Skip to Content

6 Ting, Der Skete, Da Jeg Forlod Mit Næsten-Forhold

6 Ting, Der Skete, Da Jeg Forlod Mit Næsten-Forhold

Når man befinder sig i et næsten-forhold, gør man ikke tingene halvt. Man har lyst til at holde igen, men man investerer fuldt ud.

Man deler alle sine tanker og drømme. Man griner af fuld hals. Man kysser så hårdt, man kan, fordi man aldrig ved, hvilket af kyssene der bliver det sidste.

Man elsker ikke halvt, selv om man måske ville gøre det, hvis man kunne. Du er virkelig, vanvittigt, dybt forelsket i din næsten-person, og der er intet, du kan gøre for at stoppe dig selv.

Det kunne jeg i hvert fald ikke. Uanset hvor mange gange jeg sagde til mig selv, at det, jeg havde med ham, ikke ville føre til noget, at jeg ikke skulle lukke ham ind, og at han bare ville såre mig, tillod jeg tingene at udvikle sig.

I et kort, men langt øjeblik følte jeg, at jeg var den mest specielle person for ham. Jeg følte, at jeg betød noget, og at der ikke var nogen i denne verden, der kunne få mig til at føle, som han gjorde.

Jeg forestillede mig ikke ting. Jeg misforstod ikke tegnene. De var der alle sammen.

Han kunne virkelig godt lide mig. Han var virkelig tiltrukket af mig. Han holdt virkelig af mig, men desværre holdt han ikke så meget af mig, som jeg gjorde.

Han holdt aldrig nok af mig til at bygge bro over afstanden fra “næsten” til “virkelig”.

Så jeg plejede at leve mit liv i gråzonen af “måske”. Måske vil han være klar til et forhold en dag.

Måske vil han introducere mig for sine venner og familie. Måske vil han behandle mig, som om jeg betyder noget for ham. Måske bliver han den mand, jeg fortjener. Måske vil der ikke være plads til måske’er.

Listen over måske’er blev bare ved med at hobe sig op, men det var aldrig nok til at bygge bro over al den tomhed inden i mig, som blev større og dybere i takt med min utilfredshed med hele situationen.

Jeg ved ikke, hvornår min tålmodighed ophørte med at eksistere. Jeg ved ikke, hvad der var den sidste dråbe, der fyldte bægeret og fik mig til at indse, at nok var nok, men jeg vidste bare, at jeg var nødt til at gøre en ende på det, for med ham ville jeg aldrig få det hele. Jeg ville aldrig blive rigtig lykkelig.

Det viste sig at være den bedste beslutning, jeg nogensinde har truffet, og det her er, hvad der skete, da jeg forlod mit næsten-forhold:

1. Det knuste mit eget hjerte at forlade ham, men det var nødvendigt

Det var nok en af de sværeste ting, jeg nogensinde har gjort. Jeg var stadig vild med ham.

Jeg elskede ham stadig. Jeg holdt stadig af ham. Men jeg kunne ikke klare det længere.

Det var på tide at tage kontrollen over mit liv tilbage. Det var tid til at huske, hvad jeg fortjente, og glemme, hvad jeg følte.

2. Jeg indså, at jeg også elsker mig selv

Jeg indså, at jeg fortjente at blive elsket på samme måde, som jeg elskede ham. Jeg fortjente den samme forståelse og de samme investeringer, som jeg plejede at give ham.

Jeg fortjente mere end næsten. Jeg fortjente en, der er klar til et forhold, eller i det mindste en, der vil være klar til mig.

Han havde masser af tid til at nå til det punkt, måske endda for meget. Jeg blev træt af at vente.

3. Mit hjerte havde brug for meget tid til at hele

Alle følelserne var ægte, og det er ikke noget, man kan vende ryggen til så let. Selv da han ikke længere var en del af mit liv, ville jeg stadig vide, hvor han var, og hvad han lavede.

Det tog mig lang tid at holde op med at stalke ham på de sociale medier og spørge rundt om ham. Det tog mig lang tid at bryde vanen med at tænke på ham.

Jeg var nødt til at gå igennem det, enhver person går igennem efter et brud.

Og ved du hvad? Jeg overlevede. Jeg gjorde mere end det. Jeg begyndte virkelig at leve mit liv for en gangs skyld.

4. Jeg så de positive sider

Der var ikke flere søvnløse nætter, som jeg brugte på at tænke over, hvor han var og med hvem. Var alle hans kvindelige venner bare venner, eller var de ligesom mig … mere end en ven, mindre end en kæreste?

De tårer, jeg spildte, mens jeg stadig var sammen med ham, plejede at gøre mere ondt. Det var frygteligt smertefuldt at have nogen tæt på og ikke have ham helt på samme tid. Det er den mest ensomme følelse i verden.

Der var ikke flere måske’er. Jeg holdt op med at tænke på ting, der kunne være, og koncentrerede mig om her og nu. Jeg besluttede mig for at genopbygge mit liv sten for sten.

5. Jeg opdagede en del af mig selv, som jeg ikke engang vidste var der

Jeg var nødt til at gøre noget for at komme videre med mit liv. Derfor holdt jeg op med at have ondt af mig selv og alt det, der kunne have været, men ikke var, og begyndte at handle.

Jeg prøvede nye ting. Jeg kastede mig ud i nye eventyr. Jeg lærte nye ting og arbejdede på at forbedre mit liv.

Nogle gange fejlede jeg. Nogle gange sejrede jeg, men jeg prøvede, og det er det, der er vigtigt.

Jeg gjorde mit liv mere interessant. Jeg mødte nye mennesker og fik et nyt perspektiv på livet.

6. Jeg fandt ud af, hvad jeg vil have, og hvad jeg aldrig skal nøjes med

Jeg ved nu, at jeg vil have et forhold. Jeg har ikke brug for et, og jeg har helt sikkert ikke brug for et næsten-forhold for at være lykkelig og komplet.

Jeg var mere ulykkelig i mit næsten-forhold, end jeg nogensinde kunne blive alene. Derfor vil jeg aldrig nøjes med det igen.

Indtil der kommer en, som er klar til et forhold, og som er lige så vild med mig, som jeg er med ham, vil jeg forblive single og få det bedste ud af det.