Skip to Content

Ethvert Sundt Forhold Er Baseret På Disse 4 Typer Af Intimitet

Ethvert Sundt Forhold Er Baseret På Disse 4 Typer Af Intimitet

Når du hører ordet intimitet, tænker du straks på fysisk intimitet, ikke sandt? Det virker som om det er den eneste form for intimitet, som de fleste mennesker kender.

Der er dog et par andre typer af intimitet, som er afgørende for at have et sundt forhold.

At være i et intimt forhold betyder ikke kun fysisk kontakt, det betyder at skabe og pleje et stærkt og dybt bånd mellem partnerne.

Nu er du sikkert klar over, at intimitet ikke bare sker i et forhold. Det kræver hårdt arbejde og indsats fra begge sider, og det tager bestemt tid at opbygge. Det er meget lig tillid.

Faktum er, at vi alle længes efter et personligt forhold til et andet menneske, og vi ønsker alle at finde en person, som vi knytter bånd til og kan dele vores liv med.

Ved du, hvad en soulmate betyder og repræsenterer? Det er en person, der er skabt for dig. Det er en person, med hvem du vil kunne føle dig fri.

Det er en person, som vil vide hver eneste lille ting om dig, men som stadig vil acceptere alt af dig og elske alle dine gode sider og de dårlige lige meget.

Når du finder denne person, vil du først da være i stand til at opdage og nyde alle niveauer af intimitet.

Vi ønsker at føle denne nærhed med en anden person. Vi længes alle efter en person, der vil fuldende os og være vores anden og bedre halvdel. Vi ønsker alle at blive elsket for den, vi virkelig er, for det er den sande mening med livet.

Ja, fysisk intimitet er meget vigtig for et vellykket forhold, men der er så meget mere end det, når det gælder grundlæggende sunde forholdskarakteristika.

Et godt forhold er aldrig kun baseret på samleje og fysisk berøring. Der er mange andre former for intimitet, som er lige så vigtige eller endog vigtigere for at et forhold kan lykkes.

Hvad er de fire typer af intimitet?

Det er ikke nok at have den rette kemi i soveværelset for at få jeres forhold til at fungere. I bliver nødt til at knytte bånd på mange flere niveauer for at få et sundt forhold.

En mangel på nogen form for intimitet vil sandsynligvis skade eller måske endda ødelægge dit forhold.

Den ene side vil føle sig følelsesmæssigt forladt eller miste interessen for sin partner, og det vil helt sikkert påvirke forholdet negativt.

Ligesom der er forskellige typer af forhold, er der også forskellige typer af intimitet. Men hvis du virkelig ønsker at have et godt og vellykket forhold, bør alle fire typer af intimitet være lige meget udformet.

Følelsesmæssig intimitet

Er din partner den første person, du tænker på, når du vågner? Er det den første person, du ringer til og deler gode nyheder med, når der sker noget godt for dig?

Hvis de er det, betyder det, at du har en stærk følelsesmæssig forbindelse med den person, og hvis den anden part føler det samme for dig, kan du være sikker på, at du er i et sundt og godt forhold.

Dette er den vigtigste form for intimitet for et vellykket forhold. Når du er i et romantisk forhold med en person, vil du gerne føle dig tryg ved denne person.

Du vil være sikker på, at du kan stole på dem. I skal være følelsesmæssigt forbundet for at få jeres forhold til at fungere.

Følelsesmæssig intimitet betyder, at du skal dele dine dybeste og mørkeste hemmeligheder og være i stand til at fortælle hinanden alt. Det er det, der faktisk gør et forhold sundt og vellykket.

Dit forhold skal være dit “sikre rum”. I skal være trygge ved hinanden hele tiden og dele jeres hemmeligheder, jeres tanker og jeres følelser med hinanden.

Men det vigtigste er, at selv om I ikke er enige i hinandens beslutninger og handlinger, må I aldrig dømme hinandens valg.

Vær hinandens største støtte i livet, sammen med hinandens største fan.

Manglende følelsesmæssig intimitet i et forhold kan være årsag til mange uoverensstemmelser og problemer, som i sidste ende kan ødelægge jeres forhold.

I vil helt sikkert skændes nogle gange, men det er helt normalt, for det gør alle par. Det er også en del af et forhold. Det vigtige er, hvordan I håndterer det.

Vil du lade disse skænderier skade dit forhold, eller vil du kæmpe imod dem og forsøge at håndtere dem på en sund måde?

Hvis du ønsker at øge den følelsesmæssige intimitet i dit forhold, så skal du bare kommunikere mere med din partner.

I skal tale sammen hver dag. Lyt og prøv at forstå hinanden. Det vil helt sikkert styrke det følelsesmæssige bånd mellem jer og opbygge tillid i jeres forhold.

