Skip to Content

5 Fejl, Vi Alle Begår, Når Vi Heler Efter Et Giftigt Forhold

5 Fejl, Vi Alle Begår, Når Vi Heler Efter Et Giftigt Forhold

Din krop, dit sind og din sjæl er blevet knust af denne person, som ikke engang respekterer dig nok til aldrig at vise sit ansigt i dit liv igen.

Han dukker sikkert stadig op et eller andet sted omkring dig bare for at gøre det sværere for dig. Det er præcis, hvad en giftig person ville gøre. Giftige forhold er de værste.

På et tidspunkt begyndte du endda at tænke over, hvad der fik dig til at falde for ham i første omgang, og hvorfor du ikke forlod ham tidligere. Men tro mig, det er begge spørgsmål, som du er nødt til at finde svarene på, for at se kendsgerningerne i øjnene og indrømme dine problemer er det første skridt mod helbredelse.

Men lad os være ærlige et øjeblik – helbredelse har en tendens til at være ekstremt svært for os alle. Vi græder, det gør ondt, vi vil gerne tilbage, men vi ved, at vi ikke bør, og vi føler så mange andre ting, som ikke er så lette at håndtere.

Især ikke i en så skrøbelig sindstilstand. Du er ikke den eneste, der går igennem dette. Vi er alle skyldige i at begå alle disse fejl, mens vi heler fra vores giftige forhold.

For at gøre det lidt lettere for dig og for at minde mig selv om de fejl, jeg har begået før (så jeg ikke gentager dem), er her alle de fejl, vi begår, mens vi heler fra et giftigt forhold:

1. Vi gennemgår alle minderne i vores hoved

Ja, jeg ved godt, at dit hoved er fyldt med minder, der gerne vil i rampelyset igen, men det er det værste, du kan gøre. Især hvis du har haft det så godt i din helingsproces, og så dukker minderne bare op i dit hoved, og du bryder ud i gråd uden nogen advarsel.

Jeg er godt klar over, at man ikke kan ændre sin fortid eller slette sine minder, men det, man KAN gøre, er faktisk at forhindre sig selv i at gennemgå den rædsel igen. Når du tænker på alle de oplevelser, genoplever du dem følelsesmæssigt og åbner sårene igen. Så stop dig selv.

Hav en teknik, som du vil bruge til simpelthen ikke at lade dine minder få det bedste ud af dig. For mig er det at sætte en sang på, som ikke har noget at gøre med min fortid, og bare hoppe rundt i lejligheden, indtil jeg får det bedre igen.

2. Vi vil skynde os

Jeg har gjort det her alt for mange gange. Jeg har altid forsøgt at skynde på min helingsproces, fordi jeg læste på nettet om alle de metoder, der kunne hjælpe. Men Rom blev ikke bygget på en dag, og vi kan heller ikke hele så hurtigt.

Giv dig selv al den tid, du har brug for. Tro mig, livet bliver ikke vredt på dig, bare fordi du var nødt til at tage en lur, fordi du havde et så slemt angstanfald, at det tog al din energi. Bare giv dig selv al den tid, der er nødvendig for at hele ordentligt.

3. Vi tror, at en anden har ansvaret for vores følelser

“Et hjerte er en tung byrde”. Det er et citat fra en af mine yndlingsfilm. Et hjerte er en meget tung byrde, især hvis det er knust, så vi har en tendens til at søge efter hjælp hos andre mennesker, og det er en fejl.

Det er OK at finde en støttegruppe, som kan hjælpe dig, lytte til dig, være der for dig. Men det er ikke i orden, hvis du forventer, at de skal opgive deres eget liv for at få dig til at få det bedre. Vores helbredelse er vores ansvar.

Alle svarene på alle dine problemer er gemt et sted inde i dig. Du skal ikke bede andre mennesker om hele tiden at løse dine problemer.

4. Vi går tilbage

Desværre er der mange kvinder derude, som bare ikke kan holde ud, at det endte, som det gjorde, så de går tilbage. Ja, det gælder også mig.

Sagen er, at giftige mennesker ikke giver op så let, så de vil måske gerne finde vej tilbage til dit liv igen, men tænk aldrig på at gå tilbage i deres arme, bare fordi din helingsproces er hård lige nu.

Vær stærk! Du er kommet langt, og det er slet ikke smart at smide alt til side, bare fordi de er kommet tilbage til dig.

5. Vi tror, at vi aldrig kommer til at elske igen

Det er det, der gør os allermest nedtrykte – tanken om aldrig at blive forelsket igen. Du har været igennem så meget smerte og lidelse, du har brugt så mange nætter på at græde, det virker som om, der er gået en evighed, siden du var lykkeligt forelsket. Men mist ikke troen, du vil elske igen!

Dit hjerte vil hele, og din krop vil være klar til at modtage en andens kram. Indtil da er du nødt til at være stærk! En dag, når alt dette er overstået, vil du elske mere, end du nogensinde har elsket før.