Skip to Content

8 Grunde Til, At Det Er Vigtigt At Følge Reglen Om Ingen Kontakt

8 Grunde Til, At Det Er Vigtigt At Følge Reglen Om Ingen Kontakt

Når et forhold slutter, føler vi os forrådt og knust, og ensomheden rammer os som et tog. Vi skal finde en måde at være helt alene på igen, mens vi bare har lyst til at krølle os sammen og lade som om, vi ikke eksisterer.

Når vi skal håndtere afslutningen på et forhold, vælger vi at holde kontakten med vores eks, fordi vi tror, at det vil være lettere for os, hvis de stadig er omkring os, og måske håber vi stadig, at vi vil finde en måde at finde ud af tingene på, at prøve igen.

Men det gør bare mere og mere ondt hver dag, fordi vi omgiver os med den person, vi stadig elsker, selv om den person er grunden til, at vi er knuste.

Vi omgiver os med minderne og holder så fast i dem, at der ikke er nogen måde, vi kan komme videre på.

Det er derfor, reglen om ingen kontakt er vigtig. Det handler dybest set om at undgå hinanden og forblive eks’er uden nogensinde at blive venner (eller i hvert fald ikke før der er gået et årti eller deromkring).

Det er svært at afslutte et forhold, og medmindre man har haft en lykkelig afslutning, er reglen om ingen kontakt helt nødvendig. Ja, der er noget, der hedder en lykkelig slutning, og det er, når I begge falder fra hinanden og afslutter forholdet på en god måde.

Men det er desværre meget sjældent. Så for at hjælpe dig med at beslutte dig for at følge reglen om ingen kontakt, kan du læse listen over grunde til, at det er vigtigt i din helingsproces.

1. Det hjælper dig med at komme videre

Hvordan kan du komme videre, hvis du stadig sidder fast det samme sted i dit kærlighedsliv? Du holder din eks tæt på dig, genoplever stadig dine minder og uddyber kun din smerte.

Når du har skåret ham ud af dit liv, kan det hjælpe dig med at fokusere på dig selv og give slip på alle minderne. Langt fra øjnene, langt fra hjertet.

2. Hjælper dig med at fokusere på helbredelse

Det er så meget lettere at fokusere på at hele, når du ikke behøver at se på din eks og spekulere på, om der var noget andet, du kunne have gjort for at få det til at fungere.

Minder er stærke, og hvis du stadig er i kontakt med din eks, vil de finde en måde at fortære dig på og gøre det svært for dig at hele.

Du vil ikke være i stand til at fokusere på andet end alle de gange, I havde det sjovt sammen. Det er som at genopleve smerten igen og igen.

At håbe og så se håbet briste. Han er ikke det værd, skær ham løs.

3. Jeres flamme kan ikke genantændes

Følelser forsvinder ikke i det øjeblik, et forhold slutter, og det ved vi alle alt for godt. Bare fordi vores veje skilles, betyder det ikke, at vores hjerter også skilles.

Selv når vi kommer videre, er der stadig visse følelser over for vores eks, og det er mere end okay. Du delte en del af dit liv med den mand, og det er helt normalt at holde af ham på en måde.

Men for at du kan komme videre, er du nødt til at acceptere, at det er slut mellem jer, og adskille dig fra ham, så dine følelser ikke kan blive genoplivet.

Det kan virke hårdt i begyndelsen at kappe alle bånd, efter at I har tilbragt meget tid sammen, men dit hjerte vil takke dig for det.

4. Du kan endelig føle frihed

Når du holder kontakten med din eks, er der stor sandsynlighed for, at du stadig vil have dårlig samvittighed over at flirte med andre mænd, fordi du inderst inde stadig føler dig forpligtet over for ham.

For at du kan føle din frihed igen, er det vigtigt, at du rent faktisk er fri. Giv slip på ham og omfavn dit singleliv, min pige!

5. Du kommer til at skabe nye minder

Som jeg allerede har sagt, er minder så stærke og vigtige i vores liv, at selv det at mærke hans lugt kan trække dig tilbage i orkanen af følelser og de ødelagte dele af dit gamle jeg.

At tale med din eks og tilbringe tid sammen med ham er den perfekte måde at låse dig selv fast i fortiden, i genoplevelsen af gamle minder.

Du er nødt til at skabe nye, så du kan give slip på de gamle. Hold op med at tænke på, om han savner dig eller ej.

Sluk din telefon, eller giv den til din veninde, og gå i byen (pro tip – det forhindrer dig i at sms’e i fuldskab), find noget nyt at se frem til, eller genoplev dine gamle drømme.

Der er intet, der forhindrer dig i at leve dit liv fuldt ud, så lad ikke minderne fra fortiden forhindre dig i at gøre det.

6. Det sparer dig for frustration

At se sin eks flirte og tvinge sig selv til at smile er virkelig, ubeskriveligt frustrerende.

Tro mig. At se hans billeder på de sociale medier, hvor han viser, hvor meget han nyder sit nye sololiv, er smertefuldt. Den bedste måde at undgå det på? Undgå din eks.

7. Hjælper dig med at undgå et on-off-forhold

Når I holder kontakten, er der stor sandsynlighed for, at I ender sammen igen.

Og der er en grund til, at I slog op i første omgang, hvad enten det er på grund af uoverensstemmelser, som I ikke kunne ignorere, eller fordi I blev uvenner og forelskede eller af en anden grund.

Men at finde sammen igen i et privat øjeblik, og fordi I er ensomme, er ikke en stærk nok grund til at blive sammen.

Du kan sidde fast i et on-off-forhold, og det vil kun ødelægge dit i forvejen knuste hjerte.

8. Det forhindrer dig i at blive såret igen og igen

At se sin eks gå videre, mens man stadig er forelsket, er endnu mere hjerteskærende end selve bruddet.

Eller at være den, der går videre, mens han stadig er såret, er lige så smertefuldt. Du holder stadig af ham, men du holder mere af dig selv, så du kommer videre. Men på grund af ham føler du dig skyldig og har det dårligt med det.

Derfor er reglen om ingen kontakt vigtig at følge, fordi den kan redde jer begge fra at blive såret igen og igen.

At følge reglen om ingen kontakt er hårdt og drastisk, men det er også virkelig vigtigt og afgørende for at hele og komme videre.