Intellektuel intimitet

Vi er alle meget forskellige mennesker med forskellige meninger og synspunkter om nogle ting. Din partner og du er også forskellige, og det er helt i orden.

Det vigtige er at acceptere jeres forskelligheder og ikke lade dem forstyrre jeres forbindelse. Faktisk bør du omfavne dem, fordi de forbedrer jeres intellektuelle intimitet.

I må aldrig blande jer i hinandens overbevisninger, for det vil helt sikkert skabe nogle konflikter mellem jer.

I skal begge have frihed til at tænke selv, og I skal værdsætte hinandens meninger og overbevisninger. Det er den eneste måde, hvorpå I får jeres forhold til at fungere.

I behøver ikke at være enige i hinandens religiøse eller åndelige overbevisninger, men I skal altid acceptere dem.

Når I er forbundet på et intellektuelt plan, vil I være i stand til at diskutere alting samt debattere og argumentere, men I vil være i stand til at gøre alt dette på en sund måde, hvilket er meget vigtigt.

Der er forskellige måder at udvikle eller forbedre den intellektuelle intimitet i jeres forhold på. I kan f.eks. læse en bog sammen og derefter diskutere den.

At tale om jeres job, især hvis I har forskellige slags job, vil også være med til at øge den.

Åndelig intimitet

Åndelig intimitet betyder ikke, at du kun knytter bånd til din partner gennem tro; der er mange forskellige måder at knytte bånd til din partner på, som ikke omfatter religion.

Selvfølgelig vil det at bede sammen og have nogle religiøse ritualer sammen være med til at styrke jeres forbindelse, men det er bestemt ikke den eneste måde at gøre det på.

At nyde en dejlig og fredelig date night er også en god måde at udvikle åndelig intimitet i et forhold på.

At respektere hinandens personlige rum og tage lidt tid alene er også en god måde at skabe forbindelse på et dybere åndeligt niveau i et forhold.

Denne form for intimitet kan også forbedres ved simple ting, såsom at gå hånd i hånd i naturen, at gøre kur under fuldmåne eller blot se en solnedgang sammen.

Fysisk intimitet

Samleje er ikke et synonym for fysisk intimitet i et forhold. Det er det ikke, og det bør det heller ikke være. Fysisk intimitet er at vise hengivenhed over for hinanden hver dag gennem nogle små ting, såsom at holde i hånden, kramme, nusse eller et simpelt kys på panden.

At være fysisk intim med nogen henviser ikke kun til de ting, der sker bag lukkede soveværelsesdøre; det er mange andre ting, der viser nærhed mellem dig og din partner.

Det er de små gestus, som vi alle gør i forhold, der får os til at føle os elsket og værdsat. Det er det kys på kinden, før vi går i seng, eller når vi kommer hjem fra arbejde.

Det er den blide massage, vi giver vores partner, når han/hun har haft en hård dag på arbejdet.

Fysisk intimitet er alle disse små ting, og de betyder virkelig mest i et forhold. Hvis du ønsker at opbygge et klippefast forhold, så er fysisk intimitet helt klart en af de vigtigste søjler, du har brug for til det.

Andre typer af intimitet

 

Det er de fire vigtigste typer af intimitet, som ethvert forhold bør være baseret på. Der er også et par typer mere, som du bør arbejde på, hvis du virkelig ønsker at have et stærkt bånd til din partner.

Oplevelsesbaseret intimitet

Dette kaldes også aktivitetsintimitet. Det er, når to partnere knytter bånd over deres fritidsaktiviteter. Det er, når de bruger noget kvalitetstid ofte ved at lave noget, som de begge kan lide.

Misforstå mig ikke, jeg siger ikke, at par skal gøre alting sammen for at få en stærkere forbindelse.

Nej, det ville helt sikkert være en fejltagelse. Men de bør finde nogle fælles interesser og hobbyer og nyde dem sammen. Det er simpelthen at forbinde sig med din partner gennem nogle fælles oplevelser.

Æstetisk intimitet

Kender du følelsen, når du lige har mødt nogen, og du ligesom føler, at du har kendt personen i årevis?

Har du nogensinde mødt nogen for første gang og straks klikker med den person?

Tja, det kan ses som æstetisk intimitet. Det er, når du har så mange ting til fælles med din partner.

Det er, når du har den samme smag for musik, mode eller mad. Det er, når det virker som om, at din partner og du er kompatible i alle livets aspekter.

Rekreativ intimitet

Dette minder meget om oplevelsesmæssig intimitet, da det også er, når et par knytter bånd over nogle fælles oplevelser.

