Skip to Content

Jeg Forlod Min Fedtforskrækkede Kæreste Og Omfavnede Selvkærlighed

Jeg Forlod Min Fedtforskrækkede Kæreste Og Omfavnede Selvkærlighed

Alex hjalp mig med at rydde af bordet efter middagen, og pludselig mærkede jeg hans hånd på min talje. Han klemte på min muffintop og sagde, at jeg ville se meget mere sexet ud med en flad mave. Jeg kunne ikke sige et ord, vi havde været sammen i fem år, og jeg havde aldrig troet, at han ikke kunne lide min krop.

Han bemærkede, at der var noget galt, men gjorde det så endnu værre:

  • »Stramt tøj vil ikke gøre dig noget godt.« og brød ud i latter.

Sikke en idiot! Jeg blev vred, og han prøvede at sige undskyld, men jeg havde det stadig dårligt. Efter et stykke tid kom han med endnu en kommentar om min vægt (foran vores venner!):

  • »Se min pige, hun er fed, og hun bærer det med stolthed.« Han grinede, mens alle stirrede på mit rødmende ansigt.

Jeg betragtede ikke mig selv som tyk, jeg mener, jeg er ikke model eller noget, men jeg har altid syntes, at jeg var lidt buttet, det er alt. Sådan har jeg været, lige siden jeg var barn. Mine forældre syntes, at min sunde appetit og madentusiasme var bedårende, og lod mig spise så meget, jeg ville.

Derefter begyndte jeg at analysere min figur foran spejlet, men alt, hvad jeg kunne se, var hans ord over hele min krop »fedt, fedt, fedt«. Så huskede jeg, hvordan mine skolekammerater blev ved med at drille mig med min vægt.

overweight woman

Jeg huskede også min ekskæreste, Brian, som efter syv måneder af vores forhold pludselig sagde:

»Du er for stor«

  • »Hvad mener du med ›for stor‹? Jeg er bare buttet!«
  • »Nej, skat, jeg vil vædde med, at du ville føle dig lykkeligere, hvis du sprang den burger over.«

Jeg var ked af det og chokeret. Jeg kunne ikke tro, at han mente, jeg havde brug for at tabe mig. Og han skammede mig for min appetit!

Først var jeg deprimeret og fodrede min tristhed med mere mad. Jeg tilbragte aftenerne alene i min lejlighed, så tv over en spand kyllingenuggets og pommes frites og nægtede at ringe tilbage til ham.

Så en aften tog jeg telefonen, selv om jeg stadig var så såret og rasende, og…

Jeg skammede ham tilbage

  • »Hej Brian. Jeg har tænkt over det, du sagde om min størrelse og mine spisevaner. Måske er jeg ikke så tynd, men der er masser af mænd, der vil finde min kurvede form meget attraktiv. Jeg ved ikke, om du har bemærket det, men din ølmave er heller ikke særlig sød. Du burde virkelig begynde at gå i fitnesscenter.

Han lagde på, men jeg var ligeglad. Det var alligevel slut. Jeg tog en pose chips og fortsatte med at se det sidste afsnit af min yndlingsserie.

Efter at have spolet tilbage til fortidens fat-shaming-oplevelser har jeg taget en beslutning – jeg forlader Alex.

Hvordan jeg kom til at elske min muffintop

fat woman

Problemet med fat shaming er, at det får folk til at føle sig så dårligt tilpas, at det kan forårsage meget alvorlige psykiske problemer. Det kan fremprovokere spiseforstyrrelser, depression, nedsat selvværd, øget kortisolniveau osv. At kritisere en persons vægt er virkelig en dårlig tilgang.

Hvis du er blevet fedtskammet, skal du først finde støtte i dig selv. Det første skridt er at begynde at værdsætte din krops primære funktioner (og æstetik i henhold til samfundets normer er ikke en af dem) og være taknemmelig for, hvad den kan gøre for dig.

Efter bruddet begyndte jeg at se en terapeut, og hun hjalp mig med at omfavne selvkærligheden. Jeg lærte at elske min krop, som den var, og begyndte at føle mig godt tilpas med alle mine kurver og min muffintop. Jeg nød mine stramme bukser og ville ikke lade nogen få mig til at skamme mig over min krop.

Kort tid efter mødte jeg Jason, og han nød virkelig at lade sine fingre glide hen over mine bløde, runde kanter, og det gør han stadig!

Hvis du føler dig nedtrykt, fordi nogen har udskammet dig for at være tyk, så husk altid citatet fra Eat Pray Love:

»…så det er det, jeg vil gøre, jeg vil spise denne pizza, og så vil vi se fodboldkampen, og i morgen vil vi tage på en lille date og købe os nogle større jeans.«

Se hele scenen: