Skip to Content

7 Måder At Reagere På Den Tavse Behandling I Dit Parforhold

7 Måder At Reagere På Den Tavse Behandling I Dit Parforhold

Silent treatment er bevidst at ignorere sin partner, fordi der er noget, man ikke er enige om.

Det kan være et lille skænderi, men det kan også være noget alvorligt som utroskab eller at tage dem for givet. Men bundlinjen er, at det slet ikke er rart, og det kan endda kaldes en slags følelsesmæssigt misbrug.

For hvis din partner ikke ønsker at tale med dig og gøre tingene godt igen, betyder det, at han/hun ikke føler, at du er værd at bruge tid på. De ønsker, at du skal lide så meget, som du kan, og de vil gøre alt for at se dig sådan.

Og i den situation er der visse ting, du kan gøre for at reagere på den tavse behandling, din partner giver dig.

1. Find roden til problemet

woman pensively looking outside the carriage window while sitting indoors of a metro train

Hvis du finder roden til problemet, kan du måske forhindre den tavse behandling næste gang. Hvis du ved, hvilken adfærd der gør din partner vred, vil du vide, hvordan du skal kommunikere med ham næste gang.

Jeg siger ikke, at du skal opgive dine drømme, bare fordi det gør din mand ked af det, men hvis du føler, at du har begået en fejl, kan du rette op på den. Da der skal to til en tango, er din partner også nødt til at gøre en indsats.

2. Bær dit hjerte på ærmet

girl with coffee to go in hand listening to her boyfriend

Folk holder deres følelser dybt nede i dag, men det er det værste, du kan gøre.

Hvis du vil undgå den tavse behandling, er du nødt til at tale med din partner. Vær ikke den, der løber efter ham, hvis han sårer dig, men når tingene er faldet til ro, så sæt dig ned og tal åbent med ham.

Fortæl ham, hvordan du har det, og få ham til at gøre det samme. Det er en god måde at skabe et dybere bånd mellem jer to og bringe jeres forhold op på et helt nyt niveau.

3. Lav et kompromis

young couple sitting at table in cafe

Forhold er hårdt arbejde, men det er op til dig at se, om din partner virkelig er det værd. Hvis I skændes om småting, så prøv at tale med ham og indgå et kompromis. Jeg vil vædde på, at I begge ønsker at få tingene til at fungere, så der er ingen grund til at tie.

Ellers vil I begge få det dårligt, og I vil ikke løse noget. I stedet for at ignorere hinanden, så åbn op og tal om alle de ting, der får jer til at have det dårligt. Hvis I elsker hinanden, vil I også forstå hinanden.

4. Giv jer begge tid til at køle af

woman enjoying sunset

Hvis du har været offer for silent treatment, skal du ikke kaste dig ud i en diskussion med din partner med det samme, men hellere give ham tid til at køle ned. Du har også brug for lidt tid til at tænke over, hvad der skete, og om du kan komme over det.

Hvis I diskuterer problemet med det samme, vil I bare råbe ad hinanden på grund af jeres sårede følelser, og I vil ikke løse noget. Men hvis I tager jer tid til at falde til ro, kan I måske redde jeres forhold.

Spørgsmålet er, om din partner også ønsker det, og om han trods alt er villig til at ændre sig.

5. Kommuniker på en høflig måde

shy couple sitting on a park bench

Der findes forskellige former for kommunikation, og hvis du taler til din partner, som om du stadig er vred på ham, løser du ikke noget. Hvis du er blevet såret så meget, kan du godt gå fra hinanden, men gør det i det mindste med værdighed.

Lad være med at skændes, og lad være med at bande, for på den måde gør du kun tingene værre.

God kommunikation er nøglen til et vellykket forhold, så det er det, du skal stræbe efter. Og hvis du ikke får et positivt svar fra din partner, vil du i det mindste vide, at det ikke var din skyld.

6. Gør ikke ting, du ikke har det godt med

woman in a dark dress and with a black veil near the river

Der er ting, som nogle partnere gerne vil have, men hvis du ikke er okay med det, skal du ikke acceptere det. Lad ikke din fyr afpresse dig, bare fordi du elsker ham. Det er ikke en kærlighedshandling, men en kujonagtig handling.

Så sig aldrig undskyld, hvis du mener, at du ikke var skyld i skænderiet, og bevar altid din værdighed. Husk, at par er nødt til at gøre en indsats, og hvis du er den eneste, der gør det, så giver det virkelig ikke mening.

7. Lav nogle regler, der fungerer for jer begge to

couple hugging and watching sun on the beach

Hvis du virkelig elsker din partner, og hvis I gennemgår alle de problemer, I har, så lav nogle regler, der vil fungere for jer begge.

Jeg siger ikke, at du skal bøje dig for ham, men hvis han er klar til at få tingene til at fungere, så giv ham en chance.

Hvis det ikke fungerer i sidste ende, vil du i det mindste vide, at det ikke var på grund af dig. Hvis det kan reddes, er det fantastisk, og hvis ikke, var det nok ikke meningen, at I skulle være sammen. Husk på, at når en dør bliver lukket, bliver andre åbnet!