Hvis I f.eks. begge har den samme hobby, eller hvis I begge kan lide at spille de samme sociale spil, så vil det helt sikkert forbedre jeres forhold at gøre disse ting sammen. Find nogle sjove aktiviteter, som I kan lave sammen.

At tilbringe tid i naturen sammen vil også forbedre jeres følelsesmæssige forbindelse. Planlæg en picnic i parken eller gå en tur i naturen oftere.

Planlæg en weekend wellness-gateway, og du vil se, at gnisten aldrig vil forlade jeres forhold.

Konflikter intimitet

De fleste par misforstår og undgår denne form for intimitet og tænker, hvordan det vil skade deres forhold. Tværtimod vil konfliktintimitet kun forbedre jeres forhold.

I har forskellige meninger og synspunkter om nogle ting, og det vil selvfølgelig fremkalde nogle uenigheder i jeres forhold.

Men det vigtige er at se disse problemer i øjnene og finde en måde at rydde dem af vejen sammen.

Lad være med at løbe fra problemerne. Undgå ikke konflikter i dit forhold. Før eller senere vil disse ting komme op til overfladen, og de vil skabe nogle større problemer, som kan ødelægge jeres forhold fuldstændigt.

Kreativ intimitet

Kreativ intimitet betyder ikke nødvendigvis, at I skal lave noget kreativt sammen, som f.eks. tage dansetimer eller et kunstkursus.

Det betyder, at I altid skal finde nogle kreative måder at udtrykke jeres følelser over for hinanden på.

Kreativ intimitet er at lave en bucket list sammen. Det indebærer også at planlægge jeres fremtid sammen eller at lave en liste over steder, som I gerne vil besøge sammen en dag. Det betyder simpelthen at være kreative sammen og hjælpe hinanden med at vokse på den måde.

Kommunikation intimitet

Kommunikation er en meget vigtig parforholdsfærdighed, og for at få forbindelse på et dybere niveau skal I helt sikkert lære at tale mere effektivt med hinanden.

I skal føle jer trygge ved at tale med hinanden om alting. Det betyder også, at du altid skal finde tid, selv på din arbejdsplan, hvis din partner har brug for at tale med dig.

Husk, at lige så meget som du skal åbne dig over for din partner og tale om dine følelser, skal du også være en god lytter og lytte opmærksomt, når han/hun taler om sine følelser.

Krise intimitet

Alle forhold har nogle op- og nedture. Nå, men kriseintimitet betyder, hvordan du opfører dig, når dit forhold går gennem nogle hårde perioder.

Faktisk vil disse dårlige øjeblikke styrke jeres forhold mest. Når I står over for udfordringer i jeres forhold, vil I udvikle en særlig form for nærhed.

Arbejdsintimitet

Dette betyder ikke, at det at have den samme karriere og udføre de samme opgaver vil styrke jeres bånd.

Nej, arbejdsintimitet betyder, at I skal respektere og støtte hinandens arbejdsliv, selv om du ikke er tilfreds med din partners karrierevalg.

Det betyder også at forbedre jeres nærhed ved at dele nogle fælles opgaver eller ved at gøre husarbejdet sammen. Det omfatter også at dele opdragelsesansvaret for børnene ligeligt.

Frygten for intimitet

Har du nogensinde hørt nogen sige, at de har en frygt for intimitet? Har du nogensinde haft en partner med det problem?

Så ved du, hvor svært det er at håndtere det og at finde en måde at overvinde det på. Begge partnere skal virkelig gøre en indsats for at overvinde disse problemer, fordi deres forhold afhænger af det.

Faktisk er manglen på og frygten for intimitet nok nogle af de mest almindelige årsager til, at parforholdet går i stykker.

Dette kaldes også for intimitetsundgåelse eller undgåelsesangst. Mange mennesker, der har disse former for problemer, vil forsøge at undgå enhver form for

intimitet eller vil føle sig ængstelige, hver gang deres forhold kommer til det punkt.

Det, du skal vide, er, at ved at undgå dine problemer, får du dem aldrig til at forsvinde. Du er nødt til at være ærlig over for dig selv og indrømme, at du har et problem.

Det er dit første skridt i løsningen af dine problemer … at indrømme og acceptere sandheden. Først når du har indrømmet det, vil du kunne finde en måde at slippe af med denne frygt på.

Derefter vil du forsøge at finde en årsag til din frygt, og desværre kan der være mange årsager.

Smertefulde tidligere oplevelser, traumer fra barndommen, at være i et misbrugsforhold, problemer med selvværd … det er blot nogle få årsager, der kan forårsage frygt for intimitet.

Folk, der har denne slags problemer, er nemme at få øje på.

