som altid skal du være tålmodig og tro på, at der er en grund til, at alting sker for os.

Der er en grund til, at du lige har læst alt dette, og der er en grund til, at du ikke kan være sammen med den ene person i øjeblikket. I stedet for at stille spørgsmålstegn ved det, så omfavn det.