De har et meget lavt selvværd, de kan lide at være alene det meste af tiden, deres vennekreds er lille, faste forhold virker som en umulig mission for dem, og de er bange for enhver form for fysisk kontakt.

De bliver forelskede, men for at få et vellykket forhold til en anden person skal de virkelig knytte sig til den pågældende person.

De vil aldrig være i stand til at opretholde et forhold, hvis de ikke først opbygger tillid. Den person, der ønsker at date dem, skal først vinde deres tillid.

En person, der lider af frygt for intimitet, er også ude af stand til at udtrykke sine følelser. De er bange for, at den anden part kan bruge det og såre dem i sidste ende.

Hvordan overvinder man frygten for intimitet?

Du vil aldrig kunne få et sundt forhold til et andet menneske, hvis du ikke løser dette problem først.

Det vigtigste er, at du anerkender og accepterer din frygt for intimitet. At acceptere dette problem er det første skridt til at finde en løsning og løse det.

Hold op med at benægte det. Hold op med at lyve over for dig selv og din elskede. Kom til orde med dit problem og begynd straks at lede efter løsninger. Red dit forhold, før det bliver for sent.

Her er nogle effektive metoder, som du bør prøve for at overvinde din frygt for intimitet og begynde at nyde dit forhold.

Identificer dit problem og find de grundlæggende årsager

Før du tager fat på problemet, skal du finde dets grundlæggende årsag(er). Hvornår begyndte denne frygt at opstå?

Måske har nogen såret dig tidligere, og det har efterladt nogle konsekvenser for dit mentale helbred, men du har stadig ikke formået at komme dig over det.

Tal med din partner, og lad ham/hende hjælpe dig med at finde årsagen, og så kan I sammen forsøge at finde en løsning.

Arbejd på dit selvværd

Den mest almindelige årsag til frygt for intimitet er dårligt selvværd. Hvis nogen forråder og sårer os, kan vi måske komme os, men det vil efterlade nogle mærker, og vi vil aldrig kunne glemme det.

Få din indre kritiker til at tie stille

Jeg ved, at der er den irriterende stemme i os alle sammen, som er vores største kritiker. Men du skal finde en måde at få den stemme til at tie stille på.

Du skal kende dit værd, kende din værdi og aldrig tillade nogen at behandle dig mindre, end du fortjener.

Kommuniker med din partner

Du skal kommunikere med din partner regelmæssigt. Det er helt klart det vigtigste skridt, hvis du ønsker at slippe af med din frygt for at være intim med en anden person.

Forsøg ikke at undgå intimitet i dit forhold og opføre dig som om, der ikke sker noget. Din partner vil indse, at der er noget galt, og det vil helt sikkert skade jeres forhold.

Vær ærlig og fortæl dem om dine problemer, så I kan søge efter måder at overvinde dem på.

Glem dine smertefulde tidligere oplevelser

Har en person, du elskede, forrådt eller spillet dig? Jeg ved, at det gør ondt, og jeg ved, at det efterlader nogle konsekvenser på en person for livet.

Men du bør virkelig lade det hele ligge i fortiden. Glem de mennesker, som aldrig var dig værdige. Lad ikke fortiden ødelægge dine chancer for lykke. Glem alt om det og begynd at se fremad.

Få hjælp fra en professionel

Hvis du virkelig ønsker at redde dit forhold, skal du tage fat på din frygt for intimitet. Du bør tale med din partner og foreslå parrådgivning.

Det vil hjælpe jer med at styrke jeres forhold og overvinde de misforståelser, der er mellem jer. Du bør give det et forsøg, for selv om det ikke hjælper dig, vil det helt sikkert ikke gøre tingene værre.

Giv dig selv tid

Det er normalt, at du føler, at du er på en følelsesmæssig rutsjebane lige nu. Derfor skal du give dig selv lidt tid.

Du har brug for at få styr på dine følelser for at overvinde dine problemer. Du vil ikke overvinde frygten for intimitet fra den ene dag til den anden, uanset hvor meget du elsker nogen og ønsker at gøre det for dem.

Konklusion

Intimitet er et af de vigtigste aspekter i ethvert sundt forhold. De fleste mennesker ved ikke, at der findes forskellige typer af

intimitet, fordi fysisk intimitet er den eneste, de kender.

Hver eneste form for intimitet er lige vigtig, og for at få et sundt forhold er du nødt til at udvikle dem alle sammen.

Dette kan virke som en vanskelig opgave, men det er faktisk ret simpelt. De er alle baseret på to ting: ærlig og regelmæssig kommunikation og at udtrykke hengivenhed over for din elskede.

Hvis du forbedrer din intimitet, vil det hjælpe dig med at håndtere dine forholdsproblemer, forbedre din forbindelse og gøre dit forhold klippefast!